Hoppa till sidans innehåll

Nässjö FF bjöd på härligt målkalas i sponsormatchen

23 MAJ 2015 19:01
Inte är det vanligt i en fotbollsmatch att vi hittar två spelare som båda gör tre mål under en halvlek. Men det hände faktiskt när Nässjö FF besegrade Gullringen med 8-1 (2-0) i dagens sponsormatch med fri entré inför cirka 400 åskådare på Vallen.
  • Skapad: 23 MAJ 2015 19:01

Dan Danneman gjorde ett ”äkta hattrick med 3-0, 4-0 och 5-0 och serben Milos Mladenovic, som kom in efter en halvtimmas spel istället för Antonio Habib som kände sig sjuk. Milos som gjorde 6-0, 7-0 och 8-1 och då ett vanligt ”hattrick”. Milos som toppar skytteligan med sju mål, tätt följd av Danneman med sex.

Men frågan är om ändå inte de två första målen var de viktigaste för NFF denna eftermiddag eftersom de första tjugo minuterna var krampaktiga och Nässjö tycktes inte riktigt hitta rätt på det vanliga gräset efter stormatchen på konstgräset i Vetlanda senast. Det fanns nog lite press på laget också, att den här matchen inte bara fick förloras.

 

Väntan på första målet

Det tog 27 minuter innan Alexander Jonsson kunde göra 1-0 i ett öppet mål sedan Antonio Habib kommit fri. Sju minuter senare slog Dusan Kenic en frispark som mittbacken Viktor Rosenkvist var uppe på och direktskarvade i mål - med foten. Oftast använder ju denne långe mittback huvudet när han rusar in i motståndarnas straffområde

Alex 1-0Alexander Jonsson firar att han  precis gjort viktiga 1-0. TobiasSvensson på väg att gratulera.Tyvärr är Nässjös lagkapten avstängd nästa match

 

Vid 2-0  kändes matchen redan i hamn för hemmastarka Nässjö som gick obesegrat hela förra säsongen i trean hemma och är det i år också efter tre hemmamatcher.

Viktor 2-0

Tack säger Viktor Rosenkvist efter det att  att Dusan Kenic lyft in frisparken som Viktor tryckt in till 2-0

Gullringen var långt ifrån bra, men Nässjö gjorde också detta lag svagt genom att försöka dra upp tempot hela tiden. Frågan är vad som hade hänt om Nässjö lagt matchen på sitt konstgräs och fått ett ännu högre tempo i matchen.

- Jag tror faktiskt att vi gjort tvåsiffrigt där uppe på konstgräset. På A-planen har vi bara tränat en gång och spelat en match. Det är fortfarande inte perfekt och lite ojämn på sina ställen. Men vi gör det bra och vill ju spela en sådan här sponsormatch på vår huvudarena. Gör man åtta mål så måste alla vara nöjda, sa Danneman.Tobbe

Tobias Svensson som vanligt nyttig i hemmalaget får symbolisera matchbilden. Nässjö var matchen igenom steget före Gullringen.

Tre raka på sjutton minuter

Dans tre mål kom mellan matchminut 56 och 73. Alltså på 17 minuter fixade han sitt ”äkta hattrick”.

Både Gullringens mål och Nässjös sista kom på tilläggstid. Noterbart var att Nässjö vann en träningsmatch i våras med 7-1 mot detta lag på konstgräset och utan Milos Mladenovic. Nu blev det ett snäpp bättre. På det två senaste matcherna har Nässjö målskillnaden13-3. Möter Derby borta på lördag i Linköping.

- Det blir ingen lätt match på konstgräs. Vi är starka just nu som lag och killarna gör det vi har kommit överens om och har tålamod. Det tog tid innan vi gjorde första målet, men när det kom så lossnade det rejält för oss. Frågan som vi nu måste ställa oss är hur mycket mer potential som finns hos oss som vi kan få ut i exempelvis snabbare passningar, menade en mycket nöjd NFF-tränare i Dejan Prvulovic.

