Hoppa till sidans innehåll

Dramatik på vallen när Sandared gick vidare i Svenska Cupen

21 MAR 2011 09:54
Tyvärr ville det sig inte för vårt NFF gäng igår mot Sandared i Svenska Cupen. Vi ägde större delen av matchen men Sandared vann med 6-7 efter straffar. Det stod 1-1 efter full tid och 2-2 efter förlängning.
  • Skapad: 21 MAR 2011 09:54

Sandared inleder matchen bäst men det tar inte lång tid innan vi får kontroll på händelserna och börja äga matchen. Vi äger mycket boll men skapar inte så mycket chanser i första halvlek. I den andra halvleken spelar vi väldigt fin fotboll stundtals med långa anfall och bra rörlighet och vi tar rättvist ledningen med 1-0 genom Cristoffer Sandin. Tyvärr kvitterar Sandared ganska omgående när vi blir lite passiva i eget straffområde. Ser vi till hur spelet var och att vi skapade en hel del chanser i andra halvlek så borde vi kunnat avgöra matchen under ordinarie tid. Sandareds chanser var få och kom bara till på långbollar, men vår backlinje klarade av det på ett bra sätt.

I förlängningen blir det tyvärr Sandared som tar ledningen genom ett mycket misstänkt offsidemål. Det gör att vi får chansspela och Sandared har faktiskt ett par bra chanser på kontringar. Tillslut kvitterar vi ändå via Patrik Stenebrand som skjuter ett distansskott mellan benen på deras målvakt.

 

När väl straffarna kommer kan det alltid gå hur som helst. Vi sätter fyra av fem straffar men Sandared är ännu effektivare och sätter alla fem straffarna.

 

Totalt sett är vi nöjda med hur vi spelar men vi skapar lite för lite heta målchanser, men fortsätter vi med samma sätt att spela framöver, där vi äger mycket boll, så kommer vi också att skapa fler chanser. Extra kul var det att se de yngre spelarna att de börjar ta för sig mer och mer. Cristoffer S startade som höger back och var mycket duktig, Robin L spelade länge som mittfältare och skötte sig utmärkt. Ibbe höll i bollen bra och Alexander ser stark ut i sin roll som def innermitt. Mattias och Jesper K kom in i förlängningen och Mattias var bara millimetrar från att avgöra matchen.

Skribent: Peder Holm
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info