Hoppa till sidans innehåll

Optimism i damsektionen inför 2018

30 NOV 2017 22:08
Optimism råder i damsektionen inför 2018. Efter torsdagkvällens möte blåser det positiva vindar i Dam, och att nya tränarduon jobbar med en målsättning som sträcker sig längre än bara kommande år råder det inget tvivel om...
  • Uppdaterad: 30 NOV 2017 22:21

Ovanstående bild på Thelma Hafström, en av många glädjespridare i det "nya NFF Dam" får representera kommande säsongs nystart i föreningen.

- Vi har ju ett sammansvetsat gäng där mixen vilja och glädje kommer betyda mycket under kommande säsong, säger ena halvan av lagets nya tränarduo, Uffe Johnsson.

Ja, likt herrarna går damerna i samma spår, måhända att de inte är nya i föreningen, det är alltså en tränarduo som skall leda damerna under 2018. Uffe Johnsson och Mattias Germundsson är de bägge tränarna som skall leda de unga damernas framfart kommande säsong. Bägge med fotbollserfarenhet som på höglandet saknar motstycke, och som denna säsong styrt F17 laget på ett strålande sätt.

Samtidigt växlar man lite spår i Sport Dam, både med nya ansikten och gamla kändisar på ny position.  - Ett perfekt läge att lämna över rodret till Pelle, tycker avgående damansvarige Christer Johansson, som alltså tackar för sig och lämnar till förre tränaren Pelle Elofsson. - Christer har gjort mycket bra som jag skall försöka förvalta, och kanske utveckla ytterligare, säger Pelle som ledde torsdagens positiva möte. Vi har ett härligt gäng, samt ett par äldre tjejer som kan komma bli en bra mix 2018, även om vi ser längre än så.

Pelle ledde mötet med en bra bild över läget

 

Vi har ju så pass bred ungdomsverksamhet, så vi ska kunna förvalta den att passa fler framöver, fortsätter Germundsson och slår fast att man vill utveckla det spel som börjat byggas under de senaste åren med detta härliga gäng 16-17-åringar.

Förändringar i truppen sker ju alltid, och denna höst har flera tjejer valt att ta steget ifrån Nässjö FF, något som inte bekymrar damgruppen i större utsträckning. - Det har ju inte varit någon hemlighet att vi har ett yngre damlag än på länge, och de som valt att lämna oss har vi skiljts ifrån i samförstånd, inga "hard feelings", utan jag hoppas de lyckas i sina nya utmaningar, fortätter Pelle. - Även Andreas Karlsson ( nyligen presenterad som Höreda GIF:s nye tränare, red.anm.) kan jag bara önska lycka till, han har verkligen gjort ett gott jobb under året och var väldigt populär hos våra tjejer, menar Elofsson.

-Vår framtid ser minst sagt spännande ut, säger Ronnie Åkesson, tillsammans med Hasse Ax representant för föreningens flickor 14. Vi har minst 25 tjejer kommande säsong, och många med stort fotbollsintresse, fortsätter han.

-Summerat ser damernas framtid klart intressant ut, det andas något nytt och fräscht över hela den här gruppen, menar Malin Hellsund, föreningsutvecklare.

Deltog på mötet gjorde även Christer Svensson, Nina Karlsson, samt undertecknad, men där rollerna ännu inte specificerats till fullo.

Kent Karlsson

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info