Hoppa till sidans innehåll

Hemsk höst för NFF med sjätte uddamålsförlusten

03 OKT 2015 16:56
Många sviter har spruckit för Nässjö FF i höst, i eftermiddag ytterligare en på Skogsvallen då den obesegrade sviten mot Myresjö/Vetlanda under två år sprack efter sent mål för gästerna till 2-1 (1-1).
  • Skapad: 03 OKT 2015 16:56

Det var som lagkaptenen Alexander Jonsson sa efter matchen att hade hans lag fått poäng efter bra spel, så hade de varit med i toppen. Men det här med att göra mål har saknats under hela hösten och från att ha varit med i toppstriden rejält efter våren så sjönk NFF till slut ner till en slutlig femteplats när Högsby gick förbi i sista omgången.

- Vi är bättre än Myresjö/Vetlanda i andra halvlek och skapar den ena jättechansen efter den andra. Vi gör en bra match, men får ändå se motståndarna avgöra åtta minuter före slutet på en frispark, tyckte Jonsson.

DSC_7425

Alexander Jonsson utsågs til bäste hemmaspelare.

Fyra bra NFF-chanser

Alexander var en av Nässjös bästa spelare i derbyt som lika gärna kunde slutat med NFF-vinst. Kanske hade gjort det också om Nässjös målkung Dan Danneman fått vara med. Nu var han avstängd. När Danneman inte är med har Nässjö svårt att göra mål. Även viktiga Vladan Brdaric på mitten saknades på grund av skada. 

I andra halvlek vid ställningen 1-1 hade Nässjö fyra mycket bra målchanser, varav en när Jack Lindholm sköt mot öppet mål men Alexander Zier dök upp på mållinjen och räddade till hörna. Samma man som sedan avgjorde på frisparken för gästerna. Blev alltså dubbel hjälte för sitt lag.

DSC_7449

Jack Lindholm på väg mot Ambjörn Lennartsson i motståndarmålet i första halvlek

På båda Myresjös mål såg faktiskt NFF-målvakten Anel Bobar lite ”ringrostig” ut. Även Ambjörn Lennartsson i Myresjös mål faktiskt när Dusan Kenic lyckades kvittera till 1-1 ur mycket snäv vinkel. Ambjörn tog revansch när han läste av Martin Brtan i friläge och chansen till ett ledningsmål var borta för NFF.

Får ladda om nu

Nässjö har spelat bra i höst mot de fyra topplagen, men åkt med uddamålet i samtliga. Då blir det förstås ingen plats i toppen.

Myresjö/Vetlanda var inte på något vis bättre än Nässjö i dag och hade inte lika många målchanser som hemmalaget. Men Myresjö/Vetlanda hade ändå styrkan att avgöra och plocka tre poäng. Den förmågan har NFF saknat allt för många gånger under hösten.

- Vi får försöka glömma det här nu och ladda om till nästa säsong. Men först behövs lite vila för att smälta alla uddamålsnederlag, menade backen Jesper Frohm.

DSC_7423

Martin Brtan som spelade från start mot Myresjö/Vetlanda och hade ett bra läge att i andra halvlek

NFF-tränaren Dejan Prvulovic ville inte säga något om hur det blir för honom i Nässjö FF nästa säsong efter att hans tredje säsong i klubben tog slut nu.

- Jag tycker det är en jämn match mot Myresjö/Vetlanda där vi bör avgöra i andra på alla våra målchanser. Men luften har gått ur oss lite nu i höst om man jämför vad vi presterade i våras med vår bredare trupp, tyckte NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Inte var det många som efter våren trodde att Nässjö bara skulle sluta femma i serien till slut. Men sätter ett lag inte sina målchanser, gör motståndarna det till slut. Nässjö FF får lära av läxan och ta nya tag i trean nästa säsong. Spelmässigt har inte Nässjö rasar så mycket, men just i den sista avgörande delen på planen där det ska avgöras, har det inte fungerat som vi kan kräva av ett lag som siktar på en toppstrid.

Mål, Nässjö: Dusan Kenic.

Myresjö/Vetlanda: Glenn Lennartsson, Alexander Zier.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info