Hoppa till sidans innehåll

NFF:s härliga första halvlek bäddade för tre poäng mot Boxholm

07 AUG 2015 22:07
En riktigt stabil och bra första halvlek av Nässjö med mängder av målchanser bäddade för seger mot Boxholm med 4-1 (3-0) i kväll på Skogsvallen inför 312 åskådare
  • Skapad: 07 AUG 2015 22:07

Östgötarna ska faktiskt vara väldigt glada att inte halvtidssiffrorna var större för Nässjö, som dominerande totalt innan paus och håller sin långa hemmasvit.

Målchanser radades upp efter fina anfall och kanske gick det för lätt även om Jönköpingsdomaren Georgr Jansizan blundade för en solklar straff vid 0-0 efter tio minuter när Jack Lindholm fälldes vid kortlinje. 

Hur kunde huvuddomaren och framför allt linjemannen missa en sådan solklar straff?

Jack blev så ilsken och tog tag i bollen och sparkade den all världens väg och fick förstås gult kort för detta.

- Jag kunde bara inte behärska mig eftersom jag blir kapad inne i straffområdet. Jag var bombsäker på att få straffen därför tog jag tag i bollen med händerna för att ta den till straffpunkten när han inte blåste så släppte alla spärrar och jag drog iväg bollen all världens väg i ren besvikelse, förklarade Jack.

DSC_6077

Jack Lindholm, mitten, var så säker på att domaren skulle blåsa straff att han tog upp bollen med händerna och var på väg att lägga upp den på straffpunkten. Tv Dan Danneman och till höger Dusan Kenic med en målgest som vi vant oss vid :)

Dusan och Danneman avgjorde

Men med tre raka mål inom loppet av femton minuter av firma Dan Danneman (1) och Dusan Kenic (2)  med framspelningar till varandra, såg det förstås klart ut redan i halvlek i den här matchen. Men att något som var så bra i första halvlek, kanske sjunka så mycket i andra.

Det sägs att det är farligt att leda med 3-0, det var det tydligen också för Nässjö som inte gjorde någon stor andra halvlek. 

NFF slarvade i försvaret så att Boxholm kunde göra 1-3. Det blev oro hos hemmalaget. I synnerhet som mittbacken Viktor Rosenkvist fick lämna planen redan fem minuter in i andra halvlek med fotskada. Då var båda ordinarie mittbackarna borta eftersom Bojan Kakas inte spelade alls i går.

DSC_6070

DSC_6072

Dan Danneman har just snurrat upp Boxholmförsvaret. Boxholmspelarna kastar sig sedan förgäves i ett försök att hindra Dusan Kenic från att trycka in 1-0

Anel tillbaka som räddare

Målvakten Anel Bobar klev fram som hjälte och gjorde två raka jätteräddningar vid 3-1 som också räddade de tre poängen till Nässjö. NFF kunde inte andas ut förrän Tobias Svensson gjorde det förlösande 4-1 en dryg kvart före slutet. 

Men det kunde lika gärna ha varit 5-0 redan i pausvilan för NFF.

Taktiskta NFF-byten

Tränare Dejan Prvulovic gjorde två tuffa byten ganska tidigt i andra halvlek när han tog ut tvåmålsskytten Dusan Kenic och den rivige mittfältaren Vladan Brdaric. Det var taktiskt drag från Nässjö med tanke på kommande svåra match nästa helg borta mot Högsby.

Båda dessa viktiga spelare låg på två varningar och Dejan tyckte att matchen i går mot Boxholm var i hamn vid 3-1. Det var efter att Dusan byts ut som Anel Bobar fick göra sina jätteräddningar. Ett högt spel av Dejan, som ändå gick hem till slut.

Dejan menade också att flera av hans spelare som haft känningar av skador behöver matchträning och led av att det inte blev match mot Smedby i lördags. 

Att Jack Lindholm inte har rätt tajming ännu när han får sina målchanser, såg vi. Det var flera frilägen som Jack tog fel beslut i på grund av att han har för få matcher i kroppen efter vårens skadeperiod.

Anel har skött träningen

Anel var glad över att vara tillbaka i laget igen eftersom han missade bortamatchen mot Azech på grund av förlovningsresa i utlandet.

- Jag har tränat kondition förstås och jag tror inte ledigheten gjort mig sämre som målvakt. Istället har jag fått nytändning med fotbollen.

Anel Bobar

Anel Bobar stod för ett par riktigt högklassiga räddningar i andra halvlek

I första halvlek hade inte Anel så mycket att bestyra. Boxholms första målchans kom fem minuter före slutet när lagets bästa spelare Bashar Hameed i ganska bra läge lyfte bollen över Anels ribba.

Danneman nära ett drömmål

Undersidan av ribban träffade Dan Danneman med en mäktig frispark i första halvlekens sista minut. Flera bedömare på läkaren ansåg att bollen som studsade ner i närheten av mållinjen till och med var över den. Det lär vara osagt och linjemannen som i första halvlek vinkade många gånger med flaggan, både rätt och felaktigt, rörde inte på armen denna gång.

DSC_6115

Dannemans frispark, senhårt i ribban och bollen rakt ner på mållinjen, var värde ett bättre öde.

Det måste sägas att Boxholm hade ett vidöppet försvar i första halvlek, gästerna spelade upp sig i andra och det krävdes alltså två jätteräddningar av Anel Bobar i andra halvlek för att Nässjös trepoängare skulle fixas. Men visst var Nässjö flera nummer större än Boxholm i dag. 

Viktor räknar med spel snart

Den som var klart bäst i försvaret var ytterbacken Jesper Frohm.

Hur gick det då med Viktor Rosenkvist och är han borta länge nu efter fotskada?

- Det är lugnt, jag tror säkert att jag kan spela nästa lördag mot Högsby borta, sa Rosenkvist som tog sig för egen maskin till omklädningsrummet,

I första halvlek var Dan Danneman och Dusan Kenic rent suveräna. Kanske borde Nässjö utnyttjat Dusan ännu mer på kanten då han var fri flera gånger utan att få bollen. Dusan gjorde ju bort Boxholms ytterförsvar gång på gång. Då hade säkert både 4-0 och 5-0 ramlat in före paus för Nässjö. Viktigast var förstås trepoängaren och att NFF hänger med i toppstriden.

DSC_6084DSC_6080

Dusan Kenic (övre bilden) och Dan Danneman gjorde båda en mycket bra första halvlek

- Vi hade piskan på oss att vi inte fick tappa några poäng den här gången mot Boxholm. Jag tycker laget visar styrka som reder ut det här, även om inte alla gör som vi har bestämt under hela matchen. Jag var inte helt nöjd efter första halvlek, trots att vi hade 3-0 med bud på ännu mer, avslöjade Dejan efter matchen.

Mål, Nässjö: Dusan Kenic 2, Dan Danneman, Tobias Svensson.

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info