Hoppa till sidans innehåll
Som gammal mittback i Eksjö Fotboll har förstås NFF-tränaren Pelle Elofsson mycket att lära ut i försvarsspelet för sina damer i Nässjö inför derbyt i Eksjö på lördag. Eksjötjejerna Ines Jovanovic som är back och målvakten Lotta Gunnarsson kan verkligen stötta sig mot sin tränare när de spelar hemma i Eksjö fast på bortaplan.

Tjejerna i NFF som gärna vill vinna grannderbyt hemma i Eksjö

14 SEP 2016 18:34
Båda bor de i Eksjö, men spelar fotboll i Nässjö FF, målvakten Lotta Gunnarsson och försvarsspelaren Ines Jovanovic.
På lördag är det match hemma i Eksjö för Lotta och Ines, men på bortaplan med NFF, i en match som de väldigt gärna vill vinna förstås
  • Uppdaterad: 15 SEP 2016 13:37

Lotta som har 28 A-lagssäsonger bakom sig och i dag är 44 år har denna säsong klarat nollan vid fyra tillfällen, Egnahem borta 0-1 i våras, plus tre gånger i höst mot Habo 5-0, Tranås/Torpa borta 0-0 och mot serieledande Husqvarna FF senast 0-0.

-          Får vi samma flyt i spelet som vi haft tidigare i höst har vi alla chanser att störa Eksjö. Vi vill förstås gå obesegrat fram under hela hösten, säger Lotta.

Efter matchen i Eksjö återstår bara hemmamatchen mot Ljungby kommande helg.

Ines Jovanovic kom till Nässjö FF i våras när hon lämnade hårdsatsande Eksjö Fotboll.

Ines Jovanovic kom till Nässjö FF i våras när hon lämnade hårdsatsande Eksjö Fotboll.

Ångrar inte valet av Nässjö FF

Lotta kom till Nässjö inför förra säsongen, Ines är nyförvärv i år. Båda trivs väldigt bra med allt i Nässjö FF.

-          Det har varit lätt för mig att komma in i fotbollsgemenskapen i Nässjö FF. Jag räknar med att fortsätta här. I fjol spelade jag varje match i tvåan med Eksjö men när de värvade många etablerade spelare tills i år för att försöka gå upp i ettan, sökte jag mig istället till Nässjö. Det ångrar jag inte, säger Ines.

Ines fyller 18 år på söndag och hoppas få en tidig födelsedagspresent redan på lördagen i form av en seger mot Eksjö.

NFF-folket hinner med två derbyn

Matchen kommer att spelas redan klockan 12.00 och Nässjö FF-tjejerna hoppas på publik från Nässjö som ska komma och stötta dem i detta derby.

Herrlagets derby mot Myresjö/Vetlanda på Skogsvallen börjar först klockan 15.00, alla NFF-supportrar hinner hem till den matchen också.

Till träningarna i Nässjö brukar Ines åka med Lotta, men inom några veckor hoppas hon på att hon själv har ett körkort i handen.

Ines har spelat i alla A-lagsmatcher, utom två under slutet av vårsäsongen då hon var bortrest. Lotta har stått i alla matcher.

Kryss mot Eksjö senast

I våras gjorde Nässjö en mycket bra match hemma mot Eksjö när det blev 1-1.

-          Det var ganska jämnt men där vi skapade de flesta heta målchanserna och låg närmast segern. En anledning att det gått så bra för oss i höst tycker jag är att vi fick in Malin Sjöberg (nyförvärv från Landsbro) som gick skadad hela våren. Hon har betytt mycket för oss. Samtidigt har vi fått utdelning på våra målchanser, i våras var det ofta stolpe ut, säger Lotta.

Fyra gånger har Lotta Gunnarsson hållit nollan i tvåan denna säsong.

Fyra gånger har Lotta Gunnarsson hållit nollan i tvåan denna säsong.

Lotta lär ladda om

 Att en fotbollsspelare på damsidan håller på tills hon är över 40, är inte speciellt vanligt. Men Lotta har stött på målvakter i andra lag som varit ännu äldre än henne.

-          Lena Eriksson, utespelare i Bodafors SK, var äldre än vad jag är i dag innan hon slutade för några år sedan. Nu har jag hört att hon spelar innebandy istället.

Tidigare om åren kombinerade Lotta alltid fotbollen också med innebandy. Hon har spelat på högsta nivå med Nässjö i innebandy och på division 1-nivå i Jönköping i fotboll.

-          I Eksjö Fotboll spelade jag i den gamla tvåan som höll högre klass än dagens damtvåa under tränare Mats Kraft.

Lotta avslöjar att det troligen blir ytterligare en säsong i Nässjö FF.

-          Jag tar bara en säsong i taget numera, men visst lockar det att spela vidare. Jag tror vi har något riktigt bra på gång i Nässjö FF. Om vi nu får behålla det här laget.

Att Lotta siktar mot att stå i målet tills hon är femtio, förnekar hon. En säsong taget håller hon hårt på numera.

-          Många tjejer lägger av med fotbollen för tidigt. Det gäller för klubbarna att hitta motivation för dem att fortsätta, vilket inte alltid är enkelt när det kommer vidare studier och sådant in i bilden.

Men hänger då Lotta, som exempelvis är 27 år äldre än Ines, med i ”tugget” i omklädningsrummet bland alla yngre lagkompisar.

-          Absolut, jag har ett jobb där jag träffar mycket ungdomar också, så det blir ingen större skillnad när jag kommer till träningarna på kvällarna i Nässjö.

Guldchans finns för Eksjö

Eksjö har en liten chans att få en direkt avgörande match mot Husqvarna FF borta i sista omgången för att ta hem serieguldet. Men då måste nästjumbon Egnahem skrälla på lördag i derbyt mot Husqvarna FF. HFF ligger nämligen fem poäng före Eksjö och har åtta mål bättre målskillnad.

Gulddrömmarna för Eksjö vill Lotta Gunnarsson och Ines Jovanovic sätta stopp för redan tidigt på lördag eftermiddag.

-          Jag tror att det är en ganska stor besvikelse i Eksjö att de förmodligen inte går upp i ettan i år. Deras satsning med så många värvningar var säkert meningen skulle landa i ettan nästa år, tror Jovanovic.

Ines som skrev på bara några veckor innan seriespelet i våras startade och blev klar till seriepremiären mot Mariebo som NFF vann med 2-1. Men sedan gick det sämre ett bra tag.

Eksjö har råkat på några oväntade poängtapp som fyra poäng mot nästjumbon Egnahem, ett lag som de nu behöver hjälp av.

Eksjö har också förlorat mot Husqvarna hemma och Tranås/Torpa borta. Eksjö är elva poäng före Nässjö. Derbymötet på lördag är troligen vidöppet hur det ska sluta.

-          Det tror jag säkert, tabellplaceringen har säkert ingen betydelse nu. Våra tjejer har gott om självförtroende efter vår fina höst. Vi låg närmast segern mot Husqvarna senast och Eksjö är inte på något sätt bättre än HFF, säger NFF-tränaren Pelle Elofsson.

Pelle som har förflutet som spelare i Eksjö under 90-talet när han spelade mittback i division 4.

-          Det är alltid trevligt att komma tillbaka till Ränneborg där jag spelat många matcher. Det blir säkert ett jämnt derby där båda lagen kommer in till match med stor motivation. Inte minst Eksjö. De är tvingade att vinna för att ha chansen kvar till serieseger, påpekar Pelle.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info