Hoppa till sidans innehåll

NFF fortfarande obesegrat men imponerande inte

29 APR 2016 20:39
.Nässjös hemmapremiär på en usel A-plan slutade mållös mot Boxholm.
Oavgjort, precis som i fjol vid den här tidpunkten på konstgräset i Boxholm, får man säga var ganska rättvist. Boxholm var hetare i första halvlek och träffade bland annat ribban med ett skott från Anton Segersson.
  • Skapad: 29 APR 2016 20:39

Nässjö gjorde försök att avgöra i andra halvlek och jättechansen kom också genom 16-årige inhopparen Antonio Crnoja inne i straffområdet tre minuter före ordinarie tids slut. Crnoja fick felträff när han sjönk med stödjefoten i det mjuka underlaget.

- Jo, så var det. Jag fick inte fäste med stödjebenet och bollen rullade över foten och det blev ingen ren träff. Med ett fastare underlag hade jag haft större chans att göra mål. Men nu valde vi att spela på A-planen med all inramning. Med facit i hand kanske vi skulle valt konstgräset.

Christer Johansson

Speakern Christer Johansson sa lite skämtsamt innan matchstart att i dag får jag nog snacka om många mål. Men det blev inte ett enda eftersom Nässjö i hemmapremiären i kväll spelade 0-0 mot Boxholm.

Danneman fick gå ut

Det var första gången Nässjö gick ut på sin A-plan denna säsong och det märktes i första halvlek som var osäker och tempofattig, då laget var spänt och inte tog några chanser. Skapade egentligen inget av värde framåt. I andra halvlek tog Nässjö över efter flera ändringar av tränare Dejan Prvulovic. 

Dan Danneman, som vrickade foten i den mjuka sanden som lagts ut på A-planen, fick plockas ut och det möblerades också om i försvaret när unga Arsalan Duna på ytterbacken byttes ut. In kom Viktor Rosenkvist och Tafarell Habib.

- Visst kändes det tufft att tvingas byta ut Danneman i halvtid. Jag visste att våra chanser att avgöra skulle komma i andra efter en försiktig första då vi inte tog några chanser i motvinden. Vi hade också tre möjligheter att avgöra mot ett kämpastarkt Boxholm som också hade chanser att avgöra, menade Dejan.

DSC_6080

Dan Danneman stukade fot och fick utgå i halvtid

Adamsson en räddande ängel

I Nässjös mål ryckte Philip Adamsson in eftersom nyförvärvet Erik Dunåker var skadad. Adamsson var säkerheten själv och fick priset som bästa spelare. I viss konkurrens då av försvarsspelarna Jesper Frohm och amerikanen Juan Cruz som båda var bra.

Annars var det för många hemmaspelare som svek i denna hemmapremiär, speciellt i första halvlek då man inte tog kampen och förlorade de flesta närkamper. Passningsspelet var stundtals bedrövligt svagt.

Frågan är om Nässjö FF någon gång tidigare på hemmaplan skapat så få målchanser som denna kväll under en första halvlek. Jag tror inte det.

Men underlaget var svårt och kanske skulle Nässjö valt konstgräset den här gången. Men det får vi aldrig veta och visst kännas två tappade poäng hemma mot Boxholm som en förlust. Ska Nässjö vara med i toppen måste det helt enkelt bli seger i sådana här hemmamatcher. Det kommer betydligt värre motståndare. Även om Boxholm faktiskt kunde ha vunnit om inte Adamsson spelat så stabilt säkert i målet. Men en målvakt ingår ju i laget också.

- Jag har lovat att ställa upp när Nässjö har problem som i kväll med skada på målvakten. Jag tycker nog att matchen borde spelats ute på konstgräset för det var svårt för spelarna där ute på det mjuka underlaget i passningsspelet, menade Philip Adamsson.

Skador och avstängning

Det var mer än målvakten Erik Dunåker som var skadade hos NFF denna kväll. Dusan Kenic och Alexander Herbertsson satt på läktaren och kunde inte spela. Milos Mladenovic hade efter matchen problem med en ljumske. 

Dusan

Dusan Kenic tvingades lämna in handuken och så matchen från läktaren

Till råga på allt drog Vladan Brdaric på sig sin tredje varning och är avstängd i nästa match mot Tord. 

- Skadorna typ dessa på Milos kommer säkert nu på våren när vi byter från konstgräs till dåliga gräsplaner, förklarade Dejan.

Absolut ingen höjdarmatch från Nässjös sida, men efter tre omgångar har laget ändå inte förlorat.

I morgon lördag spelas de resterande matcherna i den här omgången: Myresjö/Vetlanda-Malmslätt, Boren-Tord, Högsby- Linköping, Assyriska-Hjulsbro och Derby-Kuddby.

Thomas Holmqvist

.

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info