Det har han anledning att vara då alla i hela laget skötte sig utmärkt. Fyrbackslinjen med Jesper Frohm, Viktor Rosenkvist, Bojan Kakas och Adam Borg var stabila. Att Gullringens Konrad Takovski fick göra ett tröstmål var bara olycksfall i arbetet när de flesta väntade på slutsignalen. Gullringen skapade ett fåtal chanser, när de kom så var det väldigt nära några gånger att bli mål.

NFF:s lagkapten är avstängd mot Derby

Vid 4-0 så valde Dejan Prvulovic att spara spelare som serberna Vladan Brdaric och Dusan Kenic för att låta Zimon Karlsson och Alexander Herbertsson känna på hetluften under en halv halvlek. Bra med tanke på att båda dras med varningar från tidigare matcher. Mot Derby är nämligen nyttige kämpen på mittfältet och lagkaptenen Alexander Jonsson avstängd efter att ha fått sin tredje varning mot Gullringen.

Herbertsson 1

Alexander Herbertsson kom in för andra matchen i rad och gjorde det bra som defensiv mittfältare.

 

- Väldigt tråkigt att jag missar matchen i Linköping på lördag. Tycker väl egentligen att det inte var så farligt eftersom vi krockade Gullringen-spelaren och jag. En olyckshändelse egentligen. Vi har en bred trupp, det fixar de ändå uppe mot Derby och jag får nu börja ladda till hemmamatchen mot Hjulsbro istället, sa Alexander.

Filip Brtan som varit avstängd i fyra matcher är nu tillbaka mot Derby. Men vem Dejan Prvulovic ska sätta på sin lagkaptens position blir säkert att fundera på fram till till helgen.

Z

Zimon "Z" Karlsson kom in i andra halvlek och hade några mycket läckra framspelningar. I stället för att avsluta själv satte "Z" osjälviskt upp sina medspelare i bra lägen. 

De som inte tog tillfället att se Nässjö FF gratis den här lördagen är bara att beklaga eftersom de  missade en härlig målfest. NFF går från klarhet till klarhet. Dejans gäng är troligen en mycket het kandidat att vara med där uppe i toppen av trean tillsammans med troliga toppkandidater som Lindö och Smedby, kanske även Myresjö/Vetlanda. Bortakomplexet spelade förhoppningsvis laget av sig senast i Vetlanda när Gif besegrades med 5-2. Det kan vara bra att ha i ryggen till Derby borta på lördag.

- Vi behöver inte känna oss rädda för någon motståndare, tycker jag, när vi spelar en så här pass tempostark fotboll och gör åtta mål, menade den tidigare spelaren i superettan, Dan Danneman.

Sex mål på tre matcher

Själv har han gjort alla sina sex mål på de tre senaste matcherna, i tur och ordning ett mot Högsby, två mot Hvetlanda och tre nu mot Gullringen. 

Frågan är vad vi kan få se mot Derby på lördag av Nässjös två bästa målskyttar Danneman och Mladenovic. Milos målgörarlimpa sätter väl fart nu i försäljning på Princess konditori. Kanske Danneman skulle ha en ”egen” limpa också snart…

 

Mål, Nässjö: Dan Danneman 3, Milos Mladenovic 3, Alexander Jonsson, Viktor Rosenkvist.

 

Vippen

Jönsson

I VIP:en var stämningen som vanligt på topp.. Naturligtvis var räkmackorna gjorda på Milos Målgörarlimpa.. 

 

Thomas Holmqvist

Nässjö FF - Div 3 Nordöstra Götaland, herr 2021
Skogsvallen
571 41 Nässjö
Telefon: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till NFF 


adidas_logo

Nässjö Fotbollförening spelar i kläder från Adidas.


Nordic Wellness

NFF:s seniorlag tränar hos Nordic Wellness.


 hglolje

Hjälp NFF genom att klicka på bannern och skaffa tankkort


 princess logga


 Intersportlogo


Boka buss här så stödjer du Nässjö FF! 


 swedbank_logo


 Sports international


 Lundgrens-banner-lotter-(1)_2559


sportstatic

Postadress:
Nässjö FF - Fotboll
Klubbstugan, Skogsvallen
57141 Nässjö

Kontakt:
Tel: 0708619990
E-post: This is a mailto link

Se all info