Hoppa till sidans innehåll

Skön seger i seriepremiären

23 APR 2019 17:37
Vi inleder serien på bästa tänkbara sätt och tar 3 poäng i seriepremiären. Vi besegrar Forserum på bortaplan med 3-1 (3-1).
  • Skapad: 23 APR 2019 17:37

Förberedelserna inför match denna seriepremiär var inte optimala. Forserum hade ingen plan att erbjuda och matchen bokades in på Råslätts konstgräsplan. Där fanns inga omklädningsrum, inte ens en toalett, så vi fick byta om hemma?! Matchgenomgång fick göras både hemma och vid planen som i sin tur inte var helt lätt att hitta. Trots detta var det bara positiva och taggade tjejer som ville ut och spela seriepremiär.

Inledningen av matchen blir lite väl dramatisk. Forserum slår en lång hög boll mot vårt mål och studsen på den ovana konstgräsplanen i Råslätt går över vårt framrusande försvar och målvakt. Som väl är hinner Emilia först på bollen och kan peta den till hörna precis framför fötterna på motståndaren. Efter detta vaknar vi till ordentligt. Redan efter 6 min rinner Jonna igenom och sätter 1-0 efter en snygg klackpass från Ärlan. Tio minuter senare var det dags igen, efter en hörna blir det en tilltrasslad situation framför Forserums mål och hetast är Tova som via en motståndare trycker in 2-0! Vi fortsätter i samma stil och 5 minuter senare kommer 3:an också. Det är Frida som trycker in bollen efter en målvaktsretur. Första 25 minuterna av 1:a halvlek är riktigt bra med fina spelvändningar med uppspel både via kanten och instick i mitten. Stor rörelse och där alla gör ”jobbet” bidrar till att Forserum långa stunder får jaga boll. Efter 26 minuter reducerar Forserum från ingenstans. Efter en hörna som vi nickar bort drar en Forserumsspelare till på helvolley och får drömträff utan chans för Ellen. Detta ger energi till Forserum som efter målet trycker tillbaka oss i banan och vi får svårt med våra uppspel. Vi gör inte ”jobbet” till 100% och började kanske känna oss lite bekväma med en 3-0 ledning efter 21 minuter och då kan det vara svårt att ställa tillbaka till den nivån vi hade innan Forserums reducering. Trots grus i maskineriet så står vi upp riktigt bra försvarsmässigt mot ett tyngre och mer fysiskt Forserum. I halvlek pratar vi om att vi måste tillbaka till våra grunder och själv göra ”jobbet” för laget.

I 2:a halvlek höjer vi oss och kontrollerar matchen ganska bra. Vi tar tillbaka initiativet och skapar en del chanser. Bl.a har Hanna ett skott i stolpen och vi missar några frilägen. Med 15 minuter kvar skallar Emilia otäckt ihop med en motståndare i en nickduell. Det är en ren olyckshändelse där båda har blicken på bollen. Matchen fick avbrytas en stund i väntan på ambulans. Rapporterna efteråt säger att det gått bra för båda.

Vi vinner matchen rättvist. Det är närmare 4-1 än 3-2. Stort beröm till hela laget och grymt skönt med 3 poäng i seriepremiären. Extra plus till vår krigare Emilia Anderö som fram till skadan håller ihop vårt försvarsspel och visar vägen med sitt uppoffrande spel. ”Hat of honour” gick till Hanna som gör ett piggt inhopp och skapar mycket på sin högerkant. Nu ser vi fram mot hemmapremiären! Den sker mot Holsby på söndag 28/4 kl 15:00. Ses på vallen!

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info