Hoppa till sidans innehåll

Waggeryd kom till Skogsvallen och skrällde rejält

19 AUG 2017 20:22
Det svänger snabbt ibland inom fotbollen. Absolut för Nässjö FF:s damlag som förra helgen slog Emmaboda borta med 5-1. I eftermiddag mot Waggeryd blev det samma siffror, men till gästerna som vann med 5-1 (1-1).
  • Skapad: 19 AUG 2017 20:22

Waggeryd som innan mötet på Skogsvallen bara tagit fyra poäng i damtvåan och förstås var nederlagstippat i Nässjö. Men skrällen på Skogsvallen kan ingen invända mot. Den var WIK-tjejerna väl värda. Vilken glädje gästernas spelare och ledare visade efter matchen i Nässjö. Säkert gjorde detta lag en av sina allra bästa matcher för säsongen.

Nässjö tog ändå ledningen drygt halvvägs in i första halvlek genom Tilda Engberg som hittade rätt med en välplacerad frispark från långt håll.

Dyrbara bjudningar

Första tjugo minuterna var Nässjö det klart bättre laget och såg ut att ta hem den här matchen precis som de gjorde mot Waggeryd borta i våras. Men två minuter före halvtidsvilan kvitterade Waggeryd, inte alls orättvist.

Men känslan var ändå att Nässjö skulle komma in till andra halvlek och trumma på ännu hårdare. Men med bara sju minuter in i andra halvlek  hade Waggeryd gjort två mål fram till 3-1 efter riktiga bjudningar i de bakre linjerna hos NFF.

Det blev förstås en stor injektion för gästerna lag som såg sin stora chans att skrälla i Nässjö och till slut gjorde det mycket rättvist mot ett Nässjö som vi får säga saknade engagemang i andra halvlek och misslyckades med det mesta.

Claudia hade friläge

Vid 1-3 hade Nässjö tre raka målchanser, bland annat genom Claudia Schultz som i friläge brände en jättemöjlighet.

- Det var mycket tid kvar där och jag tror vi hade fått minst en poäng om Claudia gjort mål där, sa NFF-tränaren Andreas Karlsson.

Han var inte nådig i sin kritik mot sitt lag och kallade förlusten för en totalkollaps av hela laget.

- Det är bedrövligt hur vi genomför matchen i andra halvlek efter en godkänd första i alla fall. Var fanns vår energi  i närkamperna. Vi är tunna och vill inte ta smällarna som man måste för att vinna.

WIK-tjejerna livligt påhejade

Energi hade däremot WIK i eftermiddag på Skogsvallen, livligt påhejade av många supportrar från Vaggeryd. Det är svårt att förstå att detta lag med flera bra snabba och tekniska fotbollsspelare som mittbacken Salha Nduwayo, anfallaren på kanten Ellen Hannevad och en annan anfallare på kanten i Amanda Sarfve i sitt lag, bara tagit en seger tidigare. Det var i matchen innan den i Nässjö, mot Alvesta.

I Nässjös lag var det den här dagen svårare att hitta bra spelare under 90 minuter. Tilda Engberg fick brödpåsen från Princess konditori som hemmalagets bästa spelare.

- Jag garanterar dej att den här förlusten kommer Fredriksdal/Äng få sota för nu i derbyt nästa helg när vi möter dem borta. Varje tjej i vårt lag måste gå in i den matchen med stort revanschbegär, menade Andreas.

Mål, Nässjö: Tilda Engberg.

Waggeryd: Ellen Hannevad 2, Stina Petersson, Amanda Sarfve, Elsa Åkerhag.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info