Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna avslutar våren med bortamatch

22 JUN 2017 08:57
Direkt efter midsommarhelgen på måndag så avslutar Nässjö FF:s damer vårsäsongen med bortamatch i Anderstorp mot Westbo United. Eller börjar höstsäsongen, on ma så vill.
  • Skapad: 22 JUN 2017 08:57

Matchen är nämligen den första under höstomgången eftersom Nässjö vann seriepremiären mot Westbo i våras med 4-2 på konstgräset i Nässjö.

- Visst skulle vi behöva en trepoängare nu och då skulle det i stort sett vara klart neråt med ett nytt kontrakt, säger NFF-tränaren Andreas Karlsson.

Som senast inte såg sitt lag spela 0-0 hemma mot Vetlanda eftersom han var borta i sitt arbete.

- Jag har fått veta att tjejerna gjorde en stark kämpainsats med härlig inställning. Det måste vi visa upp i alla matcher framöver för att plocka segrar.

Mot Vetlanda senaste saknades försvarsspelaren Emma Nyman, mittfältarna Frida Ny berg och Tilda Engberg. Andreas hoppas att alla tre ska vara redo för spel på måndag igen.

- Tilda på mitten betyder mycket för vårt spel och hon levererar bollar till våra anfallare. Inför Vetlanda-matchen råkade hon ut för en smäll under en träning och kunde därför inte spela i lördags, upplyser Andreas.

NFF tycker att det krävs en trepoängare nu mot Westbo borta för att hans lag ska kunna gå till sommarvilan med godkänt betyg.

- Vi har en bit upp till de bästa lagen i serien som båda Växjögängen, Husqvarna och Eksjö. Men övriga lag ska vi kunna rubba tycker jag. I höst är vi ute i lite revanschärende mot lag typ Emmaboda och Alvesta. Vi ska försöka ta mer än de tio poäng vi har fått ihop under våromgången, menar Andreas.

Matcherna i omgången: Westbo United-Nässjö (måndag), Växjö DFF Akademi-Vetlanda (tisdag), Fredriksdal/Äng-Eksjö (tisdag), Alvesta-Emmaboda (tisdag), Waggeryd-Husqvarna FF (onsdag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info