Hoppa till sidans innehåll

Kan Nässjö FF hålla sin fina hemmasvit i toppmötet

30 JUL 2015 19:53
Tre poäng skiljer upp till serieledande Smedby och Nässjö har inte råd att bryta sin fina förlustfria svit på Skogsvallen på snart två år i seriespel.
  • Skapad: 30 JUL 2015 19:53

Om det nu blir någon match på Skogsvallen vill säga, samtliga planer är väldigt vattensjuka efter allt regn som fallit den senaste veckan över det småländska höglandet. 

mer vatten

A-planens gräsmatta på nära håll

Nässjö FF vill förstås helst spela den här toppmatchen på sin huvudarena med läktare och inramning när det handlar om en sådan här publikmatch när serieettan och serietrean möts.

Nässjö FF försökte i alla fall träna lätt en kort stund på A-planen i kväll när de sprang i vattenpussarna så det stänkte om benen och bollarna stannade i vattnet.

- Det var en riktigt blöt träning i dag, troligen tveksamt om det går att spela någon fotboll på planen redan på lördag. Det är gott om pölar där ute. Inte konstigt då det regnat mycket varje dag över Nässjö, sa NFF-backen Jesper Frohm efter träningen.

Stenebrand

Assisterande tränaren Stefan Stenebrand höll humöret uppe trots ytterligare en störtskur under träningen. Stefan är tveksam till om det går att spela på huvudarenan på lördag

Brtan tejpade och testade

En toppmatch av det här slaget bör förstås spelas under sportsliga rätta förutsättningar. Det var det inte på Skogsvallen planer i kväll.

Några spelare i NFF valde därför att vila  från träningen efter tisdagens bortamatch i Norrköping mot Azech. Dock inte Filip Brtan, som inte kunde spela mot Azech på grund av skada. I dag tejpade han upp sin fot och testade i blötan.

- Vi får se på lördag hur det känns med foten, Det avgörs precis innan match om jag kan spela, sa Brtan.

Brtan och Vladan

Vladan Brdaric tog hand om Filip Brtans fot innan dagens träning 

För mycket gnäll mot Azech

Mittbacken Viktor Rosenkvist avstod dock träningen i kväll.

- Har lite känning i dag efter en smäll på foten i tisdags kväll, men jag tror absolut på spel mot Smedby på lördag.

Rosenkvist tyckte att Nässjö FF:s spelare inte var riktigt i balans mot Azech och säkert satt cupen under två dagar i Stensjön både i kropp och huvud.

- Eftersom vädret var så dåligt i Stensjön under hela helgen så tog den musten ur oss på många sätt med sju matcher. Vi var griniga där uppe i tisdags och gnällde på varandra. Det brukar vi inte göra utan alltid ha tålamod. Men nu får vi ladda om. Sådana här avgörande matcher brukar vi gilla och alltid spela bäst i. Vi har exempelvis vunnit alla våra tre derbymatcher under våren, påpekar Rosenkvist.

Danneman tolv mål på tolv matcher

Dan Danneman gjorde sitt tolfte mål mot Azech (1-0) men grämer sig över den sista målchansen i slutet av matchen som Nässjö hade.

- Dusan Kenic slog ett inlägg som jag trodde skulle nå fram till mitt huvud i friläge, men då flög min anfallskompis Jack Lindholm fram och tog den för högt på sitt huvud. Om han släppt den är jag säker på att jag gjort 3-2 där.

Dejan firade femtio år

Lagkaptenen Alexander Jonsson tycker att Nässjö gav bort två poäng i tisdags.

- Vi ska vinna mot Azech alla dagar i veckan, Men det går inte ge bort två sådana mål av oss som Azech får göra. Tråkigt eftersom vi hade behövt alla tre poäng i den här matchen. Det är tio matcher kvar och mycket att spela om ännu. Vi gjorde ingen höjdarmatch mot Smedby borta. Det vill vi göra nu på hemmaplan, om det går att spela för allt vatten.

I går fick assisterande tränaren Stefan Stenebrand sköta träningen eftersom Dejan Prvulovic var hemma och firade sin 50-årsdag. Killarna i laget samlades efter träningen i omklädningsrummet. Ringde upp Dejan och klämde i med taktfast hyllningssång för sin tränare så det nästan hördes över hela Skogsvallen. I morgon kväll lär Dejan bli hyllad av sitt lag igen.

Dejan 2 

Vi Gratulerar Dejan på 50-årsdagen. På Bilden en ung Dejan som skriver autografer på en sommarfotbollskola i Björkeby på 80-talet, tiden går :)

Beslut om det går att spela fotboll på Skogsvallen i helgen lär tas vid middagstid under fredagen.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info