Hoppa till sidans innehåll

Fall framåt i Jönköping

07 MAR 2010 20:30
Vårsolen värmde när Nässjö FF spelade träningsmatch mot IK Tord på ”Zinkens” svårspelade och bitvis isiga konstgräsplan. Lagen turades om att ta ledningen men till slut drog det nyblivna div.II-laget från Jönköping det längsta strået och vann med 3-2.
  • Skapad: 07 MAR 2010 20:30

IK Tord - Nässjö FF 3-2 (1-1)

 

Mål:

1-0 22 min

1-1 31 min Ibrahim Habib (Dan Danneman)

1-2 65 min Dan Danneman (Niklas Larsson)

2-2 69 min

3-2 76 min

Ibbe och Dan 

Laget:

                                   Philip

 

Jeppe              Mange            Robert K            Olofsson (ut 75)

                     

                 Alexander                   Nebbie

 

                                   Packe

 

Niklas L (ut 72)                                               Danneman

 

                                   Ibbe (ut 83)

Ersättare:

Rasmus K (in 83 som ytterforward)

Erik K (in 75 som vänsterback)

Oskar J (in 72 som ytterforward)

Anel (målvaktsersättare)

 

Kommentarer efter matchen:

”- Vi genomför matchen på ett bra sätt och sett till prestationen är det våra bästa nittio minuter i år, ytterligare ett steg i rätt riktning. Vi startade med högre utgångspositioner och satte press på deras backlinje, det såg intressant ut och vi vann en hel del boll när den främre pressen utförde sina uppgifter korrekt. Även om den hårda planen ställde krav på tekniken hade vi periodvis bra passningsspel och skapade målchanser. IK Tord tog ledningen efter en omställning men vi kvitterade med ett riktigt snyggt fotbollsmål. Efter bra kombinationsspel på Tords planhalva slog Jesper Frohm ett tidigt inlägg till Dan Danneman på den bortre stolpen, Dan nickade ner till Ibrahim Habib som med ett tillslag placerade bollen hårt intill målvaktens högra stolpe. Första halvleken var spelmässigt jämn och vi startar den andra starkt vilket också ger utdelning när Dan Danneman vänder upp ett par meter utanför straffområdet och dunkar in ledningsmålet, efter en fin passning från Niklas Larsson. Med ca tjugo minuter kvar kvitterar de och vi tappar initiativet när vi börjar slarva i passningsspelet . IK Tord tar då över för att behålla greppet matchen ut. Niklas Larsson visade att han är en robust forward som söker enkla lösningar, Ibrahim ”Ibbe” Habib och Nebiylat ”Nebbie” Sirak gör sina bästa insatser hittills i A-laget. I de bakre regionerna utmärkte sig Robert Källström och målvakten Philip Adamsson. ”, säger tränarna Mattias Ragnegård och Peder Holm.

Robert Källström 

”- Vi tar som kollektiv ett stort steg framåt och står upp bra mot IK Tord, en jämn första halvlek där oavgjort känns rättvist. Vi fick igång vårt offensiva spel och spelade stundtals riktigt bra fotboll och de hade problem med oss när vår offensiv skapade oreda i deras backlinje. Vi fortsätter spela bra i andra och är fortsatt giftiga när vi anfaller samtidigt som det känns stabilt bakåt. Vi tröttnar sista halvan och IK Tord får ta över taktpinnen, vilket leder till både kvitteringen och segermålet. I det stora hela börjar vi komma in i det nya spelsystemet där vi hittar våra positioner allt bättre i både defensiv och offensiv. Det finns också en god positiv energi i laget med hårt jobb för varandra. För egen del kändes det helt ok, samarbetet i backlinjen med ökad kommunikation är på väg åt rätt håll men samtidigt är jag inte nöjd med tre insläppta mål då jag spelar mittback”, berättar lagkaptenen Robert Källström efter matchen.

Skribent: Redaktionen
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info