Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort mot Holsby

11 AUG 2019 23:40
Damernas start på höstsäsongen slutade 1-1 på bortaplan i Holsbybrunn efter underläge 1-0 i halvtid.
  • Skapad: 11 AUG 2019 23:40

Matchen startade lite trevande och det märktes att det var 1:a matchen efter sommaruppehållet. Bollinnehavet är till en början ganska jämnt och inget av lagen lyckas skapa några heta chanser. Efter ca 15 min blir Hanna skadad och vi tvingas till lite tidiga ändringar. Vi tappar organisationen i vårt spel och Holsby gör 1-0 efter 20 min på sin första chans. Strax innan Hannas skada var vi på väg att ta initiativet i matchen och hade bla skapat 2 riktigt fina frilägen men skärpan och kylan var inte riktigt där tyvärr. In mot halvtidspaus börjar vi åter igen ta över matchen och lyckas skapa ytterligare chanser men avsluten vill sig inte riktigt.

I halvtid är vi överens om att inte stressa i vårt spel utan att våga ta emot bollen, behandla den och titta upp innan vi levererar den. Vi måste också lyfta bollar bakom Holsbys backlinje i riktning ut mot hörnflaggan. Det tar inte 3 minuter in i 2:a förrän vi gör 1-1 och precis på det sätt vi pratat om i halvtid. Det är Malin och Lollo som har ett fint kombinationsspel på högerkanten som avslutas med spel bakåt som Malin sen lyfter bakom deras backlinjen ut mot höger och där dyker Dahlis upp i en löpning, hon skär in, rundar målvakten och lägger in bollen i öppet mål, ett mösteranfall!!!

Vi fortsätter att trumma på och skapar ett antal frilägen men vi får inte in bollen bakom en väldigt duktig målvakt i Holsby. Holsby har en chans i 2:a halvlek som går tät utanför Ellens stolpe annars inget. Vi är självklart inte nöjda med resultatet efter att ha skapat så många målchanser.

Finns dock mycket positivt att ta med sig från matchen om man bortser från resultatet. Lollo var tillbaka efter sin knäskada och såg riktigt pigg ut. Ellen i mål agerar lugnt och tryggt i de få chanser som Holsby har. Allra roligast är att se våra unga spelare Ella, Tuva och Saga som spelar väldigt moget, klokt och följsamt. Jobbar alltid klart en situation och fuskar sällan på plan. Ett extra plus till Tuva Sörmander som knappt sätter en fot fel under hela matchen och löper väldigt mycket för laget. Nu ser vi fram mot bra träningar i veckan och laddar för hemmamatch mot Västervik på söndag.

Skribent: Pelle
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info