Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF är inte längre obesegrat i trean

07 MAJ 2016 18:18
Första förlusten i trean kom för Nässjö i eftermiddag på Rosenlund mot Tord. 2-1 (1-0) kunde ”de lila” vinna med efter att Nässjö tvingats spela med en ”gubbe” i cirka en timme.
  • Skapad: 07 MAJ 2016 18:18

 Angelo King blev nämligen utvisad en halvtimme in i matchen när Tord hade ledning med 1-0. Den Kamerun-födde NFF-spelaren drog då på sig sitt andra gula kort efter en fällning långt in på Tords planhalv.

Det får bara inte en så rutinerad spelare göra när han redan har ett gult kort. Låt vara att Angelos första var helt felaktigt då han fick bollen på handen när han låg ner på gräset.

Nässjös spelare som redan då var irriterade på huvuddomaren George Jansizian från Jönköping. Alla tre domarna från Jönköpings kommun till en division 3-match, vilket kan tyckas märkligt.

Angelo King

Angelo King blev utvisade redan i första halvlek och Nässjö fick spela en timme med en "gubbe" mindre på planen.

Nässjös spelare var upprörda

Nässjös spelare var upprörda sedan domaren plockat upp det gula kortet till Leo Cruz då han protesterade mot en frispark när Bojan Kakas klockrent nickade bort bollen i en nickduell. Inte den minst inbitna Tord-supporter kunde nog se något fel i den nickduellen vid straffområdet.

Varningarna blev sedan många, sju för Nässjö och en hel del också för Tord, trots att matchen inte var ful.

Jönköpingsdomare hade dålig tajming och förståelse för spelarnas reaktioner, när han dessutom själv radade upp felaktiga domslut åt båda håll.

- Domaren sätter sin prägel på matchen så att det blir oroligt och vi råkar mest illa ut. Han gör många fel själv och har inte sedan förståelse för spelarnas reaktioner på planen. När Angelo får sin första varning för hands, är det bollen som söker hans hand när han ramlar på marken. Verkligen tråkigt när domaren förstör för oss. Jag tycker killarna gör en underbar match och visar moral med bara tio spelare kvar på planen. Med lite flyt kunde vi fått en poäng med tio man, summerade NFF-tränare i Dejan Prvulovic.

Milos var på läktaren

Men inte var det många målchanser som Nässjö skapade, utan taktiken i första halvlek handlade om att hålla tätt så länge som möjligt. Milos Mladenovic, som brukar göra mål, satt skadad på läktaren och förhoppningsvis är han tillbaka snart igen.

Milos

Milos Mladenovic satt skadad på läktaren och hade behövts mot Tord i dag när Nässjö föll

 Tord fick sitt första mål efter 22 minuter efter ett par misstag i rad av Nässjö på egen planhalva där till slut Nima Beik kunde hitta rätt vid Philip Adamsson högra stolpen med ett välplacerat skott. Nima sköt också 2-0 efter 63 minuter och god natt för Nässjö trodde vi nog alla då på läktaren.

Hoppet tändes på slutet

Men åtta minuter före slutet reducerade Leo Cruz när han snurrade runt med en så kallad cykelspark. Cruz flyttades upp i anfallet vid 2-0. Nässjös amerikan var också nära att kvittera på slutet när han mötte ett inlägg från Dusan Kenic framför mål, men fick se bollen gå tätt över ribban.

Det här var på något sätt inte Nässjös dag. Även om inte spelet stämde och för få nådde upp i nivå som de måste för att vinna på bortaplan, visade ändå laget moral och gav aldrig upp. 

Tord hade inte vunnit någon match och Nässjö hade inte förlorat någon. Så direkt oväntat kanske det inte var att nu Tord tog sin första seger i fjärde omgången i denna tuffa och jämna division 3-serie.

Finns att jobba på

Det finns fortfarande en hel del att jobba på lagmässigt i NFF. Det lämnades allt för för stora ytor för Tord att spela upp bollen på. Nässjös olika lagdelar höll långa stunder inte ihop och det var förstås olyckligt att få en mittfältare utvisad redan efter trettio minuters spel.

Nässjö skulle känna på sina motståndare till en början för att sedan gå framåt. Nu tvingades NFF chansa lite med utvisningen och underläge med både 0-1 och 0-2. Tord fick då några heta lägen i andra halvlek.

Tror säkert att alla NFF-spelare känner att de kan bättre än de visade rent spelmässigt i eftermiddag. Kampen och moralen är det inget fel på. Men felpassen och tappade bollar är fortfarande för många. Speciellt under den första halvtimmen när Nässjö var fullt lag.

Tord blir inget topplag i den här serien. Det skulle förvåna om inte Nässjö får revansch till hösten på Skogsvallen.

Mål, Nässjö: Leo Cruz.

Tord: Nima Beik 2.

Thomas Holmqvist

Skribent: Thomas Holmqvist
Epost: This is a mailto link
Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info