Hoppa till sidans innehåll

Dejan skrev på i kväll för två nya år med Nässjö FF

05 OKT 2015 21:04
I kväll blev det klart. Dejan Prvulovic blir kvar i Nässjö FF som tränare över ytterligare två säsonger.
  • Skapad: 05 OKT 2015 21:04

Dejan är en vinnarskalle och därför vill han inte avsluta sina tre säsonger hos NFF med fyra raka förluster, som det blev nu i höst för NFF i trean.

-Jag har hela tiden sagt att jag vill vinna i Nässjö  och ta upp NFF i tvåan. Både Nässjö FF och jag har haft öppna kort mot varandra de senaste veckorna. De har kollat vad för tränaralternativ som fanns och jag har haft samtal med klubbar från högre division. Trivseln och tron på en ljus framtid för NFF avgjorde för min del att tacka ja i kväll när erbjudandet kom från dem för några timmar sedan, förklarade Dejan efter kvällens avslutning med smörgåstårta i klubblokalen för spelare och ledare.

Dejan var inte färdig med NFF

Nässjö har ventilerat några andra tränaralternativ, vilket förstås varit ett måste om Dejan skulle hoppa på något annat. NFF kom till slut fram till att de på Höglandet inte kunde hitta något starkare namn än Dejan Prvulovic och i kväll landade båda parter i en överenskommelse.

- På det personliga planet är det den allra största tränarkraft vi har haft i Nässjö FF. Han tänker många gånger i ett allt större perspektiv. Dejan var inte färdig i Nässjö, utan är nu uppknuten över två nya år. Det hade inte känns bra för mig personligen, om vi skiljts från Dejan, påstår NFF-ordföranden Patrick Norén.

NFF- spelarna får ledigt fram till den 7 november och Dejan poängterade noga i går att vila måste gälla för killarna innan de ses igen.

- Ni ska umgås med era flickvänner så mycket ni bara kan, de som inga flickvänner har tycker jag ska skaffa, sa Dejan med ett leende.

NFF sköt sig i foten i Stensjön

Att hösten blev som den blev har många orsaker. Håkan Blom i Nässjö FF:s sportgrupp gav Ullinge Cup i Stensjön en del av skulden. Men det hade Blom varnat för långt innan.

- Vi sköt oss själva i foten där när vi spelade totalt 350 minuter med för liten trupp, varav 150 i sträck under slutdelen av söndagen eftersom vi gick till final. Två dagar senare hade vi första seriematchen i Norrköping och tappade värdefulla poäng direkt. Det är en läxa vi måste lära oss till nästa säsong eftersom vi fick flera skador och slitna spelare in i inledningen av hösten. Det var även målvaktsstrul i början av hösten, plus att spelare försvann till hösten. Både sådana som vi visste om och inte visste om skulle lämna oss.

DSC_7459

Dejan Prvulovic stannar i Nässjö. Nu väntar analys av hösten för att sedan kunna lyfta NFF till högre höjder 2016.

Bästa matchen kom i höst

Blom tycker ändå inte det ska målas allt nattsvart under hösten. Den bästa matchen för säsongen tycker han att Nässjö gjorde hemma mot seriesegrande Smedby i september när det blev förlust med 0-1, i ett mycket jämnt toppmöte som lika gärna Nässjö kunde ha vunnit.

Håkan anser att Dejan Prvulovic står i en klass för sig som tränare på Höglandet och det bästa som nu kunde ske i klubben, att det blev en fortsättning med honom. Men en analys över vad som hände i höst, måste förstås göras till nästa säsong för att inte upprepas. 

Kan slippar resor till Norrköping

Nässjö räckte inte till för att utmana två suveräna topplag som Smedby och Lindö. Det är nog stor chans för Lindö att följa med Smedby upp i tvåan via kval. Det kan bli utan Norrköpingslag nästa är i den nordöstra trean eftersom Azech åkte ur. NFF tog bara en poäng på tre matcher i Norrköping, resor till Norrköping slipper säkert gärna Dejans gäng nästa år.

- Vi seglade på några grund några gånger och nådde därför inte hamnen i år. Vår breda trupp blev mindre under hösten. Skador drabbades vi av och spelare som också valde privata saker före fotbollen. Milos Mladenovic kom och gick. Faktorer som förstås påverkade vårt resultat.

Milos ska kunna spela hel säsong nu

Dejan har fått löfte om en lite större organisation runt A-laget. Ett nytt tänk lär också diskuteras om satsning, prioritering och motivation bland spelarna. Faktorer som måste liga på en väldigt hög nivå för spel i Nässjö FF kommande säsong. Dejans ambition är som alltid att slåss om den allra översta placeringen i en serie.

Han vill förstås få ut mer av sitt lag än årets femteplats och känner sig då inte färdig förstås med NFF. Viktigast är att få behålla merparten av de spelare som vill satsa. Dejan vet att NFF måste förstärka också, vilket både Smedby och Lindö gjorde till höstens spel. I NFF blev tvärtom kan man säga med den saken under hösten.

För Milos Mladenovic verkar det nu som om det löser sig med spel och jobb i Nässjö från början av säsongen ändra fram till slutet. En målskytt är alltid välkommen förstås. 

- Det är viktigt att spelare har jobb och har något att göra på dagarna. Själv när jag var aktiv som proffs hos Myresjö, så hjälpte jag till som vaktmästare på Myrvalla. Det passade mig perfekt, påpekar Dejan.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info