Hoppa till sidans innehåll

Westbo drar sig ur och NFF-damerna blir av med två vinster

24 AUG 2017 22:10
Nässjö FF:s damer spelar kommunderby på lördag på Sjöavallen i Fredriksdal i tvåan och då har Nässjö-tjejerna blivit av med två segrar mot Westbo United. Det lag har lämnat walkover till två matcher och utesluts då i serien.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2017 22:11

- Det kom inte som någon direkt överraskning eftersom vi hört ryktet om att de haft svårt att få ihop spelare. Vi är enda laget i serien som mött dem två gånger och våra sexton poäng i dag sjunker då ner till tio. Men inget lag kommer ju åka ur serien nu, berättar Nässjö FF:s assisterande tränare Per Elofsson.

Nässjö FF har nu samma poäng som Alvesta men ligger ände före detta lag. Waggeryd, som NFF fick stryk av i lördags, har sju och Fredriksdal/Äng två,  bland de nuvarande sista fyra lagen.

Påverkar inte toppstriden

FC Oscarshamn drog sig ur serien innan seriepremiären i våras och nu försvann alltså lag nummer två i Westbo United som ramlade ur division 1 i fjol och då tappade ett tiotal spelare.

För toppstriden påverkade det inte mycket Växjö FF Akademi leder med 33 poäng, före Husqvarna FF och Eksjö Fotboll båda på 31.

- Det är alltid tråkigt när lag försvinner ur en serie. Vi har ju slagit dem med 4-2 i premiären och sedan borta med 5-2, till ingen nytta. Inte är det bra för damfotbollen på vår nivå, menar Elofsson.

En eloge till Waggeryd

Nässjö får nu ladda om till kommunderby i helgen borta mot Fredriksdal/Äng.

- Jag räknar med att samtliga tjejer i vårt lag är oerhört revanschsugna. Jag har varit med under många år inom damfotbollen i Nässjö. Vår insats mot Waggeryd hemma i lördags (1-5) är bland det allra sämsta matcher jag varit med om för NFF. Det är sådant som händer inom fotbollen ibland. Tur att vi inte var inblandat i någon toppstrid eller var lindansare. Waggeryd ska ha en eloge för en stark kämpamatch. De var mycket bättre än när vi slog dem med 3-1 i våras.

Spioner på plats

Det fanns spioner från Fredriksdal/Äng i lördags på Skogsvalens läktare och de kanske inte blev allt för skrämda över vad Nässjö visade upp. Åtminstone inte i den andra halvleken.

- Nja, jag är ganska säker på att Fredriksdal/Äng kommer att få sota för det här i derbyt. Vi kan inte göra två lika tama matcher i rad. Vår första halvtimma i lördags är ändå klart godkänd tycker jag och efter den kunde vi faktiskt haft ledningen med ett par mål.

Några som åker ut till Fredriksdal på lördag och kommer vara lite extra laddade är säkert Amanda Holm, Chris Sjölin och Tilda Engberg. Tre NFF-tjejer som alla spelat i Fredriksdal tidigare och säkert inte vill lämna detta derby som förlorare.

Matcherna i omgången: Växjö DFF Akademi-Alvesta (torsdag), Eksjö-Växjö BK (lördag), Fredriksdal/Äng-Nässjö (lördag), FC Vetlanda Dam-Husqvarna FF (lördag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Per Elofsson
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info