Hoppa till sidans innehåll

En spelsugen Jack gör comeback i helgens cup i Stensjön

21 JUL 2015 18:22
Inte en seriematch har han gjort under hela våren, den tidigare fotskadade Jack Lindholm. Nu känns anfallaren, som inom kort i augusti fyller 21, som ett friskt nyförvärv hos Nässjö FF.
  • Skapad: 21 JUL 2015 18:22

Jack gjorde 7 mål förra säsongen på 12 matcher innan han bröt foten i augusti. Året innan under hans första A-lagsäsong, 15 mål på 13 matcher (samma år som han tog studenten). 

- Att det tagit så lång tid med min skada i höger fot beror på att jag förvärrade den i inomhusfotboll i vintras när fotleden fick sig en törn. Nu har det fått ta den tid som krävs för att få foten helt okej. Jag tränade under en och en halv vecka med laget innan uppehållet och kände lite obehag. Valde därför att vila i fyra veckor. Nu känns det bra och jag kan träna för fullt, sa Jack på kvällens träning.

Jacks Fot

Starkare än någonsin. Jack Lindholms fot är nu helt återställd efter lång rehabilitering

 

Fyra lag gör upp om serieguldet

Mycket talar för att fyra lag gör upp om serieguldet i höst i den nordöstra trean. Dagens serieledare Lindö som är två poäng före Nässjö men har en match mer, tolv, än Nässjö. Tvåa ligger Smedby, en poäng före Nässjö på tredje plats och Myresjö/Vetlanda är fyra, två poäng efter Nässjö. 

Möjligen kan väl också Hvetlanda GIF blanda sig i striden. Men med sju poäng efter Lindö i topp och en match mer än både Smedby, Nässjö och Myresjö/Vetlanda ser det nog tufft ut för nykomlingen GIF att blanda sig i striden om serieguldet. 

NFF ofta starkast på hösten

Noterbart är att Nässjö möter samtliga dessa fyra topplag på hemmaplan i höst, vilket bör vara en fördel. Efter höststarten borta mot Azech i Norrköping på tisdag, väntar just Smedby hemma lördagen efter.

- Det går inte blunda för att vi har ett rätt så fint utgångsläge med sex hemmamatcher och fem borta. Våren har varit riktigt bra. Vi i Nässjö som annars brukar vara som bäst under hösten. Hoppas den trenden står sig.

Titelförsvarare i helgens cup i Stensjön

I Stensjön i helgen är Nässjö FF titelförsvarare efter fjolårets vinst. På lördag spelar NFF tre matcher mot Eksjö, Anneberg och Stensjön. På söndagen väntar Tranås och J-södras U-lag.

Jack påstår själv att han behöver matchtempo i kroppen och det är det han har tappat allra mest av. Inte alls konstigt förstås. Matchvikten är nu 80 kilo igen efter att Jack ett tag var uppe på 83. Går Nässjö till final så blir det sju matcher i cupen. 

- Klart att jag vill spela mycket för jag är oerhört spelsugen förstås efter att ha suttit på läktaren länge och följt laget. Förhoppningsvis får jag vara med i samtliga matcher i Stensjöns cup.

Jack Lindholm åter i matchstället

Sugen på att dra på sig matchtröjan igen. I helgen gör Jack efterlängtad comeback när Nässjö deltar i Ullinge Cup i Stensjön

 

Kan bli en ersättare för Milos

Serben Milos Mladenovic lär inte dyka upp i Nässjö förrän ganska så långt in i augusti månad och visst kan Jack ses som en ersättare för den målfarlige serben där framme i anfallet, tillsammans med en annan målfarlig herre i anfallet, Dan Danneman.

- Det är inte bara att gå in och göra mål efter så lång frånvaro. Men cupen i Stensjön blir oerhört nyttig för min del. Styrkan och konditionen i kroppen har jag kvar efter egen träning. Det är en rolig cup och ett bra sätt att komma igång efter ett sommaruppehåll. Förhoppningsvis blir det också fint väder, vilket gör det extra kul för alla inblandade parter och lockar mer publik.

Derbyn mot Stensjön och Anneberg blir tuffa

I går fanns fjorton spelare på plats när NFF tränade, några saknades så här i semestertider, bland annat målvakter. Men på lördag och söndag lär alla vara hemma när NFF drar igång jakten på en placering i toppen av trean i höst.

Nässjö FF har som tradition att laget bor ihop uppe i Lövhult under fredag-söndag. Tränare Dejan Prvuolivic kommer hem i natt efter semesterresa och under måndagen och tisdagen har andretränaren Stefan Stenebrand haft ansvaret för träningen.

I fjol var Jack med och vann ute i Stensjön och tycker då att Nässjö gjorde en mycket bra cup.

- Jag tycker väl att vi bör gå till final i år också, men det är inte fulltidsmatcher och det kan öppna för skrällar. Kommunderbyn mot Stensjön och Anneberg kan bli tuffa saker, tror Jack.

Nässjö har sju cupvinster

Den totala prissumman i årets cup i Stensjön är 21 000 kronor. Cupseger ger 15 000, andraplats 3000. Serieseger i grundserien ger också 3 000 kronor.

Noterbart är att det är 30-årsjubilum för Stensjöns sommarcup då den startades 1986. Nässjö FF har varit med i alla tidigare upplagor och vann i fjol för sjunde gången och är mesta cupvinnaren genom tiderna. Nässjö besegrade då Råslätt i finalen med 6-3.

Inget snack om att Nässjö FF trivs när det är cupdags på sommaren i Stensjön och för Jack Lindholm gäller det alltså att hitta in i matchtempot igen.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info