Hoppa till sidans innehåll

NFF Allstars ställs mot landslagsmeriterat motstånd i TV-laget

13 SEP 2015 13:34
Före detta landslagsspelare och svenska mästare blir absolut något alldeles extra att bita i för NFF Allstars på lördag när Nässjö FF firar sitt 30-årsjubilum på Skogsvallen.
  • Skapad: 13 SEP 2015 13:34

Lagbild

Delar av NFF-Allstars tränade idag. Nedre raden fr. v. Andreas Jonasson, Chrille jadlert, Tommy Eriksson, Christian Forssell och Uffe Jonsson. Bakre reden fr. v. Tilda Engberg, Chris Sjölin, Magnus Zander, Fredde Almström, Stefan Ericson (Coach), Mikael Engdahl, Mattias Germundsson och Roland Dauod

I dag tränade lite mer än hälften av detta NFF-gäng på Skogsvallen under ledning av Peter Jonsson, försvarsspelaren som gjort flest matcher i NFF-tröjan med 681, bra långt före tvåan i statistiken som är Magnus Zander på 513 matcher.

Peters höftproblem i dag gör det uteslutet att spela mot TV-laget, så han får nöja sig med att coacha laget tillsammans med gamle målvakten Stefan Ericson som har ryggproblem. Magnus Zander, som slutade för två år sedan, är dock med.

Steff och Mange

Stefan Ericson coachar NFF Allstars. Här i samtal med näst meste NFF:aren Magnus Zander under förmiddagens träning.

Landskamper och mästare

I TV-lagets trupp hittar vi före detta landslagsspelare som Robert Prytz (56 A-landskamper), Gary Sundgren (30 A-landskamper) och Martin Pringle (2 A-landskamper).

Det före detta Malmö FF-spelaren Matias Concha, som slutade först i fjol med sin fotbollskarriär i MFF håller förstås hög klass än i dag vid 35 års ålder.

Bojan Djordoc är två år yngre och har fortfarande kontrakt med den indiska klubben Chennaiyian FC. 2004 lämnade han Brommapojkarna för Manchester United för att sedan hamna i en rad olika klubbar ute i Europa som Sheffield Wednesday, Århus, Röda Stjärnan, Glasgow Rangers, Plymouth, AIK, Videoton, Blackpool och Royal Antwerpen.

Några andra kända fotbollsnamn som är anmälda till Nässjö hittar vi som holländare Geert den Ouden som spelade i Djurgården säsongerna 2004-2006, Abgar Barsom, också med flera säsonger i Djurgården. Han avslutades sin karriär för inte så länge sedan med två säsonger i Syrianska FC efter proffspel tidigare också ute i Europa i Holland, Grekland och Norge.

 

Texas elva år i allsvenskan

Tranåsgrabben Per ”Texas” Johansson är också anmäld i TV-lagets trupp. ”Texas” som är 37 år i dag och spelade 11 säsonger i allsvenskan och representerade där mest Halmstad, men även Gais. Avslutade karriären 2011 i Falkenberg.

- Vi skulle nog behövt ställa upp med vårt A-lag i NFF får att kunna besegra det här gänget, sa den gamle försvarsspelaren Mikael Engdahl på dagens träning.

TV-laget som har ett hundratal spelare att bolla med, vilket gör att det kan bli ändringar in i det sista förstås, har slagit flera lag från trean under sina matchresor genom Sverige.

Engdahl och Tommy

Mikael Engdahl t v. och Tommy Eriksson såg pigga ut på Skogsvallens A-plan

De fem bästa målskyttarna är med

I NFF Allstar finns alla de fem bästa målskyttarna under trettio år med Ulf Jonsson som gjorde 203 mål under tolv säsonger innan han slutade i NFF 2004. Andreas Jonasson har gjort 138 och Christian Forsell 134.  Alla dessa tre målfarliga (se topbild)anfallsspelare tränade på Skogsvallen i dag. Noterbart är att Andreas Jonasson faktiskt spelat med i TV-laget när de var på besök i Malmbäck för några år sedan.

