Hoppa till sidans innehåll

NFF vidare i Hyundai Cup

26 JUN 2018 22:40
Philip Adamsson stängde igen, och tog därmed Nässjö FF vidare i Hyundai Cup ( tidigare Smålandscupen). Segern skrevs till 2-0, men segern satt långt inne...
  • Uppdaterad: 26 JUN 2018 22:43

Halvlek ett startade tempofattigt och hemmalaget fick inte alls igång det snabba passningsspel och varierande spel som var så framgågsrikt mot bland annat Assyriska tidigare i vår. Gästande Stensjön spelade fysiskt och är erkänt tuffa på fasta situationer, något hemmalaget fick erfara flera gånger. Bollinnehavet ägdes till mesta delen av NFF i halvlek ett, men i och med det låga tempot och bristen på intensitet så uteblev de riktigt heta chanserna, förutom ledningsmålet, där Pontus Göth påpassligt fick in 1-0 efter en hörna bakom Stensjöns duktiga Solbergafostrade målvakt Johannes Neij. Denne Neij agerade säkert flertalet gånger, inte minst vid Nässjös två emot noll-läge där duktige Neij med en sliding på hockeymanér räddade ett givet hemmamål.

Tim Karlsson försökte från distans - men Stensjön täckte undan, som oftast denna kväll i solskenet på Vallen.

Med ett par minuter kvar av första halvlek drabbades så Nässjö av en utvisning, när Bojan Kakas tappade fart till Nässjöfostrade Martin Brtan, som i och med Kakas agerande inte kom till målchans, och utvisningen var inget att diskutera. Nyss nämnde Brtan skulle få fler lägen, tydligaste avtrycket gjorde denne när han slalomlikt gik  runt såväl NFF-försvaret som Adamsson i målet - som inte fann annat än att plocka undan benen på Brtan med straffspark som följd. Detta var straff nummer två, då Stensjön tilldelats en straff tidigare på en frispark, där såväl frisparken som straffen frambringades under dunkla förhållanden.

Straffarna till trots, "Phille" Adamsson var obeklig och såväl Johan Ekelund som Angelo King nekades komma in i målprotokollet på dessa tillfällen - fantastiskt av Philip.

När sedan Leaford Allen punkterade matchen på övertid kunde hemmalaget och majoriteten av de nästan 400 på läktaren andas ut, NFF var vidare, föga rättvist och prestationen till trots.

I Stensjön prisades Marcus Göth, den tidigare Solbergaförsvaren fredade sin kant på ett förtjänstfullt sätt. Hemmalagets främste var tveklöst Philip Adamsson, måhända var han den enda som kom upp i nivå med vad som kan begäras.

- "Phille" räddade oss, och vi är vidare, det tar vi med oss idag, säger Stefan Hallberg efter matchen.

Nu är NFF ett av 8 lag vidare - och av dessa skall 6 lag spela i Svenska Cupen. Väl i Svenska Cupen skall två matcher klaras av innan lagen till våren går in i gruppspel med Allsvensk inblandning, och skall detta ske måste nog våra blåklädda lirare vässa spelet en aning...

NFF-redaktionen gladde sig åt vädret och att ganska mycket folk hittat till Vallen denna dag - i övrigt måste det till en markant nivåhöjning till lördag, när Sölvesborgs GoIF kommer på besök.

Väl mött lördag 13.00! 

Skribent: Kent Karlsson
Epost: Adressen Gömd
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info