Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Hedman

Viktig seger mot ÖIS/Vista

23 SEP 2019 20:59
På ett soligt Skogsvallen vann NFF Dam den viktiga toppmatchen mot ÖIS/Vista med 1-0 efter 0-0 i halvtid.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 20:59

Detta var en ganska chansfattig match mellan två lite nervösa lag. Matchen börjar ganska trevande och stelt. Det är ändå ÖIS/Vista som står för det mesta spelet och pressar tillbaka NFF men utan att skapa några jätteheta målchanser. Största chansen får ÖIS/Vista på en misslyckad utspark men det efterföljande skottet går tät utanför. Nässjös damer får inte ordning på sitt spel i första halvleken och förlorar många närkamper. Man uppträder lite passivt och försiktigt. I halvlek är tjejerna inte nöjda med sin insats och pratar om att släppa på ”handbromsen” och respekten för motståndet och gå för vinst.

Andra halvlek startar mycket bättre för NFF och man lyckas ta tag i spelet och hålla i bollen lite mer. Man har fortfarande väldigt svårt att ta sig in i motståndarens straffområde och får inte riktigt till anfallsspelet i sista 3:e delen. Efter ca 1 timme av matchen får NFF sin första riktigt heta målchans. Det är Delila som får fast ett uppspel och lyckas hålla i bollen. Hon vänder upp och avancerar inåt i banan och skjuter ett lurigt distansskott som tar i ribban. Detta tänder laget och man flyttar fram positionerna ytterligare. NFF tjejerna vet att man måste vinna matchen för att vara kvar i kampen om en kvalplats till div2. I 83:e minuten kommer belöningen och 1-0! Det är Dahlis som sliter sig loss på mittfältet och med vänstern skjuter hon ett välriktat skott mot målvaktens högra stolpe. Skottet kommer överraskande och målvakten hinner inte riktigt ner till stolproten. Ledningen står sig matchen ut och Nässjös damer tar i och med segern steget förbi ÖIS/Vista i tabellen och upp på 2:a plats.

Det var mycket som stod på spel och det märktes på matchkaraktären. Långa stunder var det ett ställningskrig på mitten utan något skönspel. Det var sällan som något av lagen hittade in i motståndarens straffområde. Att vinna en sådan match i 83:e känns ju fantastiskt bra!

I hemmalaget förtjänar hela backlinjen beröm med Tova Lundman i spetsen. Ett extra plus till ytterbacken Tilda Robertsson som också fick brödkassen.

En match återstår av serien och den spelas nästa helg mot Fredriksdal borta. Ett kommunderby avslutar alltså serien och det ska bli riktigt spännande.  Forza NFF!!!

BILDER

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info