Hoppa till sidans innehåll

NFF-tränare var stolt efter förlusten mot topplaget

02 SEP 2017 18:50
Nässjö FF:s damlag i tvåan hade nio utespelare från sitt F 16-lag, plus reservmålvakten, på grund av att många ordinarie damspelare saknades mot serieledande Växjö DFF i eftermiddag. Visst vann Växjö, 4-1(2-1) men det unga NFF gjorde en härlig match.
  • Skapad: 02 SEP 2017 18:50

- Jag är stolt över hela mitt lag i dag. Vi visar helt rätt inställning. Räcker inte riktigt ända fram till poäng, vilket förstås hade varit en jätteskräll. Alla våra yngre tjejer som nu fick chansen får ta det som en lärdom att vara med och möta topplaget i serien, sa tränare Pelle Elofsson som coachade laget i Andreas Karlssons frånvaro på grund av sitt arbete.

Växjö DFF har Emmaboda hemma, Waggeryd borta och Fredriksdal/Äng hemma kvar att möta och ser förstås ut som seriesegrare med ett sådant till synes ganska enkelt återstående spelprogram.

En tufft dömd straff

Växjö gjorde 1-0 i trettonde minuten på ett riktigt snyggt mål upp i nättaket efter skott från kanten. Men så dröjde det till sex minuter kvar till halvtid när Växjö fick en något tveksamt dömd straff med sig när Nässjös suveräne mittback Chris Sjölin Johansson hamnade i en närkamp med en motståndare.

Den straffen missade inte Växjö och det blev en rejält uppförsbacke för hemmatjejerna med 0-2 mot serieledarna.

Men stolpe in lite senare

Men en minut innan halvtidsvilan hittade Amanda Holm rätt med ett välplacerat skott som gick stolpe in. Helt plötsligt var Nässjö med i matchen till halvtidsvilan.

- Jag hade ju två bra chanser till i matchen att göra mål. Tilda Engberg slog först frisparken som jag var framme och försökte skarva in men målvakten fick tag i bollen precis. I andra slog åter Tilda Engberg ett bra inlägg som jag mötte med huvudet men fick se bollen går över ribban. Det var ett riktigt bra lag vi mötte i dag och jag är helt slut efter allt jobb på mitten men som tur är har jag bra kondition, sa Amanda Holm efter matchen sedan hon fått ta emot priset som hemmalagets bästa spelare, brödpåsen från Princess Konditori.

I Växjö gick brödpåsen till Julia Norén.

Chris fick lämna planen

Ända fram till den 65:e minuten var ställningen 1-2, då slank ett långskott in i blötan i gräset och nära stolpen för NFF-målvakten Lotta Gunnarsson och matchen var förstås då avgjord. Nu gjorde Lotta några häftiga räddningar senare. Det tredje Växjömålet var förstås det som avgjorde det hela. Men inte alls orättvist på något vis.

Nässjö försvarade sig förstås i första hand i den här svåra hemmamatchen. Aldrija Sisic som gjorde 3-1 klippte till igen och med en bra träff blev det 4-1 med drygt kvarten kvar.

Nässjös suveräna libero Chris Sjölin Johansson tvingades byta cirka tjugo minuter före slutet. Den unga lovande vänsterbacken Emma Tolk blir vi imponerade av nu i varje match. Hon fortsätter att övertyga med ett  så pass moget ytterbacksspel och vågar även satsa offensivt. Speciellt i andra halvlek var hon mycket bra. Rutinerade Tilda Engberg gjorde tillsammans med Amanda Holm ett jättejobb på mitten.

Ser fram mot derbyt i Eksjö

 Trots 1-4 så var det ett lyft rent energimässigt på planen för Nässjös damer i jämförelse med de senaste matcherna mot bottenlagen Waggeryd och Fredriksdal/Äng, som bara gav en poäng totalt.

Det krävs förstås också massor av energi och kamp i nästa match när det är derby på Ränneborg mot Eksjö på lördag.

- Den här insatsen stärker. Det mötet ser vi fram emot alla dagar i veckan. Det är bara att gå in och köra på nu, menade Amanda.

Nässjö möter i tur och ordning nu Eksjö och Husqvarna som jagar Växjö i toppen. Ryktet gick på Skogsvallen att detta Växjö DFF Akademi kanske inte tar platsen i ettan om de klarar den. I så fall blir ju kampen mellan HFF och Eksjö dramatisk där NFF-tjejer då skulle vara inblandade två helger i rad eftersom det i dag handlar om en målskillnadsaffär mellan HFF och Eksjö.

Mål, Nässjö: Amanda Holm.

Växjö; Aldrija Sisic 2, Julia Henriksson, Cecilia Westergard Olsson (straff).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info