Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna hamnar i tuff serie med nytt upplägg

26 OKT 2016 18:57
Sex ”nya” bekantskaper väntar för Nässjö FF:s damer i nästa års division 2-serie som får ett lite annorlunda utseende mot fjolårets serie. Nu med fler matcher eftersom det blir tolv lag.
  • Skapad: 26 OKT 2016 18:57

Tre lag är uppflyttade från trean, Fredriksdal/Äng, Alvesta GIF och Ingelstads IK.

 Westbo United kommer ner från division 1. Växjö BK och Växjö DFF Akademi flyttas över från en annan av de elva i år distriktsbaserade tvåorna när hela Götlands fotbollsdistrikt bildar åtta gemensamma serier i damtvåan där seriesegrarna kommer gå upp i division 1.

 Kvalet försvinner alltså nu för det lag som vinner division 2 för damer.

Räkna med tuffare serie

Kvar från fjolårets distriktsbaserade division 2 blir förutom Nässjö FF även Habo, Eksjö, Ljungby, Tranås/Torpa och Husqvarna FF. HFF kvalade till ettan den här säsongen som seriesegrare, men de kom sist i den kvalserien och fick då börja om i tvåan.

Till kommande säsong kommer inga U- eller B-lag finnas i damtvåan. De har fått gå ner i division 3. Det är bra för damfotbollen eftersom dessa lags laguppställningar kunde variera kraftigt från match till match.

-          Som jag ser det blir den här serien betydligt tuffare, inte bara för att det är mer lag. Lagen från Växjö håller alltid bra klass. Eksjö och Husqvarna fortsätter säkert sin satsning mot division 1. Westbo United som ramlade ur ettan i år, vet vi inte riktig var man har kommande säsong, säger NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Drar igång om en vecka

Nässjö FF:s damer drar igång inomhusträningen kommande onsdag.

-          Vi slutade seriespelet tidigare än vårt herrlag och då startar vi också tidigare, menar Elofsson.

Några nyförvärv har Nässjö ännu inte knutit till sig, det är heller ingen ur årets trupp som aviserat att de lämnar klubben.

-          Vi jobbar både med spelare, plus ledarbiten för tillfället. Jag ska vara kvar i någon form men det kan bli tal om delat huvudtränaransvar. Jag har varit med i så många år nu med vårt damlag att det säkert behövs en ny röst också utifrån. Vi hoppas det kan lösa sig, säger Pelle.

NFF hoppas på Chris

Förhoppning finns också i NFF  att det här årets mammalediga spelare Chris Sjölin ska göra comeback. En rutinerad försvarsspelare med division 1-meriter som förstås skulle betyda mycket för Nässjö kommande säsong.

Om Frida Bremer, som i år fick göra uppehåll på grund av rehabilitering av sin knäskada, ska spela i Nässjö FF är mer osäkert. Hon studerar och bor i Göteborg nu. Men ännu är dörren på glänt för Frida i Nässjö FF.

-          Möjligen kan vi skriva ett så kallat pendlingsavtal med henne. Då får hon spela både i en Göteborgsklubb och när hon är hemma i Nässjö för oss. Det kanske kan bli mest aktuellt över sommaren när Frida möjligen kommer hem till Nässjö.

Äkta kommunderbyn

Inomhuscuper finns förstås på Nässjödamernas spelkalender framöver.

-          Jo, det stämmer. Vi ska vara med i några sådana cuper. En del av våra spelare har dock aviserat att de kommer åka utomlands snart men är tillbaka igen i december. De kommer inte missa allt för mycket. Det viktigaste är förstås att vi knyter upp spelarna i säsongens trupp. Nyförvärv kommer alltid något. Det är lite tidigt ännu. Damspelare som rör på sig tror jag bestämmer sig senare för ny klubbadress än herrspelare gör. Det gäller att ha tålamod och vänta, menar NFF-tränaren.

Serieindelningen för division 2 mellersta damer är ett förslag från Smålands Fotbollsförbund och serieindelningen är inte spikad ännu.

Att Nässjö FF kan se fram mot högintressanta derbymöten, exempelvis äkta kommunderbyn mot Fredriksdal/Äng, plus heta grannderbyn mot Eksjö, Husqvarna och Tranås/Torpa, råder inte minsta tvivel om.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info