Hoppa till sidans innehåll

Tung seger på bortaplan

20 MAJ 2019 22:38
Vi åkte till Vimmerby som obesegrad nykomling och om man kollade på tabelläget inför matchen var vi favoriter att vinna matchen.
  • Skapad: 20 MAJ 2019 22:38

Vi mötte ett för dagen starkt Vimmerby som har tre damlag i seriespel och representationslaget spelar i division ett och det märktes direkt på avspark att det fanns många i motståndarlaget som hade rutin från spel i högre division. Vimmerby är ett starkt och kompakt lag som spelade fysisk fotboll och vi blev nertryckta första kvarten men stod emot med ett bra försvarsspel. Första halvleken var det mest spel på mittplan, Vimmerby stack fram med några farliga anfall  och Ellen Sjösten tvingades till ett par riktigt bra räddningar. 

I paus bestämde vi oss för att ta fighten lite mer i andra och tro lite mer på det vi gjorde och göra allt lite tuffare och noggrannare. Andra halvlek får ett helt annat ansikte och vi vinner fler dueller och börjar styra spelet lite mer som vi tänkt. Vi kommer runt några gånger på kanterna och med lite mer precision i sista passen hade vi kunnat ta ledningen vid ett par tillfällen. Vimmerby är fortfarande bra i sitt spel med boll och skapar ett par lägen som skulle kunna resultera men den för dagen omutliga Ellen Sjösten i målet avstyr allt och gör en mycket bra match. Ju längre matchen går blir det lite mer tillknäppt för varje minut. Lite halvchanser och några resultatlösa hörnor tar matchen fram mot sitt slut och bägge lagen verkar lite halvnöjda med den poäng ett 0-0 resultat skulle ge. Den nuvarande upplagan av Nässjö Dam ger sig dock inte så lätt utan ger gärna sitt allt till domarns sista signal, i matchens slutskede, närmare bestämt i matchens 85:e minut bryter vi ett Vimmerby uppspel på mittplan och bollen spelas upp till Jonna som håller undan sin spelare och spelar fram Tilda Dahlström som kommer i en djupledslöpning och rullar bollen förbi Vimmerbys målvakt, tavlan visar 0-1 ock bara fem minuter kvar att spela. Sista fem minuterna trycker Vimmerby på med all kraft som återstår men vårt försvarsspel med hela laget håller undan. När klockan står på 91 minuter bryter åter igen vårt mittfält ett uppspel och startar en omställning som liknar den som gav ledningsmålet, även denna gång blir det mål och det är återigen Tilda Dahlström som gör mål, segern är bärgad och domaren blåser strax efteråt av matchen. Seger 2-0!

Sammanfattningsvis möter vi det klart tuffaste motståndet för säsongen idag och vi är grymt nöjda med segern och de tre poängen, mot dagens Vimmerbylag skulle de flesta lagen i serien få det tufft. Lagets utmärkelse till matchens bästa spelare i Nässjö gick välförtjänt till vår målvakt Ellen Sjösten som var helt omutlig idag. Hela laget måste dock framhållas och det är verkligen laget som gör det tillsammans idag. Självklart måste dock en tvåmålsskytt som Dahlis få ett litet extra plus, starkt att kliva fram så i slutet av matchen med två mål. 

Vi är fortfarande obesegrade och ber inte om ursäkt för det, bra att ha ett bra läge i serien nu för det kommer tuffa matcher framöver. Vi ser fram emot seriefinal på Vallen mot serieledaren Tjust 30/5. Alla till vallen!

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info