Hoppa till sidans innehåll

Danneman gör gärna sitt första spelmål mot Derby i ”sexpoängsmatchen”

20 MAJ 2016 16:30
Det blev seger förra säsongen borta på konstgräset mot Derby för Nässjö FF på den väldiga Linköpings Arena när NFF lyckades vinna med 1-0 då Dusan Kenic avgjort i andra halvlek.
På lördag är denna arena upptagen och det blir istället spel på Karlbergsplan på vanligt gräs den här gången.
  • Skapad: 20 MAJ 2016 16:30

Östgötarna ligger i serietopp och har inte förlorat någon match på de fem första omgångarna. 

- Det ska väl bli första gången för dem också att förlora någon gång och förhoppningsvis blir det mot oss i denna sexpoängsmatch, säger Dan Danneman.

Anfallaren som ännu inte gjort något spelmål, men två på straff. Båda gångerna har Nässjö vunnit, mot Malmslätt och Kuddby.

-Jag har väl inte haft så många målchanser. Inte känt mig i toppform heller på grund av skada. Men nu verkar Dusan Kenic ordentligt på gång igen och gjorde sin bästa match mot Kuddby. Då får jag mer bollar av honom att jobba på. Fem målgivande assist har jag, men gör förstås gärna mitt första spelmål för säsongen uppe i Linköping.

Danneman

Nässjös målkung i fjol Dan Danneman har bara gjort två straffmål så här långt i trean. Mot serieledande Derby borta gör han gärna sitt första spelmål.

Två eller åtta poängs skillnad

Visst handlar det om en så kallad sexpoängsmatch eftersom Derby ligger fem poäng före Nässjö. Vinner Derby blir det åtta, men kan Nässjö åka hem med tre poäng så blir avståndet upp till Derby bara två poäng.

Amerikanen Leonel Cruz är avstängd efter tre gula kort. Bojan Kakas testar in i det sista om han kan spela. Tveksamt med spel är det för Milos Mladenovic. Båda dessa utgick i segermatchen mot Kuddby senast. Tillbaka i laget är Angelo King efter sin avstängning.

dusan gravid

Dusan Kenic avgjorde i fjol borta mot Derby och han lär ha hittat formen nu.

Stenbrand får leda Nässjö FF

Huvudtränaren Dejan Prvulovic är förhindrad den här helgen att följa med laget till Linköping och det blir nu Stefan Stenebrand som får huvudansvaret att leda Nässjö FF i denna svåra bortamatch.

- Jag har gjort det två gånger tidigare när Dejan varit avstängd och bara fått sitta på läktare. Då har det gått bra med två vinster, 6-0 och 5-0, berättar Stenebrand.

Han har alltså 11-0 som huvudansvarig matchcoach i NFF. Hoppas Stenbrands trend står sig också i Linköping på lördag.

- Jag hoppas på att Bojan kan spela av våra skadade spelare. Vi ser en bra chans, trots att vi möter serieledarna. Derby är ett spelande och bra fotbollslag, sådana gäng gillar vi att möta. 

Bra ersättare finns i NFF

Visst resonerar man i Nässjö FF lite som så att Derbys första förlust måste väl komma också. Stenbrand tycker att han har ersättare som har visat bra insatser när de fått komma in från bänken och det är han inte orolig för, om nu någon spelare mer än Leonel Cruz inte kan spela.

Stenebrand

Stefan Stenbrand kommer ensam leda Nässjö FF uppe i Linköping, då Dejan Prvulovic är förhindrad att följa med denna helg. Men det har gått bra förr med Stefan som huvudcoach.

Nässjö har bara förlorat en match så här långt och det var i Jönköping mot Tord (1-2) då Nässjö fick spela i hela 60 minuter med tio man sedan Angelo King blivit utvisad.

- Andra halvlek senast mot Kuddby var väl ganska bra, men vi vet att vi kan bättre än vi visat så här långt i serien och det krävs säkert mot Derby. Men visst kan vi ta med oss i bagaget att vi slog dem både hemma och borta i fjol, säger Danneman.

Både Nässjö och Derby låg under i förra omgången tidigt i matchen för att till slut båda vinna med 2-1. Derby mötte Boren på bortaplan. 

Serieledarna har innan dess radat upp följande resultat: Boxholm hemma 1-0, Tord borta 1-2, Kuddby hemma 3-1, AFK Linköping 1-1.

Hela omgången: Derby-Nässjö, Kuddby-Myresjö/Vetlanda, Boxholm-Högsby, Malmslätt-Hjulsbro, Linköping-Boren (alla matcher lördag), Tord-Assyriska Turabdin (tisdag).

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info