Vi är en av Smålands största idrottsföreningar med cirka 800 medlemmar. Vi har lag från fotbollsskola för de yngsta till seniorlag för både damer och herrar. År 2020 drog vi igång ”fotboll för alla” där barn, ungdom och äldre med funktionsvariationer får möjlighet att lira fotboll.

Är du intresserad av att hjälpa till på något sätt tveka inte att höra av dig! Kontaktuppgifter hittar du under respektive lag eller till föreningen under "Om föreningen"

Nässjö FF - IF Haga 2-2 (1-0)
2024-04-13 20:59, Herr Truppen
Bild från Smålands Dagblad

Premiär på hemmaplan och det kändes upplagt för årets första trea!
Lite böljande spel i början men också två bra spelande lag. I 15:e minuten fixar PG en frispark i bra läge och när man väntar på ett bra inspel så tar Tomo ett beslut att
knorra in den direkt, 1-0 Snyggt!
Tomo tvingas tyvärr utgå pga skada i 28:e minuten, Albin kommer in och vi  flyttar över Alex på vänstersidan.

Milos har ett bra läge att utöka till 2-0 men Hagas målvakt gör en riktigt bra räddning! Haga har också ett bra läge där Isac räddar nere vid stolpen. Spelmässigt kontrollerar vi matchen i slutet av halvleken och vi känns lite starkare.

Andra halvlek händer det mesta. Vi startar bra men Haga börjar lyfta för en kvittering så vi gör två byten för att få in pigga ben. PG åker på sitt andra gula, mycket tveksamt och Haga lyckas göra 1-1 strax efter. Målet kommer efter en situation där bollen är död men domarna är på helt fel position och låter spelet gå vidare och Hagaspelaren med boll är snabb i reaktionen och spelar in till en fristående spelare som placerar bollen bakom Isac.

Med en man mindre lyckas vi skaffa en hörna och med vilja och lite tur gör vi 2-1 genom Petter i 82 minuten.
Glädjen blir kortvarig då Haga kvitterar minuten efter och i samma stund får vi vårt andra röda och vi blir tvungna att spela med två man mindre i 10 minuter. Noah får en möjlighet att sätta 3-2 men första touchen hamnar lite långt ifrån och målvakten hinner bryta.

Isac gör ett par otroliga räddningar och laget krigar och visar en otrolig moral, det tar vi med oss! Vi får inrikta oss på första trean nästa vecka då vi återigen ska fajtas mot en toppkonkurrent i Myresjö/Vetlanda FK.

Hemmapremiär för Herrlaget!
2024-04-11 13:07

Äntligen dags för fotboll på Skogsvallen igen! 🔵⚪️🔴

På fredag 12/4 kl 19.00 är det dags för hemmapremiär för vårt Herrlag på konstgräsplanen och för motståndet står Haga IF.

Privab delar ut en liten present till alla som kommer på matchen! Alla Nässjö FF medlemmar har fritt inträde.

Missa inte att köpa din halva potten-lott:

Gåfotboll på Skogsvallen!
2024-04-09 21:11

På måndagen den 15 april  kl. 10.00 är det dags för Gåfotboll på Skogsvallen igen. Vi hälsar gamla som nya deltagare varmt välkomna! 🔵⚪️🔴

Seriepremiär för Herrarna, Jönköpings BK - Nässjö FF 1-1 (1-0)
2024-04-07 20:31, Herr Truppen

Vi var laddade och förbereda på match mot ett kompakt och fysiskt lag vilket det också blev. Första 5-10 min blev det mycket kamp på mitten och efter lite justeringar tog vi allt mer över kommandot. Efter hög press lyckas vi få två fina lägen där det borde vara mål, men tyvärr blir det inte så. Noah har ett riktigt bra skott från 15m som går precis utanför och känslan just då är att det kommer.

Så i 44:e min får JBK hörna och naturligtvis lyckas de få in den efter skarv på första stolpen! Psykologiskt mål. Precis efter blåser domaren för paus.

Andra halvleken fortsätter i samma mönster, vi har bollen och JBK skyddar sitt straffområde. Vi förändrar och gör två byten utan att få utdelning, Vi har ett bra läge på hörna då vi träffar stolpen där bollen studsar fram och tillbaka men även här lyckas JBK få bort bollen.

I 80:e min går vi ner på tre backar och efter en frispark där vi träffar muren skickar Tobbe bollen i mål med en bra träff från 20-25m. 8min kvarstår och vi går för seger men resultatet står sig. 1-1 känns som ett rån men vi lyckas ändå efter ett jagande få in bollen till slut!

Alla kämpar och tror på det vi gör i 94min.
Petter Momo och Noah förtjänar extra beröm för en defensivt säker central. Även pigga inhopp från Tobbe och Zacke ska nämnas.

Vi kör vidare mot Haga den 12/4 med premiär på hemmaplan!

Herrarnas försäsong 2024
2024-04-01 16:28, Herr Truppen

Truppen är intakt utan några långdragna skador och de är sugna på att rulla igång säsongen på allvar.

Trotts blandat resultat på försäsongen kommer vi laddade från  träningslägret i Båstad förra helgen där vi lade fokus på gruppen och det är en grymt bra känsla där!

Under försäsongen är vinsten i Hestrafors (4-0) den som sticker ut mest. Där vi visade upp en hög nivå i 90 minuter. Spelmässigt har vi satt grunderna och vi arbetar naturligtvis vidare på saker vi behöver förbättra.

Stensjön var sista motståndaren och de krigade på bra men vi gjorde en solid insats med högt bolltempo och kunde som väntat ta med oss mycket positivt! (10-0)

Milo Mladenovic lyckades nå 205 mål totalt i Nässjötröjan efter 5 mål i matchen mot Stensjön vilket gör honom till den bästa målskytten i NFFs historia.

Inför premiären den 5 april borta mot Jönköping BK ser det väldigt bra ut och alla är i dagsläget tillgängliga, vilket är väldigt positivt. Nu laddar vi upp för serieprämier  Följ oss gärna live på appen Min Fotboll! 🔵⚪️🔴