Hoppa till sidans innehåll

Det lossnade för NFF i derbyt mot Hvetlanda Gif med tre mål på sex minuter

22 AUG 2015 19:02
Efter alla missade målchanser senast mot Högsby så lossnade det med målskyttet för NFF i eftermiddag i derbyt mot Hvetlanda GIF. 6-2 (4-1). Det var ett mål bättre upp än senast borta mot Gif på konstgräset på Heds Arena när NFF vann med 5-2.
  • Skapad: 22 AUG 2015 19:02

Nässjö avgjorde dagens match på sex minuter med tre mål mellan den fjortonde och tjugonde minuten. 1-0 på straff genom Dan Danneman, sedan Danneman själv blev fälld. Det var sannerligen mycket Danneman i inledningen av matchen. Men i andra byttes han ut innan tio minuter var spelade med en lätt skada i ljumsken.

- Det är lugnt, jag kommer spela på tisdag mot Smedby. Det är säsongens viktigaste match som vi måste vinna, förklarade Daneman.

Danneman

Flög högt i första halvlek, Dan Danneman var het i början av matchen. Danneman utgick sedan i andra halvlek med lättare skada.

Jack var nöjd med två mål

Jack Lindholm i anfallet brände många chanser mot Högsby och gjorde i dag två derbymål, 2-0 och 4-1. Viktiga mål för NFF förstås, men säkert också för Jack i nuläget.

- Visst jag har gott om målchanser i dag också och är nöjd att jag kunde sätta två av dem. Friläget som jag lobbar över mål borde jag kanske satt också. Men jag vet att jag kommer få jobba hårt för allt efter min långa skadefrånvaro under hela våren. Klart det känns bra inför den viktiga tisdagsmatchen att få göra mål i dag, 

Jacl Lindholm

Jack Lindholm satte två mål i debyt på Hvetlanda GIF

Nässjö hade två försvarsspelare borta. Skadade högerbacken Jesper Frohm och avstängde mittbacken Bojan Kakas. Båda lär vara med mot Smedby.

Herbertsson klarade sin roll galant

20-årige Alexander Herbertsson, nyförvärv i år från femman och Höreda, fick gå in från start som mittback för första gången, Efter matchen fick han ta emot brödkassen från Princess konditori som bästa hemmaspelare.

- Jag har mest fått spela som defensiv mittfältare tidigare. Men jag trivs som mittback också. Det här var kanske i klass med det jag presterade borta mot Derby när jag fick starta som mittfältare. Det är inget klart ännu med nästa år, men visst stannar jag gärna kvar i Nässjö om de vill det, sa Alexander.

Herbertsson

Alexander Herbertsson, mittback för dagen gjorde åter igen en mycket stabil insats när han fick chansen från start

NFF-nyförvärvet lär nog ändå inte få spela kvar som mittback mot Smedby.

Gästernas mål kom vid 3-0 och 6-1, Det oroade alltså inte hemmalaget så värst mycket som visade upp ett imponerande passningsspel i första halvlek, för att som vanligt gå ner sig lite i andra halvlek. 

Taktik när Vladan byttes ut

Vladan Brdaric gjorde en mycket bra första halvlek på mitten, i andra byttes han ut. Det var ett säkerhetsbyte av Dejan Prvulovic eftersom Vladan står på två varningar. 

Vladan

Nässjös defensive mittfältare Vladan Brdaric gjorde en bra match i dagens derby.

Dusan Kenic står också han på två, men spelade hela matchen och klarade sig utan varning. Dusan gjorde ett mycket snyggt mål till 3-0 när han placerade bollen nära krysset efter ett fint NFF-anfall som drogs upp av Tobias Svensson, som fått ge ner från mittfältet och spela högerback.

I andra flyttade Tobias upp i anfallet när både Jack Lindholm och Dan Danneman byttes ut. Då gjorde Tobias mål också stopen in till 5-1. 

Snyggt säkert mål av inhoppare

Inhopparen Zimon Karlsson svarade också för en stark insats när han höll undan för Gif-försvarare i närkamp och ryckte sig loss för att säkert sätta 6-1 precis vid ”stolproten”

NFF var aldrig hotade i dag mot Hvetlanda, ett lag som nu tycks ha stora problem efter femte raka förlusten, Faktum var att båda gästernas mål såg billiga ut, ur NFF-ögon sett.

- På den här nivån straffas man av motståndarna om man inte hela tiden tar jobbet utan slappnar av. Det är därför vi släpper in de två Gif-målen. Kvoten mot Lindö kan bli viktig i slutändan för oss. Mot Smedby är målkvoten redan körd för oss. Det finns mycket vi kan ta med oss till nästa match från den här. Vi kan både spela bra och rolig  fotboll, väl medvetna om att motståndet blir helt annat i form av Smedby på tisdag, tyckte NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Adam Borg

Adam Borg och Alexander Jonsson kunde inkassera ytterligare en debyseger under lördagseftermiddagen

Samarbetsklubbarnas målfest

Det kom 413 åskådare, trots att både Stensjön spelade hemma mot Tranås och vann med hela 7-2 i elitfyran. Vilken härlig målfest denna dag för de båda samarbetsklubbarna NFF och Stensjöns IF. Dessutom var det fotbollens dag i Malmbäck med A-lagsmatch denna eftermiddag. 

Förhoppningsvis kommer publiken tillbaka på tisdag när Nässjö FF spelar säsongens mest avgörande match så här långt i trean. I två år har nu Nässjö varit obesegrat i seriesammanhang på Skogsvallen. Låt inte den sviten spricka nu NFF-killar mot Smedby på tisdag kväll.

Mål, Nässjö: Jack Lindholm 2, Dan Danneman (straff), Dusan Kenic, Tobias Svensson, Zimon  Karlsson.

Hvetlanda: Alen Nezirevic, Elmedin Kvrgic.

 

Thomas Holmqvist

Photo: Bojan Kakas

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info