Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna slog fjolårets division 1-lag Westbo

17 APR 2017 18:44
I fjol låg Westbo United i division 1, ieftermiddag kom de till Nässjö som favoriter mot "nya" damlaget i Nässjö FF. Men NFF-tjejerna vann med 4-2 (1-1) och behöver absolut inte be om ursäkt för den segern på Skogsvallens konstgräs.
  • Skapad: 17 APR 2017 18:44

Även om gästerna tog ledningen efter tjugo minuters spel så var det Nässjö som förde spelet under båda halvlekarna.

- Det kändes tufft att se dem göra 1-0 när vi ägt allt så långt. Jag tycker vi spelade jättebra hela laget och det var roligt. Alla jobbade för varandra, menade mittfältaren Amanda Holm efter matchen.

Hon var en av Nässjös absolut bästa spelare och vann mycket boll. Fick också avsluta målskyttet i sista minuten. Då hade Westbo precis innan reducerat till 2-3.

Stabil trebackslinje

Nässjö visade upp en stabil trebackslinje med Chris Sjölin i mitten, med  Johanna Ekenstierna och nyförvärvet Emma Nyman från Boxholm på kanterna. Nu var Amanda Holm, lagkaptenen Frida Nyberg och Tilda Engberg mycket arbetsvilliga framför dem också.

Det var inte många gånger de släppte igenom Westbos anfallare till några större farligheter. Dock gjorde Lotta Gunnarsson i NFF:s mål en giftig enhandsräddning ut till hörna vid ställningen 0-1. Om Westbo fått 2-0 där, så hade det förstås kunnat slutat annorlunda.

En läcker kvittering

Johanna Larsson kvitterade to minuter före halvtidsvilan med ett läckert mål då hon lyfte bollen förbi sin back och sprang runt och drog till på volley. Bollen gick in högt i bortre burgaveln.

- Jag trodde den skulle gå över målet när jag valde att dra till snabbt innan den nått marken. Jag var tvungen att göra det snabbt för att inte få en försvarare på mig. Blev lite överraskade när den seglade in i nättaket.

Snabb löpning av Claudia

Johanna gjorde också 2-1 och det målet tackar hon Claudia Schoultz för. Den talangfulla och snabba 17-åringen i NFF löpte loss på kanten och slog in ett perfekt inlägg framför mål som bara Johanna kunde stöta in i mål,

 

Vi är inte sämre i år

När så Frida Nyberg nickade in 3-1 på en hörna mitt i andra halvlek så förstod vi att det här var Nässjös stora dag.

- Jag sa i veckan till dej att vi är inte sämre i år än i fjol. Det står jag fast vid. Vi skapar ju massor av målchanser och släpper inte till mycket bakåt, sa en glad lagkapten i Frida Nyberg.

Johanna Larsson fyllde i:

- Jag tycker vår seger var i underkant på alla lägen vi har framför deras mål.

Johanna inte med nästa gång

Nästa gång spelar inte Nässjö FF förrän 1 maj och då hemma mot Emmaboda eftersom Oscarshamn drog sig ur serien och dessa skulle NFF mött borta i nästa match. Mot Emmaboda  kan inte tvåmålsskytten Johanna Larsson vara med.

- Jag är i Budapest då, tyvärr. Så det blir ett långt speluppehåll för min del till nästa match.

NFF-tränaren Andreas Karlsson gav förstås hela sitt lag godkänt.

- Det där vår match i båda halvlekarna måste jag säga och tjejerna gör en jättematch.  Amanda Holm är nog planens lirare nummer ett ändå. Hon är väldigt nyttig för oss i dag, summerade Andreas.

Absolut, men hela NFF:s lag överraskade stort i den här matchen mot fjolårets division 1 -lag och segern betydde förstås massor för det nya Nässjö FF. Fortsätt med det är spelet tjejer, då kan den här säsongen bli riktigt trevlig.

Mål, Nässjö: Johanna Larsson 2, Frida Nyberg, Amanda Holm.

Thomas Holmqvist

 

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info