Hoppa till sidans innehåll

Bussresan hem från Terme Catez

07 APR 2015 11:29
  • Skapad: 07 APR 2015 11:29

Då kom dagen vi alla visste skulle komma – dagen då vi skulle få lämna vårt 4-stjärniga all inclusive hotell med hästens sängar för att sätta oss på Smålandsbussen dubbeldäckare med nedsuttna säten och 185 mil genom Europa.

 

Påskdagen började med utcheckning och frukost innan bussen hemåt avgick ca 08.30.

Slovenien klarades av snabbt och gränsen till Österrike passerades också den i en väldig fart. Lite för fort verkade det som då vi några mil efter gränsen blev stoppade av Österrikisk polis… Stort tack till Dan Danneman som hade med sitt MasterCard från Spark Trade som gjorde att vi smidigt kunde betala 240 Euro i böter! 

Österrikisk polis

Efter att kapten Alexander Jonsson genomfört en underbart rolig ”adjektiv historia” där nästan samtliga i bussen blev nämnda var det dags för nästa stopp. Det skulle varit ett lunchstopp men istället blev det ett nästan 2 timmar långt stopp på autobahn 5 mil innan München pga bilolycka. Efter det flöt det dock på hyfsat bra förutom div olika ”roliga” Franc-skämt och några mil då och då när bussens växellåda havererade lite halvt och det endast gick att köra i ettans växel på 120 km/h vägar.

Ett ganska sövande ljud tyckte vissa…

sover

Tyskland passerades väl på 15 timmar innan det var dags att, mitt i natten, hoppa ur bussen för att besöka Rödby – Puttgarden färjans tax free. Anel ”Godiskungen” Bobar (som har Peter Cehc som favoritmålvakt) sprang upp till tax free shoppen och trängde sig fram i kön för att vara säker på att kunna införskaffa sig en ny hjälm inför seriepremiären…
daimhjälm

2 timmars sömn efter första färjan stod frukostbuffén uppdukad på Helsingör – Helsingborg färjan. Många i laget valde att gå på det alltid så säkra frukostkortet ”2 röda med bröd” vid kl. 08.55 annandag påsk.
2 röda m bröd

Efter 28,5 timmar i på vägarna rullade då äntligen bussen in på vårt kära Skogsvallen. Städning av daimpapper och annat skräp på bussen gjodes innan det delades ut en och annan manhug mellan spelare, ledare, ordföranden, barn mm från bägge lagen och därmed var årets oförglömliga träningsläger slut.

Stort tack till:

- Franc Abram för god planering (trots 58,5 timmar i buss) av ett gemensamt underbart träningsläger. (Extra tack från Dejan som bodde ensam i sitt rum på 188 m2).

- Stensjöns IF för ett trevligt resesällskap. (Extra stort tack för att ni valde att inte träna på fotbollsplanerna och slita på dom utan mest hade bip-tester och simträning).

- Spark Trade AB för betalning av böter i Österrike.

- Dj Drilon som lyckades spela musik på högsta volym i 58,5 timmar av bussresan.

- Den sloven som stal Stenis häckar.

- Provspelaren Audi för detta vackra foto.NFF och SIF

Åter tillbaka i verkligheten väntar nu en normal träningsvecka följt av genrep mot Norrahammars GIS på Junebäckens konstgräs inne i Jönköping på lördag 11 april kl. 11.30. 

Skribent: Jesper Frohm
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info