Hoppa till sidans innehåll

Delad pott mot serieledarna

05 SEP 2020 19:21
Nässjö FF:s herrar tog en sen poäng när serieledande Mjölby AIFF var på besök. Matchen slutade 2-2, efter att hemmalaget haft ledningen i paus, 1-0.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2020 19:21

En på förhand tuff uppgift stod på agendan när Nässjö FF på lördagen tog emot serieledande Mjölby AIFF kom på besök. NFF jagade poäng för att inte få en för stor lucka till topp tre, och det var hemmalaget som hade kommandot halvlek ett. - Vi hade nog mer boll än jag trodde innan matchen, vi gör en ganska bra första halvlek, menar tränare Fredrik Hult. Vi tar kampen, stor skillnad mot första halvleken senast, där vi inte var påslagna alls, fortsätter Hult. Chanser fanns åt bägge håll, Nässjös målvakt Joel Sturesson fick göra två bra räddningar i första halvlek för att freda sin kasse. Mitt i halvleken sprintade August Sander ifrån Mjölbyförsvaret, och gästernas målvakt fann inget annat vapen än att riva ner "Agge", med straff som påföljd. Simon Andersson, en av planens främste aktörer denna lördag, agerade säker exekutor, och ledningen var ett faktum.

Andra halvlek kom gästerna ut klart hetare, och kvitteringen lät inte vänta, redan ett par minuter in i halvleken kvitterade gästerna till 1-1, och Mjölby var fortsatt offensiva, även om Nässjökillarna tog kampen bra. Dock tog gästerna också ledningen, och med kvarten kvar var det uppförsbacke för NFF, som inom en 10 minutersperiod bytte Fredrik Hult hela fem spelare, som gav viss energi och hemmalaget hade ett par fasta situationer som blev ganska farliga.  Det skulle dock dröja till matchminut 90 innan Dusan Kenic förvaltade en frispark på bästa sätt, en riktig delikatess, riktigt stiligt, rakt upp i krysset bakom en chanslös Mjölby-keeper.

Robin Dahl, iklädd ett par Adidas Special från 2006, en bra insats på högerbacken. 

- Jag tycker nog det var ganska rättvist med delad poäng, menar Hult efter matchen, vi visste att vi mötte ett bra lag, men vi gör det ändå okej, avslutar Hult.  Bilder från matchen hittar ni här.

Princessbakelserna denna dag, Simon Andersson 3, Joel Sturesson 2, Darko Kikanovic 1.

NFF-redaktionen gläds åt poängen, och ger inte helt upp topp tre, även om Smedby och Mjölby blir tuffa att komma ikapp.

Redan imorgon  hoppas vi på nya NFF-poäng, när damerna tar emot Eksjö U, matchen följer ni i Min Fotboll.  MEN, glöm inte köpa Halva-potten-lotter, de gäller ju även imorgon, dragning imorgon efter Dammatchen.

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info