Hoppa till sidans innehåll

Mardrömsstarten för NFF vändes till en viktig trepoängare

14 MAJ 2016 18:03
Redan efter tjugo sekunders spel så hamnade Nässjö FF i underläge i eftermiddagens match på Skogsvallen efter något som kan liknas vid ett självmål. Bollen ändrade nämligen riktning på Viktor Rosenkvists rygg i mittförsvar och ställde Erik Dunåker i NFF-målet.
  • Skapad: 14 MAJ 2016 18:03

Nässjö FF:s tränare Dejan Prvulovic hade knappt hunnit fram till sin bänk, eftersom han innan matchstart bar bort en tjäderhöna till en skogsdunge bakom ena målet. Fågeln som inte självmant ville lämna fotbollsplanen och Dejan är känd som en stor djurvän.

En sann djurvän

En sann djurvän :)

Nässjö har legat under med 0-1  både i segermatchen mot Malmslätt och när det blev 1-1 borta mot Hjulsbro. Nu blev det tredje gången som underläge ändå gav poängutdelning till slut.

Erik tog det lite försiktigt

 Visst Nässjö kan kännas sig nöjda med 2-1 efter att Dan Danneman kvitterat på straff efter en halvtimmes spel i första halvlek och lagkaptenen Tobias Svensson avgjort med drygt kvarten kvar av matchen. Nässjö var ändå lite starkare än gästerna och hemmavinsten var inte direkt orättvis.

En vinst efter kamp för NFF och sådana räknas också. Visst hade Kuddby flyt som fick det första turliga målet, men östgötarna från Norrköping hade några andra heta chanser som Erik Dunåker med skicklighet räddade. 

Men att Erik tog det försiktigt i målet såg man från läktarplats. Han var tillbaka efter skada och ville inte äventyra att slå upp den. Han erkände efter matchen att han tog det lugnt på uppvärmningen och inte slängde sig hårt i marken. Philip Adamsson kunde inte komma hem från Växjö denna helg och den andra NFF-målvakten Antonio Vazgec har gett upp karriären i Nässjö FF.

- Skönt att få göra den här matchen, men benparad när jag var på väg åt fel håll i andra halvlek när bollen ändrade riktning och höll på att bli en repris på deras första mål, var kanske mitt vassaste ingripande, sa Dunåker efter matchen.

Matchhjälten kan bättre än så här

Segerskytten och lagkaptenen Tobias Svensson var väl kanske inte den vassaste och mest lyckosamma spelaren i Nässjö, även om han blev bättre i andra halvlek precis som hela NFF-laget. ”Tobbe” vet att han kan så mycket bättre än han visade i eftermiddag. Men för den skull kunde han ändå bli matchhjälte med sitt segermål.

- Jag slog bort så gott som alla passningar i första halvlek. Hade säkert tio raka felpass innan jag hittade rätt en gång. Det berodde säkert på dålig koncentration från  min sida. Det var en kampseger med mycket moral men inte så bra spel från vår sida. Det är en styrka också att vinna när vi inte spelar speciellt bra.

Tunnel

Tobias Svensson var inte nöjd med sin första halvlek, spelade upp sig i andra halvlek.

Tre serber skadade i NFF

Nässjö hade mycket motigheter med skador, båda serberna Milos Mladenovic och Bojan Kakas fick utgå innan första halvlek var slut. I andra linkade så en tredje serb ut i Vladan

Brdaric. Han skadade sig på måndagens träning men försökte ändå spela, men det höll inte hela matchen.

Men den fjärde serben i laget, Dusan Kenic, spelade hela matchen och var Nässjös i särklass bäste spelare som ville ha mycket boll och gjorde mycket med den också. 

DSC_7971_00041

Dusan Kenic fick välförtjänt Princess konditoris pris för bäste hemmaspelare

Dusan blev bland anat stoppad ojuste när han tog sig in i straffområdet och Nässjö kvitterade på den efterföljande straffen. 

- Jag tycker att jag är på gång nu igen. Vår lille där hemma sover bättre på nätterna nu, så jag kommer bättre utvilad till träningarna också, sa Dusan och skrattade gott.

Starkt inhopp av Adnan

Nästa gång möter Nässjö i Linköping Derby. Förhoppningsvis kan någon av de tre skadade serberna spela. En som inte gör det är amerikanen Leone Cruz som fick sin tredje varning mot Kuddby och är avstängd. Återkommer efter dagens avstängning gör den Kammerun-födde spelaren Angelo King som satt på läktaren i dag och såg mycket glad ut efter segern.

Adnan

Adnan Mehedovic kom in och gjorde en bra match där han bla låg bakom FF:s 2-1 mål

Nu gjorde Adnan Mehedovic, nyförvärvet från Aneby, ett riktigt bra inhopp, precis som förra helgen mot Tord, när han fick ersätta Bojan Kakas som slog upp baksidan på låret. Adnan låg faktiskt bakom segermålet när Tobias placerade bollen precis vid stolpen bakom Kuddbys målvakt.

- Det var förstås oerhört viktigt att få en trepoängare nu i vår andra hemmamatch, efter 0-0 i den första mot Boxholm, Det stärker laget att få vinna på det här sättet när vi spelar upp oss i andra halvlek, menade Tobias.

DSC_7982_00049

Tobias Svensson har just gjort 2-1, Dan Danneman och Antonio Crnoja på väg fram för att fira.

Dejan Prvulovic tyckte att laget spände sig i första men han såg i halvtidsvilan att killarna bestämde sig för att fixa tre poäng i den andra halvleken. Men Dejan hade bråttom hem, men han ändå säga till spelarna att det var träningsfritt på måndag.

Kan nog behövas för att kurera alla skador i laget.

De tre topparna över två halvlekar i dag var Dusan Kenic på mitten, ytterbacken Jesper Frohm och mittbacken Leone Cruz. Erik Dunåker gjorde också en bra comeback i målet. Kuddbys mål som ställde honom var han chanslös på.

Nässjö FF:s assisterande tränare Stefan Stenebrandt är ändå inte så orolig inför matchen i Linköping, trots skadeläget. 

-Vi får möblera om lite och de som kom in från bänken i dag skötte sig bra. Jag tror vi har goda chanser att vinna på Linköping Arena. Men först får vi suga lite på den här segerkaramellen. 

Mål, Nässjö: Dan Danneman (straff), Tobias Svensson

Zvono och Tjäderhönan

Orädda tjäderhönan fattade tycke för Malmbäckstränaren Zvonomir Ladan. Även Zvono visade sig ha bra hand om djur.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info