Hoppa till sidans innehåll

NFF är urstarka sista tjugo och hänger med i toppstriden

06 JUN 2015 19:20
Det blev en ny seger för Nässjö FF i fotbollstrean, 3-1 (0-1), sedan man vänt med tre mål under matchens sista tjugo minuter efter att ha spelat ut gästande Hjulsbro i den andra halvleken i högt tempo och med passningar med rätt adresslapp.
  • Skapad: 06 JUN 2015 19:20

Nässjö hänger där med kvar i toppstriden av serien och på tisdag väntar en riktig publikmatch borta mot Myresjö/Vetlanda, som vann på tilläggstid med 5-4 hemma mot Högsby i fredags kväll.

Nässjö FF tror verkligen på det man gör och visar trygghet tillsammans till slut i sitt spel. 

- Vår första halvlek är väl ingen höjdare då vi inte vinner några andrabollar och Hjulsbro var riktigt bra då också. Vi fick inte upp tempot i vårt spel och inte är riktigt vakna före halvtid. Men ingen i laget drabbas av panik. Trots underläge i paus så kändes det som vi skulle vända och vinna, menade ytterbacken Adam Borg.

Adam gjorde nog sin bästa match i Nässjö FF i dag och i andra halvlek drog han igång många farliga anfall på sin kant

Adam Borghemmalagets bäste spelare

Adam Borg gjorde en mycket bra match, här med priset för bäste hemmaspelare

 

Bojan fick lämna planen med skada

I första halvlek hade Nässjö det rejält motigt. Passningarna hittade inte ofta rätt i blåsten och på en gräsplan som enligt tränaren Dejan Prvulovic hade växt för mycket och därför stannade passningarna av för NFF i det förhållandevis långa gräset. Samtidigt var Hjulsbro riktigt heta och vann många närkamper med att sätta press på NFF. Hjulsbro var inget dåligt lag, men orkade inte ha samma press med mycket löpningar i andra halvlek.

Mittbacken i NFF Bojan Kakas blev skadad efter en full stämpling och fick utgå redan i första halvlek. Alexander Jonsson flyttades då ner som mittback och Filip Brtan kom in på mitten. Båda dessa spelare klarade sina uppgifter bra. Kanske var det ändå Viktor Rosenkvist som var den store resen i försvaret den här dagen och gjorde aldrig något fel egentligen.

Danneman har aldrig missat en straff

I slutet av första halvlek borde nog domare Martin Brandt från Värnamo ha dömt en straff för Nässjö när Dan Danneman trycktes ner när han gjorde en vändning ut mot målet. Det var klar kroppskontakt där. Men istället kom straffen när Danneman blev frispelad av Milos Mladenovic nitton minuter före slutet i andra halvlek. Danneman gick själv upp och tog den. Fick se straffen gå i mål via målvaktens fingrar.

Hämtar bollen

Lägger upp

 

1-1

Dan Danneman, hämtar bollen, lägger upp och sätter 1-1.

- Jag har faktiskt inte bränt någon straff under hela min fotbollskarriär, men det var inte med stor marginal jag slog den här viktiga i mål. I Värnamo fick jag skjuta en hel del straffar. Det stärker enormt för oss inför derbyt mot Myresjö/Vetlanda att få vända på det här sättet i andra. Då vi ännu en gång visade at vi är starka på slutet

2-1 MilosMilos Mladenovic har gjort 2-1, Dan Danneman (nr11), Dusan Kenic och Tobias Svensson på väg att gratulera

Bara fem minuter efter Dannemans kvittering gjorde Milos Mladenovic 2-1 på frispelning av Tobias Svensson. På tilläggstid när Hjulsbro flyttat upp laget, så sprang Danneman igenom, på passning av inhopparen Tomislav Jakesevic och säkrade segern med 3-1.

Två säkerhetsbyten på Dusan och Milos

I slutet av matchen valde tränaren Dejan Prvulovic att plocka ut både Milos Mladenovic och Dusan Kenic. Säkerhetsbyten eftersom både står på två varningar och som Dejan gärna inte vill undvara på tisdag.

Men frågan är om Bojan Kakas kan spela. Nu klarar Alexander Jonsson den rollen bra också, även om han hellre spelar på mitten. Avstängde mittfältaren Vladan Brdarici är klar till tisdag.

 Hård press

Nässjö hade hård press sista tjugo som till slkut gav resultat. Här är det bl.a. Alexander Jonsson (nr 8) och Alexander Herbertsson (nr17) som är inne i Hjulsbros straffområde och oroar.

- Jag tycker det är beklaglig att bara 178 personer kommer och tittar på oss när vi spelar så bra fotboll som i andra halvlek. Vi tryckte ju tillbaka Hjulsbro så gott som under hela den andra halvleken. Jag såg i ögonen på killarna när de gick ut för andra halvlek att de skulle klara av att vända på det hela. De vet vad de kan och var inte alls nöjda med vad de bjudit på i första. Vi har den trygghet i spelet att vi kan vända sådana här matcher, menade Dejan Prvulovic.

Milos Mladenovic var väl inte direkt lyckad i den här matchen rent spelmässigt, men det är ändå en matchvinnare som slår till. Spelade fram Danneman till straffen och rullade själv in 2-1. Det räcker ju…

 

NFF vill nu bädda för hösten

Det ser ut som om toppstriden i trean kommer att stå mellan fyra lag, Lindö, Smedby, Nässjö och Myresjö/Vetlanda. Nässjö möter nu i rad Myresjö/Vetlanda och Lindö. Båda på bortaplan. Avslutar sedan hemma på våren mot Aneby.

Därför var det oerhört viktiga tre poäng som NFF fixade på de sista tjugo mot Hjulsbro. En sådan vändning tyder på stark moral i laget när spelet inte stämde till en början och dessutom både skadetapp och utebliven straff i första.

Segersången sjöngs extra länge den här gången och alla NFF-spelare visste hur viktig tre poäng var i dag för resten av säsongen. Nässjö var lite illa ute i första, men i andra spelades Hjulsbro formligen ut när istället hjulen rullade för NFF.

Tobbe och Danneman

Tobias Svensson och Dan Danneman på språng efter tre poäng

Mål, Nässjö: Dan Danneman 2 (en straff), Milos Mladenovic.

Hjulsbro: Henrik Malm.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info