Hoppa till sidans innehåll

Danneman gör gärna mål igen i derbyt

12 MAJ 2015 21:27
Den 26-årige Nässjö FF-anfallaren Dan Danneman växte upp i Hårdanäs, en liten by några kilometer utanför Stensjön. Om vi hårdrar det hela, ligger platsen mitt i mellan Nässjö och Vetlanda.
  • Skapad: 12 MAJ 2015 21:27

Nu väntar derby på fredag kväll för Danneman och hans NFF mot Hvetlanda Gif på Heds Arena.

- Hvetlanda måste gälla som favoriter eftersom de leder serien utan poängtapp, medans vi gått lite sämre än vi tänkt oss. Jag läste i Smålands Dagblad att jag lovade seger i detta derby. Det stämmer inte riktigt. Lova kan man aldrig göra i fotboll. Men jag sa att det brukar gå bra i derbyn för oss, jag tror därför vi har en bra chans. Tycker att Gif bör förlora någon gång också, säger Danneman som gjorde sitt första seriemål för säsongen mot Högsby senast.

2-1

Signerat Dan Danneman, 2-1 målet mot Högsby

 

Nässjö obesegrat i derbyn i fjol

I fjol i de två derbymatcherna mot Myresjö/Vetlanda och Aneby förlorade inte Nässjö någon derbyfight. Vann båda mot Aneby, slog Myresjö/Vetlanda hemma och spelade oavgjort borta.

Dan gjorde A-lagsdebut hemma i Stensjön redan som 14-åring och när han var 16 värvades han till IFK Värnamos juniorlag. Men redan året efter som 17-åring var det dags för A-lagsdebut hos IFK Värnamo. I två omgångar fanns han hos IFK Värnamo och gjorde totalt 25 matcher i Superettan under den sista tiden där, innan han i fjol kom hem till Nässjö.

- Som 18-åring testade jag uppe i Vasalund i Superettan och gjorde två träningsmatcher. men det rann ut i sanden och blev spel hos Nässjö FF i tvåan istället det året. Vi åkte ur tvåan under min första säsong hos NFF efter att ha förlorat premiären hemma mot Linköping med hela 0-5 och sedan bytt spelsystem direkt efter under huvudtränaren Peder Holm.

Kommer troligen bli NFF trogen

I år är det fjärde säsongen i NFF-dress för Danneman sedan han i fjol kom tillbaka från Värnamo. Innan dess blev det också en sejour, halv säsong, i Kristianstad i ettan. Han tror att det blir Nässjö FF under resten av sin fotbollskarriär nu. Sitt arbete har han på Spark Trade AB, huvudsponsor till NFF.

- Det har väl gått helt okej så här långt för min del i Nässjö i år. Jag har dragits med en skada på försäsongen och spelade bara tre träningsmatcher. Konditionen är det jag ligger efter med lite för tillfället. Men det här kommer bara bli bättre för min egen del och laget. Tror det är bra på något sätt att vi inte gått som tåget så här i början.

Kan bli två eller åtta poäng upp till Gif?

Danneman håller med om att det är en oerhört viktig match för Nässjö eftersom Hvetlanda i serieledning ligger fem poäng före. Vid vinst krymper det till två och vid en förlust skulle det vara hela åtta poäng upp.

- Jag hoppas det följer med lite Nässjöbor för att heja fram oss nu också. Vi måste våga den här gången på bortaplan efter att ha varit allt för försiktiga i vårt spel mot Smedby och Boxholm där vi backat hem. I Boxholm var vi faktiskt dåliga som inte kunde vinna (1-1). Det är ett lag som vi bör slå med ett par mål. Helt klart två tappade poäng där, istället för att ta en borta.

Väntar på två bra halvlekar i samma match

Faktum är att Nässjö så här långt inte gjort två bra halvlekar i samma match.

- Jag håller med, så är det. Förhoppningsvis kan vi göra det nu på fredag kväll i Vetlanda. Gif har tydligen haft flyt på sin sida i flera matcher har jag hört, men tur är något man förtjänar. Jag tycker vi borde ha klarat andraplatsen i fjol i trean och fått kvala, men vi tappade för många ledningar borta efter att ha varit obesegrat hemma.

Milos Mladenovic är Nässjös bäste målskytt med fyra mål. Han spelade inte senast i segermatchen mot Högsby. 

- Det hoppas och tror jag han kommer göra mot Gif. Han får gärna göra alla våra mål bara vi vinner matcherna. Men visst var det skönt för min egen del att få spräcka min målnolla mot Högsby. Nu vet jag att jag kan göra mål och gör förstås gärna om det i Vetlanda på fredag kväll.

Milos

Kommer Milos att spela på fredag?

 

Dags för första bortasegern i derbyt

Nässjö är ute efter sin första bortaseger i trean den här säsongen och samtidigt då ge Hvetlanda GIF deras första förlust som nykomling i trean.

- Jag tror inget lag i toppen kommer att springa ifrån som i fjol i vår serie, det blir nog jämnt där uppe in i det sista bland flera lag. Det är starkt av Hvetlanda GIF att som nykomling ta hem fyra raka. Förhoppningsvis är det nykomlingsrus som gått över tills vi träffar på dem. 

Efter derbyt mot Hvetlanda väntar Gullringen för NFF på Skogsvallen lördagen den 23 maj.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info