Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Tranås/Torpa B

12 MAJ 2019 22:48
Nässjö FF Dam är fortfarande obsegrade i div3 efter 4 omgångar. Tranås/Torpa B besegrades hemma på Skogsvallen med 2-1(1-0). Vi hade flertalet målchanser och matchen blev lite onödigt spännande.
  • Skapad: 12 MAJ 2019 22:48

Vi håller på att ställa till det direkt i inledningen men Ellen räddar friläget och det skickar en signal till hela laget. Vi tar tag i taktpinnen direkt och följer vår plan och spelar precis den fotbollen vi vill och tränar på. Första halvtimmen spelar vi den bästa fotbollen för säsongen och utdelningen borde varit bättre än det enda målet som gjordes, med normal utdelning kunde matchen nästan varit stängd där, Tranås duktiga målvakt var en stor anledning och hon fick helt riktigt priset som gästernas bästa spelare.

1-0 målet vi gör är som hämtat ur en instruktionsbok för ett uppspel som avslutas med att Kajsa gör ett inspel snett bakåt som Liza möter och behärskat avslutar förbi målvakten. Bara en stund senare kommer vi runt på kanten igen och Clara slår ett lågt inlägg som Jonna skarvar i stolpen.

Sista 10-15 av första och första 10-15 av andra kommer Tranås in i matchen och börjar spela rakare och hotar vår backlinje med snabb djupledsfotboll, vår backlinje får visa sin snabbhet och löser tillsammans många situationer på ett väldigt bra sätt. 10 minuter in i andra halvleken kommer Tranås kvitteringsmål på just en djupledslöpning, det målet hade då legat lite i luften, Ellen Sjösten fick se bollen passera in i nätet bakom sig, Ellen gjorde för övrigt några riktigt bra räddningar och var väldigt bra matchen igenom.

Tranås mål blev en liten väckarklocka och det kändes som att det tände till hemmalaget, redan fem minuter senare kom ledningsmålet för Nässjö, ett mål som även skulle visa sig bli matchavgörande. Målet kommer till på en fin upprullning på högerkanten som avslutas med att Dahlis slår ett långt inlägg mot bortre stolpen som Ärlan möter direkt på volley i mål, riktigt snyggt! Sista halvtimmen tar Nässjö tag i taktpinnen igen och är det klart dominerande laget resterande del av matchen.

Hela laget ska ha beröm för att man försöker spela en offensiv fotboll på en usel gräsplan. Frida gör en kanonmatch på mitten och förlorar inte många dueller på ett tufft mittfält. Hon får också välförtjänt brödkasse som hemmalagets bäste spelare. Clara gör oxå en mycket bra match, Tranås anfaller mycket på hennes kant men går förlorande ur nästintill varenda duell. Framåt gör Kajsa en stor arbetsinsats och löper mycket och bra. Skönt att som nykomling vara obesegrade efter fyra omgångar. 

Vi slår oss inte för bröstet utan inser att det kommer många och tuffa matcher framöver, vi laddar om och ser fram emot en bra träningsvecka och nästa söndags bortamatch i Vimmerby. Heja Nässjö!

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info