Hoppa till sidans innehåll

30-årige Jimmy Erixon närmar sig 300-strecket i Nässjö FF

01 JUN 2017 20:12
Äldste mannen i laget, 30-årige Jimmy Erixon, ville inte sluta sin fotbollskarriär i femman hos västgötska Valtorp. När han flyttade tillbaka till Nässjö igen ville han få nytändning med sin fotboll igen hos NFF som han lämnat 2010.
  • Skapad: 01 JUN 2017 20:12

Förra säsongen i comebacken på lite högre fotbollsnivå blev det  att ta igen mycket av vad han tappat i tempo.

- Det kan man säga, det tog nog hela förra säsongen. Innan division 5-spel i Valtorp  jobbade jag i Norge och där handlade det bara om lekfull korpfotboll för min del, menade Erixon inför kvällens träningspass.

En hjälpgumma för laget

NFF-tränaren Dejan Prvulovic stoppade in honom på de platser i laget som behövdes fyllas under förra säsongen.

- Redan i fjol blev inkörningsperioden att spela ytterback. Jag har alltid trivs bra på kanten där jag kan slå mina inlägg som jag kanske är allra bäst på. Men jag fick hoppa in på andra positioner i laget också och blev väl lite av hjälpgumma för laget, berättar Jimmy.

Har spelat i ettan

I Skövde spelade faktiskt Jimmy division 1-fotboll för Skövde AIK.

- Jag var inte fullt ordinarie, utan satt ofta på bänken. Men jag fick en del speltid ändå.

Jimmy arbetar åt ett norskt företag inom databranschen och kan i dag sköta sitt arbete i stort sett hela tiden från Nässjö.

- Min fotboll vill jag fortsätta med ännu ett tag och gärna komma högre än trean med Nässjö FF. Just nu tycker jag det ser ut som det handlar om tre lag i toppen av vår division 3-serie. Vi själva då, plus Myresjö/Vetlanda och AFK Linköping. Redan på lördag har vi en lurig match i Linköping mot Hjulsbro. Vi gör förstås allt vi kan för att vara obesegrade även efter den, lovar Jimmy.

 Jimmy Erixon, äldst i laget men inte mätt på fotboll ännu.

"Sprech" följer sonens framfart

Jimmys pappa, den välkände tränarprofilen i Nässjö, Tomas "Sprech" Erixon, följer förstås sonens framfart på backplatsen i NFF.

- Vi ringer varandra och kollar av efter matcherna. Han står ofta och ser hemmamatcherna från lite distans inte långt från vårt klubbhus, har jag märkt. Visst får jag en hel del tips av honom hur jag ska spela där ute på backplatsen. Tycker själv att det fungerar bättre och bättre för varje match jag spelar som back även om det var tufft sist i värmen mot Grebo då jag hade en snabb kille mot mig.

Nära 300 matcher i NFF

Inför den här säsongen hade Jimmy 282 matcher i NFF-dressen. Nässjö spelade tio träningsmatcher och av dessa missade Erixon två. Mot Hjulsbro blir det den åttonde seriematchen. Det skulle i så fall betyda att han gör sin 298:e match i Nässjö FF:s tröja på lördag.

- Det kanske stämmer, jag har inte järnkoll på det där. Bara att jag missat två träningsmatcher i år och spelat alla seriematcher.

Konstgräs väntar i Linköping

Matchen mot Hjulsbro kommer att spelas på konstgräs  på Pema Arena. Därför tränade Nässjö i kväll på konstgräset på Skogsvallen.

- Vi brukar spela på vanligt gräs mot Hjulsbro men nu har de en ny arena. Det spelar inte oss någon större roll. Våra spelare trivs bra på konstgräs också, säger NFF-tränaren Andreas Jonasson.

Tillbaka är åter anfallaren Pontus Göth efter avstängning. I söndags speade han i U-laget mot Bankeryd och gjorde mål när det blev 1-1.

- Jag är extra sugen på spel nu i A-laget igen och vi ska försöka göra vårt på lördag, menar Göth.

Herbertssons tyngd är viktig

Alexander Herbertsson på mitten var heller inte med mot Grebo. Den tunge och slitstarke mittfältaren lämnade tveklöst ett hål efter sig. Inte minst i höjdduellerna där NFF  var lite korta i lördags på mittfältet och saknade också tyngd där.

Alexander Herbertsson i nickduell i bortamatchen mot Tord.

En annan mittfältare i Alexander Jonsson väntar fortfarande på sin comeback efter skada men är på gång rapporteras det från kvällens träning.

Efter matchen borta mot Hjulsbro har Nässjö innan semesteruppehållet kvar att möta Torstorp hemma, Linköping borta, Värnamo hemma och Myresjö/Vetlanda borta.

Matcherna i helgens åttonde omgång: Hjulsbro-Nässjö (lördag), Torstorp-Myresjö/Vetlanda (lördag), Grebo-Smedby (söndag), Tord-Eneby (tisdag), Linköping-Högsby (tisdag), Motala-Värnamo Södra (tisdag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info