Hoppa till sidans innehåll

NFF kvar på fjärde plats efter uddamålsförlust mot Lindö

20 SEP 2015 20:10
Nässjö FF hade chans att gå upp på tredje plats och förbi Myresjö/Vetlanda i eftermiddag. Men NFF ligger kvar på fjärde plats efter uddamålsförlust med 1-2 (1-1).
  • Skapad: 20 SEP 2015 20:10

De två topplagen Smedby och Lindö är riktigt starka och bjuder inte på mycket. Nässjö har inte rått på dem någon gång utan förlorat fyra gånger. Serietoppen talar för sig själv.

- Jag tycker ändå vi har gjort två riktigt bra matcher hemma mot båda de här rutinerade lagen med gott om spelare från högre divisioner. Vi har förlorat med uddamålet två gånger och kunde med lite flyt fått poäng i båda, sa NFF-tränaren Dejan Prvulovic direkt efter matchen.

Eftermiddagens match var jämn, där Lindö sannerligen var ett spelande lag och lite tyngre än NFF. Slog heller inte bort lika många passningar i avgörande moment som hemmalaget.

Det avgörande målet, 2-1, för Lindö i andra halvlek tillkom efter många snedsparkar och bollen for som i ett flipperspel inne i NFF-försvaret, innan den till slut hamnade bakom Anel Bobar i Nässjös mål. Men före både Lindös mål i dag så var det felpass efter omställningar som bäddade för östgötarnas mål och Nässjö hade haft bra lägen innan i sin offensiv.

Vladan bäst och klar till nästa år

Den bästa kvitteringschansen i andra halvlek hade inhopparen Tomislav Jakesevic när han på ett inlägg från Dusan Kenic fick direktträff på bollen. Inte tillräckligt hårt, utan Lindös målvakt störtdök och nöp bollen vid stolproten.

En av de allra bästa i Nässjös lag i dag var mittfältaren Vladan Brdaric. Han fick priset som bästa hemmaspelare. I Lindö gick detta pris till Johan Roxström, med meriter från IFK Norrköping. 

Vladan är en 23-åring som i år kom från Råslätt till NFF och är klar för en fortsättning nästa säsong också hos Nässjö.

- Det är lite rutin som fattas i vårt gäng, men får vi behålla laget så kommer vi bli ännu bättre nästa säsong. Lindö är bra, precis som Smedby. Inget snack om att det är rätta lagen som ligger där uppe i toppen. Vi gav dem ändå en tuff match i dag och med lite tur kunde vi fått med oss poäng, tyckte Vladan.

DSC_7366

Vladan Brdaric, mitten, Viktor Rosenkvist t v och Bojan Kakas t h föll mot ett starkt Lindö på Skogsvallen idag. Vladan utsågs till bäste hemmaspelare.

Tuff match att vänta i Aneby

Nu återstår bara två matcher på säsongen och det är derbyn båda två, på lördag i Aneby och helgen efter hemma mot Myresjö/Vetlanda.

- Klart att vi ska tända till ordentligt inför dessa matcher. Kan vi avsluta med två vinster så tar vi med oss positiva vibbar in till nästa säsong och håller samtidigt vår fina derbysvit också utan förluster, säger Vladan.

Jo, Nässjö har ju slagit både Aneby hemma och Myresjö/Vetlanda borta, plus Hvetlanda GIF två gånger om, den här säsongen

Antonio Habib kvitterade, något turligt, till 1-1 efter ett ihopslag med en motståndare och bollen gick som i en båge över Lindös målvakt som trodde att bollen skulle segla över hans ribba. Men Antonio var i första halvlek en av Nässjös allra bästa spelare och säkert blev en och annan i publiken förvånad när han byttes ut i andra halvlek.

Antonio

Antonio Habib gjorde Nässjös mål och stod för en bra insats när han fick chansen från start.

Att det kommer bli en svår match för Nässjö i Aneby på lördag råder det nog inget tvivel om. Aneby vädrar nu chans att hänga kvar eftersom Azech föll hemma i dag mot Derby med hela 1-6. Aneby är nu bara tre poäng från kvalplatsen, där Boxholm nu gått upp och Azech åkt ner på nedflyttningsplats.

- Det kommer bli ett högintressant derby i Aneby. Men kan vi minska ner felpassen i den sista avgörande delen kan vi slå ett pressat Aneby borta som förmodligen måste vinna både mot oss och Smedby borta. Att vi missar sista passen i dag gör att vi inte får poäng mot Lindö. De fastnar i deras box, som är mycket stark. Men annars spelar vi riktigt bra fotboll långa stunder, tyckte Dejan.

Båda NFF-tränarna Dejan Prvulovic och Stefan Stenebrand anser att Lindö är bättre än Smedby. Vi får se om de har rätt när de två lagen i nästa omgång spelar seriefinal i ett hett derby uppe i Norrköping.

Mål, Nässjö: Antonio Habib.

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info