Hoppa till sidans innehåll

Tredje topplaget på rad väntar för Nässjö FF:s damer

14 SEP 2017 14:44
En tuff period för Nässjö FF:s damer är det nu när tredje raka topplaget väntar på lördag då Husqvarna FF kommer på besök till Skogsvallen.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2017 14:45

ssjö har i de två senaste matcherna möt de två andra lagen i topptrion, Växjö DFF Akademi och Eksjö Fotboll, där det blivit förluster med 1-4 och 0-5. Nu får NFF-tjejerna ladda om för andra raka grannderbyt. I fjol lyckades Nässjö sno åt sig en poäng hemma mot HFF när det blev 0-0. Husqvarna leder just nu serien men har en match mer spelad än Växjö DFF Akademi som bara är en poäng efter HFF.

- Vi får väl ta vår första seger mot ett av de tre topplagen då på lördag. Det är ju HFF som har all press på sig i nuläget. Efter den här matchen möter vi sedan seriefyran Växjö BK borta nästa helg. Alla topplag brukar bli allt bättre på höstkanten när de vässar formen för att avsluta starkt. Visst blir det en svår match eftersom HFF är ett mycket bra lag, säger NFF-tränaren Andreas Karlsson.

Andreas väntar lite

Ännu har Andreas inte skrivet på tränarkontraktet för nästa säsong för NFF:s damer men han säger så mycket att han är överens om de flesta bitar och till 95 procent klar.

- Jag vill bara vänta lite innan jag skriver på och se vad vi får för lag till nästa säsong. Men visst är det spännande med alla duktiga yngre tjejer som finns i klubben.

Efter derbyt mot Husqvarna så återstår tre matcher, Växjö BK, Alvesta och Vetlanda  i årets damtvåa där till slut två av de tolv lagen drog sig ur. Oscarshamn innan serien drog igång och Westbo United i början av höstsäsongen.

Lotta eller Ellen i målet

NFF-målvakten Lotta Gunnarsson fick avbryta derbyt mot Eksjö i lördags efter en knäskada.

- Vi får se om hon kan spela till helgen annars står vår duktiga unga Ellen Sjösten beredd att ta över. Hon fick stå hela matchen i derbyt hemma mot Eksjö och släppte bara in ett mål. Fick nu också hoppa in på Ränneborg mot Eksjö. Hon klarar det här, påpekar Andreas.

Matcherna i omgången: Emmaboda-Fredriksdal/Äng (lördag), Nässjö FF-Husqvarna FF (lördag), Waggeryd-Vetlanda (lördag), Alvesta-Växjö BK (söndag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info