Hoppa till sidans innehåll

Inget segerjubel för Nässjö FF men poäng ändå i Norrköping

28 JUL 2015 21:36
Så kom den då, poängen i Norrköping. Två gånger tidigare under våren har Nässjö FF åkt upp till östgötametropolen och förlorat både mot Smedby och Lindö.
  • Skapad: 28 JUL 2015 21:36

I kväll i höstpremiären av trean mot Azech SF blev det inget NFF-jubel efter 2-2 sedan NFF släppt sin halvtidsledning för Nässjö med 2-1 på Smedby idrottsplats. Det var inte en vunnen poäng , utan två förlorade.

- Vi ska avgöra den här matchen på alla våra målchanser i första halvlek. Vi tar ändå poäng borta här i Norrköping, även om besvikelsen förstås är stort att vi inte fick tre. I sista sekunden har Dusan Kenic en riktigt bra chans att göra 3-2, men innan har Azech också en bra chans att avgöra, så på så sätt var väl 2-2 rättvist även om vi låg närmast segern, summerade NFF-tränaren Dejan Prvulovic.

Dejan

Dejan Prvulovic, tyckte Nässjö skulle avgjort matchen i första halvlek

Något av en drömstart i matchen ordnade NFF:s målkung Dan Danneman när han snyggt gjorde 1-0  i trettonde minuten efter förarbete av Dusan Kenic. 

En ledning som höll i knappt en kvart då hemmalaget kvitterade. Men Nässjö svarade direkt, minuten efter, med 2-1 inslaget av Jack Lindholm. Ett fint anfall där Vladan Brdaric spelade Dusan Kenic som hittade Jack, som där med fick göra sitt första seriemål för säsongen i sin första seriematch i år efter sin långvariga fotskada som stoppa spel hela våren.

Azech fick två billiga mål

Halvvägs in i andra halvlek kvitterade Azech en andra gång, därefter tog Nässjö över dominansen igen, men utan att kunna avgöra matchen. 

- Tyvärr är det två ganska billiga mål efter fasta situationer som de får nicka in. Men det är inte lätt för Drilon Islami som gjorde sin första division 3-match för säsongen. Gör vi mål på våra heta chanser i första, så vinner vi det här. När vi däremot missade dem bjöd vi in Azech i matchen som växte när de såg att de hade chansen.

Jack gjorde en bra comeback

Smedby vann samtidigt hemma mot Myresjö/Vetlanda med 2-1 och Norrköpingslaget är nu tre poäng före Nässjö inför lagens möte på lördag på Skogsvallen, där Nässjö förstås inte har råd att förlora för att inte halka efter.

Dan, jack och Dusan

Jack Lindholm (nr7) och Dan Danneman tv gjorde Nässjös mål mot Azech.

Nässjö brukar vara starka på slutet i matcherna och avgöra. Satt helgens cup i Stensjön, med sju matcher, kanske i benen på spelarna?

-Lite kanske det var så. Vi var nog kanske lite för rädda att förlora ju längre matchen varade. Jag tycker Jack Lindholm klarade sin comeback bra i anfallet. Vår mittback Viktor Rosenkvist, som råkade ut för en huvudskada i Stensjöns cup, var också bra, menade Dejan.

Bojan, Tobbe och Viktor

 En poäng med hem från Norrköping för Bojan Kakas, Viktor Rosenkvist och Tobias Svensson

Hemmasvit som måste hållas

När Nässjö gör två så snygga spelmål är det förstås lite trist att Azech fixar poäng på två så billiga mål.

- Vi borde nog ha trummat på ännu mer i första när vi hade greppet och gjorde både 1-0 och 2-1 efter bra spel. Då var jag ganska säker på att vi skulle vinna det här, sa Dejan.

Nässjö FF har inte förlorat på Skogsvallen på snart två år och den sviten måste hållas nu på lördag mot Smedby för att inte östgötarna ska dra ifrån för mycket. De tre poängen som Smedby nu är före NFF får inte bli ett gap på sex efter lördagens match i Nässjö

 

Thomas Holmqvist

.

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info