Hoppa till sidans innehåll

Antonios succésäsong 2013 har följts av två tuffa säsonger

01 SEP 2015 20:49
Fotbollssäsongen i år för den 19-årige Nässjö FF-spelaren Antonio Habib har inte blivit som han tänkt sig. Han har ofta tvingats avstå träningar och hamnat på bänken.
  • Skapad: 01 SEP 2015 20:49

I somras gick han ut från gymnasiet och nu har han fått sitt första jobb som ofta krockar med fotbollssatsningen.

Matcherna i startelvan i trean har varit lätträknade i år för Antonio, närmare bestämt fyra stycken. Alla under vårsäsongen. Istället har han fått nöja sig med inhopp som avbytare.

För två år sedan när NFF gick upp i division 3 var han som 17-åring en av Nässjös bästa spelare efter att ha gjort A-lagsdebuten året innan och spåddes en lysande framtid med stor potential på planen. I två år har många väntat på hans stora genombrott.

- Det har varit två ganska tuffa säsonger för mig att kombinera sista året på gymnasiet med fotboll och nu med mitt första jobb på en fabrik som tillverkar snus i Sävsjö. Det handlar om skiftjobb varannan vecka och då blir det ingen fotbollsträning med laget, förklarar Habib.

Antonio

Antonio Habib i en av få matcher från start i år

Trivs bra med jobbet

Nässjö FF-tränaren Dejan Prvulovic anser att han gärna inte kan plocka ut en spelare i startelvan som inte kan träna under hela veckan. Försvarsspelaren Rebaz Muhammed, jämngammal med Antonio, jobbar också på snusfabriken i Sävsjö.

- Vi har inte samma skift, utan kan träna olika veckor med NFF och ses förstås inte ofta på träningarna. Just nu är det här mitt enda jobbalternativ. Jag trivs annars utmärkt med mitt första jobb i Sävsjö, även om det är svårt att kombinera med en satsning på division 3-nivå i fotboll.

Eftersom det är Antonios första jobb är han också lite ovan att gå upp så tidigt på morgon en vecka och jobba skift den andra, dessutom pendla till Sävsjö och sedan kunna ladda om baterierna för träning på kvällen i Nässjö.

-Jag tycker ändå inte det är så jobbigt eftersom det bara blir varannan vecka med jobb/lagträning. Det märks ändå att jag tappat lite som fotbollsspelare, vilket är naturligt när jag inte får så mycket speltid och tränar mindre med laget än övriga.

Ingen snusar i Nässjö FF

På frågan om Antonio står för snuset till laget, skrattar han och säger:

- Det finns inte en enda i Nässjö FF som snusar.

Antonio vet inte vad som händer efter den här säsongen. Han inser att det är näst intill omöjligt att ta en plats i startelvan hos Nässjö FF om han inte kan träna som de andra varje vecka. 

Han har en framtidsdröm att börja plugga i Örebro. Jobbar han däremot kvar på snusfabriken i Sävsjö kan han tvingas att varva ner i seriesystemet. 

Ska Nässjö FF behöva tappa ännu fler stora talanger som de fostrat. Raden är ganska lång det senaste åren/året i form av målvakter som Philip Adamsson och Isac Almström, utespelarna som Qendrim Laci, Elvis Dani, Tommy Saliba och nu senast ordinarie ytterbacken i A-laget Adam Borg som kan ha gjort sin sista match efter att ha börjat studera i Kalmar i höst. I alla fall har Adam missat de två senaste matcherna mot Smedby och Gullringen.

Adam Borg

Ordinarie vänsterbacken Adam Borg har inte funnits med i NFF:s trupp i de två senaste matcherna.

Tufft ta en plats på mittfältet

Antonio hoppas att ta en plats i startelvan på lördag mot Derby nu när han kan träna hela veckan med laget. Det finns lite skadeproblem och en avstängning i laget, backen Jesper Frohm. Han vet att det är tufft just på hans position på mitten som offensiv pjäs i laget.

- Mittfältsplats är nog tuffast i NFF att ta eftersom vi har många bra mittfältare. Mitt spel är offensivt, någon försvarsspelare är jag inte. Jag kan hålla med om att jag hade en fantastiskt bra säsong 2013 när vi fick friplatsen till trean vid juletid efter att ha missat i kvalet. 

Dejan var då tränare för första året i NFF och gav 17-åringen stort ansvar i laget, vilket Antonio Habib tog med besked.

- Antonio har stor potential att bli något riktigt bra. Klart att de två senaste åren varit tuffa för honom med sista året på gymnasiet och nu hans första jobb som är ett skiftjobb. Jag hoppas verkligen han inte ger upp sin fotboll på den här nivån för han är en talang med mycket fotboll i sig, säger NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Sex tappade poäng mot bottenlagen

Att Nässjö FF inte är med på allvar i racet nu i toppstriden med Smedby, Lindö och Myresjö/Vetlanda beror förstås på att man tappat sex poäng mot de tre bottenlagen Azech, Boxholm och Gullringen, tre kryss här på bortaplan som svider. Det har förstås inte ett lag som ska vara med i toppen råd med.

Nässjös poängkap borta i trean är en bedrövlig historia både nu och förra året. I fjol när man blev trea i serien togs totalt 13 poäng. Med två bortamatcher kvar så är NFF nu uppe i elva poäng borta.

- Vi är inte mogna ännu som lag på bortaplan att utmana om de två platserna i toppen. Det är vår poängskörd när vi åker bort ett kvitto på. 

Men lördagens motståndare Derby slog i alla fall Nässjö i Linköping med 1-0 sedan Dusan Kenic avgjort i andra halvlek.

Fem matcher kvar för NFF

Fem omgångar återstår att spela och Nässjös chanser att nå andraplatsen och kval till tvåan är ytterst små för att inte säga obefintliga med nio poäng upp till tvåan Lindö. Östgötarna som åker till Myresjö i helgen för att möta serietrean Myresjö/Vetlanda som är fem poäng före Nässjö, men har tre så kallade derbymatcher kvar. Förutom Nässjö borta i sista matchen, även de just nu för nytt kontrakt kämpande Aneby och Hvetlanda GIF, båda dock på Myrvalla där Myresjö/Vetlanda är starkt.

Nässjö har efter lördagens match hemma mot linköpingslaget Derby kvar att möta Hjulsbro borta, Lindö hemma, Aneby borta och Myresjö/Vetlanda hemma.

Övriga matcher i helgens omgång: Smedby-Gullringen (lördag), Boxholm-Högsby (lördag), Aneby-Hjulsbro (lördag), Myresjö/Vetlanda-Lindö (lördag), Azech-Hvetlanda GIF (söndag).

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info