Hoppa till sidans innehåll
Nässjö FF:s damlag imponerar i höst på Skogsvallen. Ny storseger och på de tre senaste hemmamatcherna har NFF-damerna gjort 18 mål. Men nollan bakåt sprack efter 303 minuter i slutet av dagens match mot Egnahem. Men tjejerna var ändå glada över vinsten med 7-1.

NFF- damerna fortsätter ösa in mål på hemmaplan

03 SEP 2016 18:53
Nässjö FF:s målnolla bakåt sprack efter 303 minuter, fem minuter före slutet, när gästande Egnahem reducerade Nässjös ledning på 7-0.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2016 10:49

Men det gjorde väl inte så mycket när NFF-tjejerna tog den tredje raka övertygande segern hemma på Skogsvallen i höst med hela 7-1 (2-0).

Arton mål har därmed NFF gjort hemma i höst på tre matcher mot Värnamo (6-2), Habo (5-0) och nu Egnahem med hela 7-1. Därmed kommer också ett nytt kontrakt i damtvåan allt närmare för Nässjö.

- Jo, det ska vara klart nu. Vi har en härlig go i vårt lag nu i höst och ser fram emot kommande två derbymatcher mot Husqvarna FF hemma på lördag och sedan Eksjö borta. Vi vill gärna vinna dessa också, plus Ljungby hemma i slutomgången, för att gå obesegrat fram i höst. Chansen finns nog med det spel vi visar upp nu med gott om självförtroende, menade ytterbacken Emma Elofsson.

Elofsson var suveränt bra i båda halvlekarna och gjorde hela tiden rätt saker med bollen. Hon höll också med om att det kanske rent av var hennes allra bästa match i år. Men syrran Amanda saknades den här gången i försvarslinjen och satt på läktaren. 

 

Antonia fortsätter att glänsa

Det är nämligen tufft om platserna nu i Nässjös damlag. Många var bra i eftermiddag, inte minst i andra halvlek. Antonia Estunger glänste i mittförsvaret som vanligt och frågan är väl om hon inte är den bästa mittbacken i den här serien. Emma Larsson var stark på mitten under hela matchen. Amanda Holm kom stark i andra halvlek och vann bollar på mitten, precis som Emelie Åkerlund med härliga målgivande passningar.Malin Sjöberg var suverän i första halvlek och höll stilen också i andra. 

Tränaren Pelle Elofsson valde alltså att ställa en av sina döttrar utanför laget den här gången. Han tog också ut Emma i slutet av matchen för att testa i försvaret, precis innan Egnahems mål. Klart att det var lite synd att NFF-målvakten Lotta Gunnarsson nolla inte kunde hålla en tredje raka match.

- Viktigast är ändå att vi vinner så övertygande, sa Emma som alltså fick se det målet från gästerna som spräckte NFF långa nolla bakåt från sin avbytarbänk.

Malin fick priset

Priset som bästa spelare i Nässjö gick till tremålsskytten Malin Sjöberg (1-0, 3-0 och 7-0), nyförvärvet i år från Landsbro som inte kunde spela något under våren. Hon har förstås hjälpt till att lyfta Nässjö i höst.Gav Nässjö ledningen efter sjutton minuter och när Tilda Engberg tog sig runt och lurade en back vid kortlinjen innan sitt 2-0, så förstod vi att Nässjö skulle ta hem det här.

I våras hade Nässjö FF svårt att föra matcherna och åkte ofta dit på kontringar. Nu tar man tag i dirigentpinnen direkt. Även om spelet i första halvlek var lite tempofattigt dominerade åndå Nässjö.

Sevärd andra halvlek

Egnahem hade bara släppt in tjugo mål innan dagens match, bara de två topplagen HFF och Eksjö hade mindre insläppta. Den här gången fick Egnahem motstånd från ett lag som de inte orkade stå emot i andra halvlek. Bara så serieledande Husqvarna FF vet om det till lördag. Det Nässjö visade upp i andra halvlek var verkligen sevärt och den berömda ketchupkorken ur.

 

Tre byten som höjde tempot

Pelle Elofsson gjorde tre byten direkt till andra halvlek när Claudia Schultz, Johanna Ekenstierna och Liza Nilsson kom in från avbytarbänken. En riktigt stark bänk hos NFF i dag som bidrog till att höja tempot i andra.

- Vi ser framåt nu och är inte nöjda. Ska försöka att bjuda de två topplagen Husqvarna och Eksjö på tuffa matcher. Vi känner oss inte chanslöst här inte efter det vi har presterat i höst, sa NFF-tränaren Pelle Elofson.Som förstås var nöjd med hela sitt lag där alla bidrog till den här storsegern. De två topplagen Husqvarna och Eksjö lär få se upp framöver för Nässjö.

Mål, Nässjö: Malin Sjöberg 3, Johanna Larsson 2, Tilda Engberg, Claudia Schultz. Egnahem: Julia Smedberg.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info