Hoppa till sidans innehåll

NFF-damerna visade vilja och tog poäng i derbyt

17 JUN 2017 19:58
Damderbyt mellan Nässjö FF och Vetlanda slutade mållöst. Den poängen för Nässjö var viktig efter en lång rad med förluster både i serie- och cupmatcher. Det oavgjorda resultatet var heller inte orättvist eftersom Nässjö den här gången visade stor vil
  • Uppdaterad: 17 JUN 2017 20:12

- Det var stor skillnad från alla i laget då vi den här gången visade att vi ville ha poäng, sa Nässjös mittback Chris Sjölin Johansson efter matchen.

Hon var rent suverän i mittförsvaret men tvingades utgå under slutet av matchen när det var 6-7 minuter kvar att spela.

- Det var knät som sa stopp, det gick bara i inte längre. Kanske jag spelade väl länge ändå. Men förhoppningsvis känns det bättre på måndag efter midsommar då vi spelar vår sista match innan sommaruppehållet mot Westbo borta. Det var en viktig poäng vi tog för lagets självförtroende, menade Chris.

Saknade tre tunga namn

Som vanligt saknade Nässjö viktiga spelare som de två mittfältarna Frida Nyberg ( bortrest) och Tilda Engberg (skadad), plus ytterbacken Emma Nyman.

Men nu tog samtliga spelare hos NFF verkligen tag i matchen från start och gjorde säkert säsongens bästa match sett till inställningen.

Vetlanda kanske hade någon mer het målchans och låg lite närmare ett avgörande. Men rutinerade Lotta Gunnarsson i Nässjös mål var säkerheten själv.

- Vi visade att vi är ett starkt lag utan några av våra bättre spelare på planen. Jag tycker alla gör sitt jobb i dag och därför tar vi poäng, menade Lotta.

Lotta var inte med när Nässjö gjorde en bra match hemma mot Eksjö (0-1).

- Vi trivs när det är derbykaraktär på matcherna och spelar ofta bra då. Viljan är nog den bästa jag varit med om denna säsong, tyckte Lotta.

Två starka mittbackar

Närmast att göra mål för Nässjö var Johanna Larsson som hade några bra lägen men skotten gick över målramen. Kanske såg "Jojo" lite trött ut i avsluten eftersom hon svarade för ett stort jobb hemåt också i defensiven.

Wilma Lindgren hade också en bra möjlighet i andra halvlek.

Frågan är om inte Nässjö har något av seriens två bästa mittbackar i Chris Sjölin Johansson, som fick brödkassen av Princess konditori som bästa hemmaspelare och Johanna Ekenstierna. Båda var otroligt bra och låg förstås bakom poäng.

Nya unga fyndet Emma Tolk gjorde en ny stormatch på sin ytterback och stoppade många anfall för Vetlanda på sin kant.

Avsluta med seger

Förhoppningsvis kan Nässjö nu avsluta våren den 26 juni mot Westbo borgta med en seger. i Seriepremiären i Nässjö slog ju NFF-damerna detta lag.

- Vi kanske är lite för fega ännu att hålla i bollen mer, men tjejerna krigar jättebra. Jag tycker vi är värda poängen och den stärker oss inför fortsättningen, menade NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info