Hoppa till sidans innehåll

Amerikansk försvarsspelare är klar för Nässjö FF

26 MAR 2016 17:17
En amerikansk fotbollsspelare mötte upp i påsk på Nässjö FF:s träningsläger i Danmark på Jylland i Herning.
Det är den 27-årige mittbacken Cory Keitz från klubben Kitsap Pumas i All-Western Conference som Nässjö FF skrivet ett kontrakt med och amerikanen kommer att följa med till Nässjö på måndag.
  • Skapad: 26 MAR 2016 17:17

En rutinerad spelare som var lagkapten i Kitsap Pumas som lär hålla minst svensk division 2-klass, vad man fått veta i Nässjö FF. 

Cory

Cory Keitz är en rutinerad spelare på 27 år som var lagkapten i sitt lag i USA och gjorde bra ifrån sig direkt i NFF-tröjan i eftermiddag.

De två senaste säsongerna har Cory spelat i detta amerikanska lag. Han har inte missat någon endaste ligamatch när Kitsap Pumas på 33 matcher vunnit 23, spelat fyra oavgjord och förlorat sex.

NFF vann och Danneman tvåmålsskytt

I eftermiddag spelade Nässjö en träningsmatch mot danska Lem BK som är ett hårdsatsande division 4-lag i Danmark som vill uppåt. Nässjö vann med 3-1 (2-0) efter en riktigt bra första halvlek. 

Cory var med efter bara två träningar med NFF. 

- Han visade direkt att han blir en tillgång för vårt lag och att den här killen kan spela högre upp i seriesystemet än i trean i Sverige. Jag är jättenöjd med honom där han spelade tätt framför backlinjen. Han tillför vårt lag teknik, fysisk styrka och taktiska bitar, sa tränare Dejan Prvulovic direkt efter matchen från sin mobil.

Viktor saknas ännu i matcher

Nässjö gick fram till 3-0 efter fina spelmål, två från Dan Danneman och ett från 16-årige Antonio Crnoja.

- Deras mål kom efter en frispark som tog i vår mur och ändrade riktning utan chans för vår målvakt Erik Dunåker. Jag tycker hela laget gör en riktigt bra match. Det här danska laget var inte dåligt, men vi kanske borde gjort ytterligare något mål i andra halvlek på våra chanser, säger Dejan.

Nässjö saknade fortfarande stabile mittbacken Viktor Rosenkvist som ännu inte är spelklar efter att ha haft foten gipsad. Alexander Herbertsson saknades också på mitten. 

Dannemann

Dan Dannemann gjort två av målen i dagen segermatch.

Någon mer match blir det inte för Nässjös herrar i Danmark, men väl två träningspass ytterligare på bra gräsplaner innan hemresan på måndag.

Allt är bra för NFF i Danmark

Dejan vill inte måla upp den nya amerikanen allt för mycket redan efter första matchen, men mellan raderna vad Dejan säger kan vi förstå att Cory Keitz var ganska dominant på planen i dagens match. 

Välkommen till Nässjö

Nässjö FF-tränaren Dejan Prvulovic och den nye amerikanen Cory Keitz har funnit varandra bra under träningslägret i Danmark, dit Cory kom direkt från USA.

En amerikan som kan bli en högintressant investering för Nässjö den här säsongen i trean.

- Han har kommit in bra i laget direkt och jag ser redan att Cory trivs tillsammans med oss i NFF. Det är en härlig öppen kille som är lätt att ta till sig och det har våra grabbar redan gjort, anser NFF-tränaren.

Allt är bra under träningslägret på Jylland med flera bra gräsplaner som ligger nära att tillgå för NFF:s herrar och damer. Under dagens match hade herrarna bra stöd också från damlaget på läktaren.

- Det är perfekt för samhörigheten i klubben att vi herrar och damer kan åka på samma läger. Nu blir det vi som får stötta damerna i deras match. I kväll ska vi första ha roligt tillsammans, det är ju påskafton. Maten och vädret här är perfekt för oss fotbollsspelare. Men i morgon bitti är det träning igen, påpekade Dejan.

Nässjö FF:s damlag spelar träningsmatch i morgon på påskdagen mot Ringköbing.

Mål, Nässjö: Dan Danneman 2, Antonio Crnoja.

 

Thomas Holmqvist

 

Läs mer om Kitsap Pumas, klicka här

Läs mer mer om PDL, ligan där Cory spelat, klicka här

Cory Keitz lämnar Kitsap Pumas, klicka här

 

 

Skribent: Thomas Holmqvist
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info