Hoppa till sidans innehåll

Attityd gav seger mot Tenhult

06 APR 2010 23:08
Under tisdagskvällen var Tenhults IF på besök och bjöd på bra motstånd och trevlig fotboll. Denna gång var det dock Nässjö FF som kunde vinna matchen efter en laginsats där man visade enorm vilja under nittio minuter. Ett stort steg i rätt riktning nu när det återstår en match mot Gislaved innan seriepremiären borta mot Assyriska Norrköping.
  • Skapad: 06 APR 2010 23:08

Nässjö FF – Tenhults IF 3-1 (0-1)

 

Mål:

0-1   45 min

1-1   51 min Nebbie (Marjan Krijan)

2-1 83 min Markus Bromander (Jimmy Erixon)

3-1 87 min Markus Bromander (Patrik Stenebrand)

Laget:

 

                                   Anel (ut 46)

 

Jeppe             Mange             Albin            Marjan (ut 70)

                     

                     Alex (ut 46)             Packe

 

                                  Jonasson (ut 53)

 

          Jimmy (ut 85)                             Oskar J (ut 60)

 

                                    Ibbe

 

 

Ersättare:

Niklas Larsson (in 53 som ytterforward)

Fredrik Olofsson (in 70 som vänsterback)

Nebbie (in 46 som balansspelare)

Dan Danneman (spelade ej)

Markus Bromander (in 60 som forward)

Philip Adamsson (in 46 som målvakt)

 

 

Kommentarer efter matchen:

”- Idag visade verkligen killarna rätt attityd och inställning. Samtliga gick in helhjärtat i alla dueller och vi jobbade som ett lag.  Positionsspelet fungerade mycket bättre och killarna täckte upp för varandra på ett helt annat sätt än i förra matchen mot Emmaboda. Tenhult inledde piggt och ägde mycket boll de första tio minuterna sedan växte vi mer och mer in i matchen. Ser man till antalet klara målchanser i första halvlek så har vi tre och Tenhult en. Tenhult gjorde mål på sin enda chans men vi lyckades inte göra något mål i första halvleken. Det kändes lite orättvist att Tenhult ledde med 1-0 efter första 45.  I halvlek bestämde vi oss för att fortsätta jobba på samma positiva sätt och det gav resultat ganska omgående. Nebbie slår ett inlägg som en Tenhult spelare styrde i eget mål och det var verkligen välförtjänt. Spelet i andra halvlek handlar mycket om ställningskrig där Tenhult har lite mer boll men skapar i stort sett bara en målchans till. Vi lyckas däremot bra med vårt omställningsspel och skapar ett flertal chanser i andra halvlek. Markus Bromander kommer in efter cirka 20 min i andra och gör två mål. Det var även bud på fler mål för oss.  Det finns många positiva delar i dagens match som vi tar med oss. Bla att vi på ett väldigt tydligt sätt höll våra motståndare felvända och lyckades på så sätt bromsa ner motståndarnas anfalls spel så att övriga lagdelar hinner tillbaka och vinna boll. Anfallsspelet var varierat med  både vassa djupledsbollar och bra kontrollerat passningsspel där vi spelade oss fram till ett flertal chanser.  Alla spelare måste framhållas idag men ett extra plus till vänsterbacken Marjan Krijan som gjorde sin bästa match någonsin i A-laget och Patrik Stenebrand som sprang kopiöst och var delaktig, både i det defensiva arbetet och som en viktig motor i vårt anfallsspel.”, rapporterar tränarna Peder Holm och Mattias Ragnegård.

  

”- Jag tycker vi inleder som vi sagt att vi ska inleda med ett aggressivt försvarsspel och varierar långa och korta passningar i anfallsspelet. Tenhult spelade bra men vi överraskade nog dem lite, de trodde nog att det skulle bli lite enklare i matchens början. De har många bra spelare som är individuellt skickliga men våran defensiv fungerade nästintill klockrent och alla står upp på ett bra sätt. Vi vinner många dueller och får möjlighet att ställa om på dem. Anfallsspelet såg bra ut de gånger vi hade tålamod och när vi rullade boll för att söka våra forwards lite högre upp i planen var vi farliga. Som jag sa innan så var variationen i anfallsspelet det som gjorde oss framgångsrika ställde till bekymmer för Tenhult. Jag vill ge beröm till alla och nu gäller det att hålla i det här spelet och fortsätta visa inställning på både träning och match. Det var roligt att spela idag och det kändes som att alla tyckte det när vi spelar så här. Det ger mycket energi och det är viktigt nu när det snart är seriestart.”, säger en nöjd Patrik Stenebrand efter segern.

Skribent: Redaktionen
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info