Hoppa till sidans innehåll

Wilma tror på en bättre höst för sitt lag

09 AUG 2017 22:01
NFF:s damer började hösten redan den 26 juni med seger i returen mot Westbo borta med 5-2. Innan dess hade det bara blivit tre vinster Westbo hemma, Waggeryd borta och Fredriksdal hemma, plus ett kryss hemma mot Vetlanda under den "riktiga" våren.
  • Skapad: 09 AUG 2017 22:01

- Jag tror och hoppas vi kan fler poäng nu i höst än under våren. Vi är bättre tycker jag än vårt poängkap visar så här långt, säger yttermittfältaren Wilma Lindgren.

Ett par matcher har hon missat på grund av problem med baksidan av låret, men nu under sin andra säsong i damlaget har den nyligen 17 år fyllda Wilma alltid varit med i startelvan i de matcher hon spelat.

- Så var det inte i fjol då jag ofta fick sitta på bänken och göra inhopp. Men vi tappade ju en hel del spelare från fjolårets lag och då fick jag min stora chans. Jag spelar fotboll för det är roligt, men fotbollen kommer ofta som nummer ett på min prioriteringslista. Jag märker att jag utvecklats i mitt spel mot förra debutsäsongen i A-laget då jag fick mer speltid i damer B.

 

Lagkamrat bästa kompisen

Wilma ska börja andra året på gymnasiet i Nässjö där hon läser Samhällsvetenskapliga programmet.

Bästa kompisen och lagkamraten i NFF, Claudia Schultz, går också där.

- Jo, vi trivs ihop och hänger med varandra mycket. Det blir lätt så när två klasskompisar också spelar fotboll tillsammans. Jag har spelat fotboll sedan jag var 5-6 år  i fotbollsskolan.

Emmaboda på bortaplan

På lördag är det höstpremiär, även om första höstmatchen spelades redan i juni, mot Emmaboda borta.

Dit får Nässjö åka i revanschärende efter förlusten hemma då NF-tjejerna gjorde en bra första halvlek och var i ledning, men sedan tappade det mesta och förlorade lite onödigt.

- Vår bästa match tycker jag nog vi gjorde mot Eksjö hemma när vi föll med 0-1 och med lite tur kunde fått ett oavgjort resultat. Någon större press behöver vi nog inte känna i höst eftersom vårt kontrakt i tvåan ser ganska klart ut eftersom bara ett lag åker ur. Slår vi Waggeryd hemma den 19 augusti så är det helt klart, påpekar Wilma.

Spelar för framtiden

Hon tycker att allt kan bli bättre hos Nässjö FF:s damer under hösten, både försvarsspel och anfall.

- Topplagen är bra i den här serien, men några fler poäng hade vi nog trott på än de vi har i dag. Vi visste att säsongen skulle bli tuff och ett läroår med många unga nya tjejer i laget. Vi spelar för framtiden i år kan man kanske säga.

Tränare Andreas Karlsson tycker att allt för många tjejer har saknats i matcher under våren och där ligger lite av förklaringen att Nässjö inte tagit fler vinster.

- Speciellt ett lag som Alvesta hoppas jag på att vi för revansch mot hemma. Tror också att vi kan större något av topplagen. Inte alla, men några skrällpoäng ska vi försöka ta. Men det är som sagt viktigt att ha samma lag någon gång. Det har vi inte haft den här säsongen ännu.

Chris ett stöd för de yngre

Emmaboda borta alltså på lördag, innan matcher mot Waggeryd hemma (19 augusti) och kommunderbyt mot Fredriksdal/Äng borta (26 augusti) väntar.

Läge för en hel del NFF-poäng på dessa tre första höstmatcher kanske?

- Det tror jag absolut. Vår rutinerade mittback, Chris Sjölin (tvåbarnsmamma) är sannerligen inte lätt att gå förbi och jag tycker hon är vår genomgående bästa spelare som betyder oerhört mycket för oss yngre spelare. Hoppas hon fortsätter spela även nästa år, avslutar Wilma Lindgren.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Träningsmatcher Dam
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info