Hoppa till sidans innehåll

Årets viktigaste match väntar för Nässjö FF

24 AUG 2015 21:22
NFF-tränaren Dejan Prvulovic tycker att Smedby från Norrköping är seriens bästa lag, men likväl måste det bli seger hemma på Skogsvallen i morgon tisdag för Nässjö om laget ska vara med i bilden om en plats i toppen i fortsättningen.
  • Skapad: 24 AUG 2015 21:22

Nässjö har inte förlorat hemma i seriesammanhang på två år och kan för första gången den här säsongen ställa upp med sitt allra starkaste lag. Serben Milos Mladenovic kommer tillbaka till Sverige och Nässjö på matchdagen. Om han får spela direkt i morgon kväll kunde inte Dejan lova på kvällens träning. 

Milos 1

Milos Mladenovic är tillbaka i Nässjö i morgon, om han finns med i truppen mot Smedby återstår att se.

Frohm gav klartecken för spel

Samtidigt gav högerbacken Jesper Frohm klartecken i kväll att han kan spela efter att ha varit borta i två matcher på grund av skada.

- Klart att man inte gärna missar den här matchen mot Smedby som jag har lite speciella känslor inför då en av mina bästa lagkompisar under tiden jag spelade för Assyriska i Norrköping var Arkadi Malke, lagkapten och mittback nu i Smedby. 

Jesper berättar att han var med på Akadi Malkes bröllop och de håller ofta kontakt med varandra än i dag, trots att det är tre år sedan Frohm och Malke spelade tillsammans i Assyriska.

- Vi har haft kontakt nu igen inför vårt möte i Nässjö. Senast vi träffades var faktiskt den dag matchen i Nässjö mot Smedby blev inställd på grund av det kraftiga regnvädret. Han åkte ner till Småland i alla fall, bara för att vi skulle träffas, berättar Jesper.

Segersång

Jesper Frohm (t.h) drar gärna igång segersången i omklädningsrummer efter matchen mot Smedby. Här är det skönsång tillsammans med Zimon "Z" Karlsson tidigare under säsongen 

Med Assyriska i tvåan kommer Frohm ihåg att de slog Smedby, som det året åkte ur tvåan, vilket de också gjorde förra året. Smedby ser väl ut att vara på väg tillbaka dit igen. 

- Jag håller med Dejan att det är säkert seriens bästa lag eftersom de har större bredd på sitt spelarmaterial än Lindö. De är starka både i offensiven och i defensiven. Men det spelar ingen roll nu i det läget vi satt oss. Vi måste fortsätta att hålla vår hemmasvit och slå dem om vi ska ha chansen kvar i toppen.

Frohm är förstås betydelsefull för NFF, även om det blev hela 6-2 mot Hvetlanda senast utan honom. Men han var heller inte med i förlustmatchen mot Högsby borta. Då blev mittbacken Bojan Kakas utvisad, men är tillbaka också i kväll.

Jeppe och Bojan

Både Jesper Frohm (mitten) och Bojan Kakas (t.h.) är tillbaka mot Smedby

Milos har tuff konkurrens

När den i våras skadade Jack Lindholm nu ser ut att hitta formen också i anfallet, så är det väl frågan om Milos Mladenovic får chans från start samma dag han dyker upp från Serbien. Dan Danneman är också ett säkert kort som målskytt där framme som ingen rubbar på.

- Helt plötsligt får vi en massa valmöjligheter och det har vi inte varit bortskämda med precis under säsongen. Smedby har kvar ett högt tempo i sitt spel från förra säsongen i tvåan. De är storfavoriter mot oss förstås. Det gäller för våra killar att inse allvaret och samtidigt behålla glädjen i vårt spel, menar Dejan Prvulovic.

Tveklöst kan vi påstå att det är höstens stora värdemätare för Nässjö FF som inte tagit de poäng i höst som önskats.

Dejan 3

Årets svåraste match väntar Dejans gäng  tisdag kväll. kick off 18.30

Poängtapp mot Azech kan kosta

Viktor Rosenkvist, mittbacken i NFF, tycker att Nässjö spelat bra ändå i höst utom borta mot Azech (2-2), vilka Smedby gjorde tio mål mot och Myresjö/Vetlanda var upp i Norrköping och gjorde sex mot. Detta lag ska förstås Nässjö slå alla dagar i veckan och de två tappade poängen mot Azech kan stå Nässjö dyrt till slut.

- När vi föll med 0-1 mot Högsby gjorde vi en av våra allra bästa insatser. Det var bara målen som saknades. Men både Smedby och Lindö har tappat poäng mot Högsby borta också, säger Rosenkvist.

Den 26-årige ytterbacken Jesper Frohm, som spelade två säsonger i Tenhult i tvåan också, innan han kom tillbaka till NFF, håller med Dejan om att Smedby får ta på sig favoritskapet i och Nässjö slår lite ur underläge. 

- Arkadi Malke har flera gånger sagt att han tycker de har ett bättre lag i år än de hade i fjol i tvåan. Förhoppningsvis kommer publiken upp och ser vår match först i morgon och sedan hinner hem i god tid och bänka sig framför TV:n för Malmö FF-Celtic. Det kommer säkert bli två bra matcher, säger Frohm med ett gott skratt.

A-planen en sur historia

Matchen mot Smedby skulle ha spelats lördagen den 1 augusti, men då låg A-planen under vatten och var ospelbar. I dag kom ett kraftigt åskregn över Nässjö och på sina ställen blev A-planen i går kväll riktigt sur och mjuk, trots att solen lyst nu i flera veckor. Det gjorde att Nässjös A-lag fick träna på B-planen inför årets viktigaste match. 

A-planen på Skogsvallen är sannerligen en riktigt sur historia för Nässjö kommun.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info