Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort på bortaplan

08 MAJ 2019 09:42
Vi åkte till Västervik för att ta 3 poäng. Vi kom hem med 1 poäng. Resultatmässigt får vi vara nöjda med det trots 2 underkända mål. Prestationsmässigt fanns mer att önska.
  • Skapad: 08 MAJ 2019 09:42

Matchen spelades på en hyfsat bra naturgräsplan. Det märktes att vi inledningsvis inte riktigt var vana vid vanligt gräs. Lågt bolltempo och för lösa passningar gjorde att vi snabbt hamnade under press på egen planhalva. De få gånger vi snabbt kunde ställa om och lyfta bollen bakom deras backlinje gav det oss några enstaka målchanser men det resulterade som bäst i några hörnor. Efter ca 10 min får vi hörna och efter lite kalabalik framför målet trycker Kajsa upp boll i nättaket men domaren blåser av för offside!? Efter 27 min kommer 1-0 till Västervik vilket blir en liten väckarklocka för oss. Efter 35 min får vi ytterligare en hörna som Frida är först på och skarvar in 1-1, fint slagen av Dahlis. I halvtid är vi inte nöjda men känner att kan vi bara få kontroll på underlaget, trycka till passningarna och ta lite mer löpningar så ska vi ta det här!

Vi inleder 2:a halvlek bra och äger mycket boll. Efter 58 minuter så tar vi äntligen ledningen. Vi lyfter in en frispark djupt in i deras straffområde som de misslyckas med att få undan. Lollo är den som är hetast i straffområdet och trycker in 2-1. Ett lag är som mest sårbart när man själv precis gjort mål säger många och precis detta drabbar oss. Vi hamnar lite högt med laget och Västervik får ett friläge på en långboll och sätter 2-2 bara 2 minuter efter vårat ledningsmål, surt! Ca 10 min från slutet gör vi 3-2 när Västerviks målvakt helt oattackerad tappar bollen efter hörna. Vi snappar upp den och trycker in den i mål. Yes, skriker vi men i samma veva blåser en av domarna frispark till målvaktens fördel?! Nytt för i år är att det är 2-domarsystem och det är domaren som är 50-60 m bort som blåser frispark. Domaren närmast situationen blåser inte!!! Det finns många positiva saker med 2 domare men när en ska ”bestämma” och leka huvuddomare blir det inte bra. Bedömningsnivån varierade väldigt mycket och det var periodvis väldigt förvirrande för tjejerna.

Prestationsmässigt gör inte heller vi en bra match. Hade vi kommit upp i normal standard så hade vi vunnit denna match men ibland blir det inte så. Resultatmässigt får vi ändå vara nöjda då det på slutet var nära att vi förlorade alla poängen. Hela laget kan bättre och vi kommer visa det i nästa match. Pris till bortalagets bästa spelare gick välförtjänt till Emilia.

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info