- Skulle vara kul om måltakterna finns kvar än i dag och det behövs nog att vi plockar fram dem igen mot TV-laget som ser ruskigt bra ut. Det är några år sedan nu man spelade. Sista säsongen gjorde jag i Stensjön 2005. Där jag också hittade min målform kan man säga, under tiden jag gjorde lumpen, innan jag lyckades slå mig in riktigt ordentligt som ordinarie i NFF, säger Uffe Jonsson. Uffe Jonsson

Uffe Jonsson hoppas att måltakterna fortfarande sitter i. Uffe är som många andra i Allstarslaget fortfarande aktiv i föreningen. Till vardags är han tränare för NFF:s lovande F02-lag

NFF slog ut Kalmar FF med 5-1

En av hans mest minnesvärda matcher är förstås Svenska Cup-mötet mot Kalmar FF när Nässjö vann med 5-1 och bjöd på denna jätteskräll i fotbolls-Sverige. Uffe gjorde tre av Nässjös mål.

- Jag minns att Kalmar tog ledningen och kanske trodde de att det var klart då och underskattade oss. En vecka efter matchen i Nässjö tog de steget upp i allsvenskan. Jag minns att vi fick stående applåder av vår publik de sista fem minuterna, berättar Jonsson.

Marcus Bromander och Torgny Zander, hamnade båda på 112 mål och ska också vara med på lördag men saknades på söndagens träning.

Germund målskytt

Mattias Germundsson har precis gjort mål på träningens avslutande tvåmålsspel. I bakgrunden syns Magnus Zander

Chris och Tilda från damlaget

Det gjorde däremot inte de två damspelarna som ska vara med på lördag, 27-årige rutinerade försvarsspelaren Chris Sjölin och 19-åriga mittfältaren Tilda Engberg. Den sistnämnda som fått ersätta damlagets bästa målskytt, Frida Bremer, i jubileumsmatchen.

-  Frida gick sönder i sitt korsband förra helgen och var sålunda inte heller med i går när vi mötte serieledande IFK Värnamo och föll i en jämn match med 0-2 där de gjorde sitt andra mål fem minuter före slutet. Vi kunde lika gärna fått poäng i den här matchen. Vi spelade riktigt bra, berättar Chris.

I Nässjös lag gjorde en spelare från USA debut för NFF-damerna i Allie Metzler och imponerade stort.

- Denne 22-åriga tjej var jätteduktigt. Hon är tillsammans med en amerikansk basketspelare i Nässjö. Det är väl bara att hoppas på att denne basketspelare får stanna i Nässjö under flera säsonger så kanske vi får dra nytta av Allie nästa år också.

Nässjö FF:s damer har två matcher kvar i tvåan, mot Habo borta och Egnahem hemma. Vinst mot Habo och Nässjö kommer trea efter att ha råkat ut nu för två raka förluster.

Tilda Engberg

Tilda Engberg ersätter skadade Frida Bremer i Jubileumsmatchen på lördag

Snygg-Eric ett dragplåser

På tal om tjejer så kanske många flickor på lördag ser fram emot att se Eric Hagberg spela fotboll. En kille som förstås blir det stora dragplåstret för tonårstjejerna, ”snygg-Eric” känd från TV-serien Paradise Hotel.

Patrick Ekwall sportjournalisten på TV 4 sägs ha en hög kvalité även som fotbollsspelare. Det får vi se nu på Skogsvallen på lördag om det ryktet talar sanning.

800 ungdomar tågar in

Nya tröjor är framtagna till NFF Allstars för den här matchen med en sponsor till varje spelare på planen. Alla ungdomslag i Nässjö FF kommer att tåga in och det är inte lite spelare. Nässjö FF har i dag 800 ungdomar, med fotbollsskolorna inräknade.

Det är nog inte många klubbar i Småland som kan visa upp en sådan häftig ungdomsbredd.

Det blir utan tvekan en stor fotbollsfest i helgen på Skogsvallen när det ska firas 30 år. Grindarna öppnas redan klockan 13.00 med matchstart 15.00. En halvtimme innan match  sker inmarschen med alla ungdomslag. I halvtidspausen  utses årets NFF:are. På kvällen fortsätter sedan jubileumsfesten på Matlyckan.

Om Allstars rår på alla meriterade fotbollslirare i TV-laget, återstår förstås att se. A-laget var aldrig aktuellt för Nässjö FF att ställa upp med i den här matchen eftersom de spelar hemma dagen efter i trean mot serietvåan Lindö från Norrköping. En A-lagsspelare kommer dock finnas med då Anel Bobar, ordinaie A-lagsmålvakt, kommer att sitta med på bänken som reservmålvakt.

Lillen, Mange och Uffe

 Magnus Zander avvämpar Christian "Lillen" Forssell under överseende av Uffe Jonsson och Tommy Eriksson

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info