Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna hängde med tills en utvisning blev ödesdiger

06 JUN 2017 19:38
Det blev förlust med hela 1-6 (1-2) till slut för Nässjö FF:s damer i eftermiddag på skogvallen mot Växjö BK. Men att siffrorna rann iväg i andra halvlek hade flera orsaker.
  • Skapad: 06 JUN 2017 19:38

Dels så drabbas Nässjö av en mycket tuff utvisning efter 63 minuters spel  vid ställningen 1-2 på Elisabeth Nilsson när hon vid sidlinjen sprang ifatt en motståndare och i närkampssituationen försökte slå bort bollen. Hon fick sitt andra gula kort för den kampsituationen.

- Jag förstår ingenting, det var kamp om bollen, sa Elisabeth efter matchen.

Innan dess hade hon i första halvlek kvitterat till 1-1 då hon iskallt och mycket behärskat slog in bollen från ganska långt håll sedan Växjös målvakt varit långt ute och inte fick kontroll på bollen. Då hade det spelats 32 minuter.

Tre mål av seriens skyttedrottning

Seriens skyttedrottning i Växjö, Ida Johansson gjorde båda gästernas mål före halvtidsvilan. Redan efter sju minuter och tre minuter efter Nässjös kvittering.

Nässjö hade lika många heta målchanser i första halvlek som Växjö. Vilma Lindgren och Johanna Larsson hade var sina jättelägen. Vilma sköt över och på Johannas friläge, efter härlig frispelning av Tilda Engberg, gjorde målvakten en bra räddning.

För att ta poäng av ett så bra lag som Växjö måste det bli mål på sådana chanser.

Chris fick lämna planen

Nässjö hade också en kanonchans att kvittera till 2-2 precis i början av andra halvlek när Elisabeth Nilsson träffade ribban och Frida Nyberg fick öppet mål på returen men sköt över.

En annan sak som påverkade andra halvlek var att Nässjös suveräna mittback Chris Sjölin fick lämna planen fem minuter innan halvtidsvilan med den skada hin råkade ut för redan efter tre minuters spel. Chris är inte den som ger sig i första taget, utan försökte spela i det längsta. Men tvingades till slut att ge upp och såg hela andra halvlek med foten i högläge på avbytarbänken.

- Det är några dagar kvar till bortamatchen mot Alvesta på söndag. Jag lever på hoppet att det ska bli bättre tills dess så jag kan spela. Tycker ändå inte Växjö var jättebra, även om de har ett vasst anfall. Utvisningen tycker jag är stentuff och då blir det förstås svårt för oss, menade Chris.

14-åring fick brödkassen

Innan matchen stod det klart att varken Claudia Schulz eller Amanda Holm kunde spela. Det fanns en hel del "nya" ansikten i förstaelvan i dag.

Bland annat blott 14-åriga Emma Sofia Tolk som spelade vågat och moget trots sin ringa ålder, både som ytterback och  mittfältare. Hon utsågs till matchens lirare i Nässjö FF och fick alltså brödkassen från Princess konditori.

Andra bra hemmaspelare fanns i Johanna Ekenstierna, Tilda Engberg och Elisabeth Nilsson.

Båda korten är tveksamma

- Jag tycker det  blir allt för stora siffror för Växjö. Vi är ju med i matchen och ger dem bra motstånd till vi får den konstiga utvisningen. De två gula korten som Elisabeth får är högst tveksamma  båda två. Vi är lite för fega med bollen och vågar inte göra de avgörande grejerna,  tyckte NFF-tränaren Andreas Karlsson.

I alla fall det andra gula kortet är väldigt tufft av domaren att dela ut när Elisabeth i kampsituationen försöker slå bort bollen då hon kommit ifatt sin motståndare.

Lite mer magkänsla kan vi gott begära av en domare som den i dag ganska rutinerade Patric Bergemalm från Äng. Det borde räckt  på sin höjd med en tillsägelse för en tuff närkamp.

Fyra mål på 22 minuter

Tack vare utvisningen på en av de bättre NFF-spelarna bjöds gästande Växjö sedan på en enkel resa mot segern när de kunde göra fyra mål inom loppet av 22 minuter. Elisabeth är också avstängd förstås i nästa match mot Alvesta.

Mål, Nässjö: Elisabeth Nilsson.

Växjö: Ida Johansson 3, Viola Nambi 2, Ronja Kindblad.

Publik: 75.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info