Hoppa till sidans innehåll

Åter en tung uddamålsförlust borta för Nässjö FF

22 MAJ 2016 08:17
Nässjö förlorade sin andra match på bortaplan med uddamålet. Nu mot serieledande Derby i Linköping. Hemmalaget vann med 1-0 efter att hittat rätt med ett långskott drygt en kvart före slutet. Inte speciellt rättvist i det läget eftersom Nässjö var det bättre laget i andra halvlek och då skapade mest målchanser.
  • Skapad: 22 MAJ 2016 08:17

- Vi hade totalt åtta målchanser efter halvtidsvilan och när de fick sitt mål kändes det verkligen tufft. Det såg också lite billigt ut, vet inte om vår målvakt Erik Dunåker var skymd i det läget, säger NFF-tränaren Stefan Stenebrand.
Han tyckte inte att Derby övertygade mer än första kvarten av matchen. Östgötarna har haft flytet och vunnit sina flesta matcher med just uddamålet och hade marginalerna med sig den här gången också.
Två frilägen brändes sista tio
Efter Derbys ledningsmål tryckte Nässjö på för kvittering, hade två (genom Viktor Rosenkvist och Tobias Svensson) av sina tre frilägen i andra halvlek just under de tio sista minuterna. Tobias Svensson det allra sista på tilläggstid när bollen rullade på Derbys mållinje.
- Har vi lite mer flyt på slutet kan vi till och med vända och vinna matchen under de sista tio. Killarna visar en enorm moral, precis som i förlustmatchen mot Tord där vi var så nära att kvittera på slutet. Vi får hoppas att vårt oflyt framför mål vänder till hemmamatchen på lördag mot Boren.
Bojan spelade under hela matchen
I andra halvlek spelade Nässjö bra frånsett att de inte gör mål på chanserna och var sannerligen värda ett bättre öde än bli helt utan poäng i Linköping den här lördagen.
Nässjö fick fyra varningar, men har ingen avstängning till nästa match i alla fall. Derby hade fler och några av deras spelare är avstängda till Derby möter Myresjö/Vetlanda i nästa omgång.
I Nässjös lag kunde inte anfallaren Milos Mladenovic spela. Han satt på bänken under hela matchen. Bojan Kakas som det också var frågetecken spelade under hela matchen. 
Amerikanen Juan Cruz var avstängd denna match efter tre gula kort men är tillbaka förstås mot Boren.
Arsalan tog chansen när den gavs
Unge Arsalan Duna var tillbaka på en ytterbacksplats igen och tillhörde de bättre NFF-spelarna tillsammans med mittfältaren Vladan Brdaric.
- Vi får med för lite folk upp i anfallet, vilket bidrar till att vi har svårt med målskyttet. Men Derby hade några snabba spelare som vi var lite rädda för.
Arsalan Dunan
Unge Arsalan Duna när han var tillbaka i NFF som back.
Förlusten innebär att det nu är hela åtta poäng upp till Derby. Men det oroar inte Stenebrand som inte tror att östgötarna håller där uppe i toppen hela vägen.
-Vi bör ta poäng i en sådan här match, bättre var inte Derby. Det är jobbigt att inte få in en kvittering i alla fall på slutet. Nu blev det ju oavgjort i tre andra matcher, Kuddby-Myresjö/Vetlanda 1-1, Boxholm-Högsby 2-2 och Malmslätt-Hjulsbro 2-2. Det visar ju att serien är jämn och mycket kan hända resten av våren och i höst. Förhoppningsvis spelar Tord-Assyriska också oavgjort på tisdag, då tappar vi inte så mycket genom den här förlusten, spekulerade Stenbrand.
En vinnare utöver Derby fanns i dag ändå i serien där det andra Linköpingslaget AFK vann mot Boren med hela 5-0. 
Frågan är om Nässjö på ett liknade sätt kan komma igång med sitt målskyttet mot detta Boren på Skogsvallen nu på lördag?
Mål, Derby: Alaa Najeeb.
Thomas Holmqvist
Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info