Hoppa till sidans innehåll

39 dagar till seriepremiär - läget i herrlaget

39 dagar till seriepremiär - kapten Tobias om läget i laget

02 MAR 2020 23:59
NFF-redaktionen fick en pratstund med lagets kapten Tobias "Tobbe" Svensson under måndagskvällen - och vi passade på att fråga om såväl hans status som läget i laget, så här knappa fem veckor innan seriepremiären.
  • Skapad: 02 MAR 2020 23:59

En småkall måndagskväll på Skogsvallen, men under gamla läktaren är stämningen varm och trivsam, som så ofta annars inför en träning med herrlaget. Lagets kapten, Tobias Svensson, eller "Tobbe" som alla säger, är på plats tidigt, som så många andra, men en bra stund efter lagets materialare Sören och Janne som alltid är först på plats.

- Mer än en timme innan träningsstart dyker det upp flera spelare, menar lagets materialare Sören Pihl, då har vi kaffet redo, skrattar han. Tillsammans med Janne Pettersson har han då sett till att spelarna har nödvändig utrustning torr och tvättad inför kvällens pass, och att rätt utrustning finns tillgänglig. - Vi är väldigt bra servade, menar en annan tidig spelare, som syftar på alla förberedelser runt omkring som föregår träning och match.  NFF-redaktionen märker snabbt att stämningen är god, konversationen positiv och hjärtlig, med ibland tillhörande ironiska gliringar. Man förstår ganska snart varför så många spelare väljer att ansluta så väldigt tidigt inför träningar och matcher.

Ni har ett gott gäng som trivs bra ihop känns det som?

- Sant, vi trivs väldigt bra tillsammans, och har en stark grupp, och stämningen är väldigt god, menar "Tobbe". Vi har haft förmånen att få ihop en ganska bred trupp tidigt i år, fortsätter han, året påminner inte alls om de senaste åren när det sent i mars gjorts klart med spelare som man inte riktigt visste karaktären på. I år ser det lovande ut, som det ser ut nu har vi har spelare som kan konkurrera på alla platser, och alla får verkligen pressa sig varje träning, precis som det ska vara, menar "Tobbe". 

Nya tränartrojkan med Fredrik (Hult), Roger (Johansson)och Anders (Bahls) då?

- De bidrar verkligen med positiv inställning och har en hög ambition. Fredrik är ambitiös och ordet "välplanerad" skulle kunna stå på hans visitkort. Det finns en mening med det vi gör, och då är det lätt att få hela gruppen att tro på det, säger "Tobbe". 

Din egen status då? Är du redo för 90 minuter om knappa fem veckor?

Jodå, det är min förhoppning, men visst är det en bit kvar. Jag behöver komma upp i tempo och även kondition, men jag är på god väg, och i och med att jag nu går för fullt så går det tydligt framåt. 

Oftare på planen än som här bredvid, en förhoppning hos Tobias inför 2020.

"Tobbe" fick bevisa sin fysik i helgen, då han bidrog till sitt företags framgångar i spåren mellan Sälen och Mora, han körde en sträcka i "Stafettvasan", något som gick bra. - Jag startade i - 18 grader, snoret frös till is och kände knappt mina fingrar men efter mina 25 kilometer var det -12 och strålande sol, jag hade kunnat köra en bra bit till med de härliga förutsättningarna som då var, skrattar "Tobbe".

Hur har det sett ut hittills i laget, någon vi ska hålla koll på?

- Vi har ett gäng unga spelare som tar för sig, jag tycker Alex Eriksson ser spännande ut. 

- Alla nya killar tränar bra och ser starka ut, men ska jag nämna någon så har Robin Dahl sett stabil ut på sin högerbacksplats. Han följer även gärna med upp på offensiv planhalva, vilket kommer att bidra under året.

- Vad det gäller målskyttar kommer vi kunna näta oftare i år, fortfarande ser Milos (Mladenovic) ut att ha näsan för mål i god form, "Elme" (Elmedin Kvrgic) är giftig i boxen, Pontus (Göth) och Danne (Danneman) kommer kunna hitta nätet, och Agge (August Sander) har ungdomlig fart i benen, menar "Tobbe".

Danne - hittar målet under 2020?

Någon som spelar lite tuffare och mer fysiskt kanske? Vem får lagets första varning?

Haha, det där är ju tillfälligheter, men Darko (Kikanovic) får man kanske inte så höga odds på, skrattar "Tobbe". Skämt och sido, vi har flera spelare som gärna ligger tätt, och vi kommer bli tuffare att möta i år. 

- Ju mer vi pratar om det, jag ser verkligen fram emot kommande matcher,och nu hoppas jag kunna delta lite mer än de 20 minuter jag spelat hittills. -Men även träningslägret i Helsingborg känns viktigt för oss, där kommer vi kunna sy ihop de sista sömmarna för att bli riktigt starka, menar Tobias. 

Varför skall man då kolla på Nässjö FF säsongen 2020?

- Vi kommer spela en offensiv, attraktiv fotboll, ett spel präglat av fart och förhoppningsvis kunna anfalla mycket och gärna, men i kombination med ett stabilt försvar förstås. - Vi har fått behålla många spelare och ett gäng egna unga som tagit steg framåt, så vi blir mer präglade av lokala spelare i år, Simon (Andersson), Viktor (Rosenqvist), Tim (Karlsson), Jakob (Kinberg) från Eksjö, precis som "Agge" tidigare, Robin (Herbertsson) från Höreda, tidigare nämnda Danneman och  Pontus, det är fler lokala inslag än tidigare och det känns som ett bra steg att ta, avslutar "Tobbe".

Vi tackar Tobbe för pratstunden, och uppmanar alla att besöka Skogsvallen på lördag klockan 12.00, då står Råslätts SK, förra året i samma division två som NFF, för motståndet. Väl mött!

Full fart framåt! 

Skribent: NFF redaktionen
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info