Hoppa till sidans innehåll
Johanna Larsson och A-lags debutanten Tova Lundman firar segern över Westbo.

Seger för damerna som nu hamnat på säker mark

27 JUN 2017 00:17
Det var en viktig seger som Nässjö FF:s damer tog borta i kväll mot Westbo United. Till slut blev det 5-2 efter att Nässjö haft en halvtidsledning med 1-0. Segern innebär nu att Nässjö med största säkerhet fixat ett nytt kontrakt i damtvåan.
  • Skapad: 27 JUN 2017 00:17

-  Jag tror inte att vi riskerar nedflyttning nu eftersom det bara är ett lag som trillar ur. Resterande höstmatcher kan vi spela avslappnat, sa NFF-tränaren Andreas Karlsson efter slutsignalen.

I vanlig ordning saknades spelare hos Nässjö FF. Ingen av de duktiga försvarsspelarna Chris Sjölin(mittback), Johanna Ekenstierna (mittback) och ytterbacken Emma Nyman kunde vara med i denna bortamatch.

Suverän ersättare som mittback

Nu gjorde ersättare som mittbacken Emilia Anderö och mittfältaren Tova Lundman rent suveräna insatser. Lagkaptenen Frida Nyberg var tillbaka på mitten också och gjorde en stark match också på mitten.

Nässjö ägde egentligen båda halvlekarna och det var aldrig något snack om vart segern skulle gå. Ledningsmålet för NFF var dock ett självmål men där Tova Lundman låg bakom målet och slog in bollen som en hemmaspelare styrde in i mål.

Nässjö gick sedan fram till både 3-0 och 4-1 efter bra spel.

- Det är bara nio matcher kvar för oss nu i höst med start igen den 12:e augusti borta mot Emmaboda. Lagen efter oss ska också mötas inbördes. Med det spel vi visade upp den här gången är jag säker på att vi plockar en hel del poäng till, menade Andreas.

Rätt inställning hos alla

Det var en av Nässjös absolut bästa matcher den i kväll och en stor laginsats där NFF-spelarna visade vilja och helt rätt inställning. I premiären besegrades ju detta Westbo i Nässjö på konstgräset med 4-2. Alltså en större seger nu på bortaplan och två raka NFF-matcher utan förlust.

- Faktum är att Westbos båda mål är slumpmål som vi kanske borde klarat oss utan. Men att göra fem mål är förstås godkänt. Det blir förstås ett skönt sommaruppehåll nu för tjejerna och oss ledare. Där vi laddar om för att göra en ännu bättre höst än vår nu, avslutade NFF-tränaren.

Några "poängmatcher" kan det kanske bli på rad med revanschbegär borta mot Emmaboda först och sedan två raka matcher mot Waggeryd och Fredriksdal/Äng. Absolut inga omöjliga matcher för Nässjö någon av dessa tre. Nu har Nässjö också hittat vinnarstilen igen och då kanske inte ens lagen i toppen går riktigt säkra. Andreas Karlsson har ofta stora krav på sitt lag men i går var det en helnöjd tränare vi fick prata med efter matchen.

Mål, Nässjö: Amanda Holm 2, Johanna Larsson, Frida Nyberg, ett självmål.

Thomas Holmqvist

Skribent: Per Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info