Hoppa till sidans innehåll

Seger i hemmapremiären

28 APR 2019 23:03
I vår hemmapremiär på Skogsvallens konstgräs vinner vi även vår andra match i div3. Holsby SK besegras med 3-1 (2-1).
  • Skapad: 28 APR 2019 23:03

Till skillnad från premiären så var det motståndaren som inledde bäst. De första 25-30 min var Holsby hetare än oss och vann de flesta duellerna. Tjejerna lyckades inte hålla i bollen när de vann den och hittade ingen rytm i spelet. Efter 15 minuter gör Holsby 1-0. Det är en hörna med bra fart i som går direkt i mål i bortre krysset. De fortsätter att pressa oss och skapar några ytterligare hörnor men utan resultat. 30 minuter in i halvleken får vi en frispark i högerläge ca 15 meter in på Holsby’s planhalva. Elin kliver fram och får en bra träff med sin vänsterfot. Vinden påverkar bollbanan och målvakten klarar inte av att hålla bollen, kvitteringen är ett faktum. Efter målet börjar vi tro på det igen. Vi är hetare och hjälper varandra mycket bättre. Snacket kommer igång och löpningarna blir flera. Det ger så småningom resultat. Det är ett oerhört fint spelmål där Elin gör sitt andra mål. Hon börjar med en brytning i sin mittbacksposition och spelar upp bollen och följer samtidigt med upp i anfallet. Hon får tillbaka bollen efter spel på ”tredje” spelare, drar målvakten och lägger bollen i öppet mål, riktigt snyggt!!!

I andra halvleken blir vi klart stabilare och tryggare i vårt spel. Trots svår vind vågar vi hålla i bollen och ha tålamod i vårt spel. Vi skapar också en del lägen att sätta dit nästa balja. Holsby har bara sporadiska anfall som vi oftast har ganska bra kontroll på. De har endast en het målchans i andra halvlek som Ellen är bra med på och räddar. Med 10 minuter kvar punkterar Jonna matchen med sitt 3-1 mål. Det är snabb fin spelvändning ut på vänsterkanten där Kajsa tar emot och avancerar en bit upp i banan. Hon ser Jonna och lägger ett perfekt tidigt vänsterinlägg bakom deras backlinje som Jonna är först på.

Matchens lirare var utan tvekan Elin ”Svesse” Svensson. Två snygga mål och med stor pondus styrde hon backlinjen hela matchen. Vårt centrala mittfält förtjänar också extra beröm. Bortsett från inledningen så gör vi en stabil match och vinner rättvist. Två matcher och två segrar som nykomlingar i div3 känns givetvis oerhört skönt. Vi ser med stort självförtroende fram emot nästa match som är mot Västervik på bortaplan sön 5/5.

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info